po DSD II

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
no coz pierwszy dzien DSD II juz za nami a tu nikt sie tym nie interesuje... a moze jednak warto wymienic jakies spostrzezenia ? jak wam poszla Textproduktion ?? mam nadzieje, ze jutrzejsze egzaminy nie beda bardzo trudne...
Hej !!
Ja też pisałam dzisiaj Textproduktion. Nie bylo najgorzej pisałam pierwszy temat wolny o wpływie techniki na zycie. Całkiem przyjemny temat. Trochę dziwne były te pytania dodatkowe jak byś wpłynął na rozwoj techniki ????????? blee no ale cos tam wymyśliłam. Ogólnie bardzo dużo ludzi pisało ten temat. Mam stracha przed jutrzejsza gramatyką no ale zobaczymy ..................... Pozdrawiam wszystkich ktorzy piszą DSD w tym roku trzymam kciuki za nas wszystkich .
no ja też dzisiaj pisałam DSD II i jakoś poszło.... zobaczymy jak bedzie jutro, mam nadzieję, ze zdam:D ale to wsyztsko okaże sie dopieor później... najgorsze bedą chyba ustne;/ ech... pozdrawiam:) i życzę powodzenia jutro!!!
uf... najgorsza czesc dsd II (moim zdaniem) za nami!!! czy dsd II sa jednakowe dla wszystkich? ja pisałam frujahr 2006 i literarischer text o komorkach, Katrin i pukaniu w drzwi:P a co wy mieliscie?
Kaska
ja pisalem o gutes benehmen. nie wiem czy streszczenie dobrze zrobilem, komentarze to luz. Boje sie ze nie zdam.....
nie tyllko w calej polsce ale na calym swiecie pisze sie ten sam test:-). dlatego wszyscy zaczynali punktualnie o 9.00. ja tez pisalam ten sam temat co Ty Kasia, choc poczatkowo mialam zamiar wybrac sachtext. o erörterung to nawet nie myslalam. wiedzialam ze i tak tego nie bede pisac...
jutro bedzie miom zdaniem gorzej... grammatik und wortschatz ://
ale miejmy nadzieje, ze jakos to bedzie
eeee... a czemu my mielismy na 7.45?? ale tematy i tak te same...
ja pisalam o schulstrafen... tych tekstow mi sie nawet nie chcialo czytac, wiec z gory je wykluczylam, decydujac sie na Eroerterung ;)
ja pisalam inhaltsangabe, bo tylko to cwiczylismy. rozprawke moze jedna w zyciu po niemiecku napisalam. a tymi tekstami to prawda, ze troche czasu mija na przeczytanie, zdecydowanie, ktory sie wybiera, ponowne, dokladne przeczytanie itp....
my tak samo cwiczylismy inhaltsangabe.. do literackich tekstow..
a na probnym (byl test dsd II z 2003 r) przejechałam sie na sachtext, ktory wybralam bo nie zczailam tego literackiego..:P i juz wiecej takiego bledu nie popełniłam.
jakoś bedzie jutro:) najpierw hortext, 15 min przerwy, leseverstehen, 15 min przerwy.. i na koniec to ostatnie - grammatik i w..ee wiecie co to mnie jeszce nie przeraza jak ustny... ja jeszce swojej piknej ksiazki nie przeczytałam...
K
ej a wiecie co mnie martwi?? ze zmienilam temat na ustny i nie mam NIC z portfolio ... ;D
ustnym sie nie martwcie!!! jak sie zaliczy pisemny, to juz ma sie praktycznie zdany egzamin. usynego prawie nikt nie oblewa!!! ja swoja ksiazke na ustny czytalam w zeszlym roku:-) "der besuch der alten dame" -swietna ksiazka:-), a moje protfolio powstanie w czasie swiat, jak dobrze pojdzie:-)...
ja i tak dalej uwazam ze naaaaaaaaajgorsze jest grammatik und wortschatz (mam nadzieje ze nie bedzie tak, ze w zeszlym roku bylo banalne, to tym razem dadza jakies kosmiczne)!!!
eeee... wiecie ze jutro jest to slynne DSD, o ktorym slysze prawie codziennie od jakiegos roku???? eeej... w ogole nie czuje powagi sytuacji... :P nie wiem jak u was, ale ja mam za oknem pierwszy snieg, dh, chlupe!! na saaaanki!! ;P
ej, bo juz sie pogubilem, ktos mi powiedzial ze inhalts powinno miec wiecej niz 250 slow, a mi wszkole powiedzieli ze do 230 góra. co jest?
czesc:)no i po drugim dniu, nie bylo tak najgorzej,zreszta sama nie wiem ,ale co dziwne ze tekst w Leseverstehen byl zrozumialy to pytania byly wziete z kosmosu;/dziwne no ale poczekamy zobaczymy.Poza tym ja tez jestem zdania ze najgorszy jest ustny.A orientujecie sie moze czy wyniki pisemnych dostajke sie przed ustna czy nie?fajnie by bylo ....wiedzielisbysmy czy przystepowac czy nie:Da co do dnia wczorajszego to wybralam gutes benehmem i nam poiwedziano ze roprawaka ma wynosic ok 250 ale to max a z komentarzai nie moze przekraczac 500 slow;]no!:)to pa:)
we wczesniejszym poscie pomylka nie rozprawka tylko inhaltsaufgabe ma miec nie wieciej niz 250:)
a mi sie wydaje ze ilosc slow nie jest ograniczona...
u nas w krakowie ustene sa od 10.I 2006 do 17.I 2006, a wyniki beda dopiero w maju lub czarwcu!!! wiec do ustego przystepujesz nie wiedzac, czy zdales pisemny czy nie!!!
leseverstehen tekst ok, a pytania, zwlaszcza to drugie o unterschiede zwischen Hobbyläufer und Spitzeläufer, to zmiazdzyly system...
horverstehen latwe
a grammatik und wotrschatz... ja sie spodziwwalam duzo trudniejszego
teraz czas sobie przygotowac prezentacje na ustny:-)
heheh już mam to za sobą!!! przylanczam sie do opini, ze pytania do lv byly kosmiczne:P to 2 zle zrozumialam, chodzilo o amatorow i zawodowcow w bieganiu, eee a mi sie cos pokielbasilo i myslalam ze chodzi o bieg przez plotki i maraton-roznice hhahahahahha.
to jeszce nic, ale w hv zamiast gehörlose napisałam gehirnlose!!! heh:)
po prostu zakrecenie na maxa:)
grammatik und wortschatz byl do przejscia, ale jestem taki trzepak, ze potrace troche punktow.... nie wiecie czy gdzies mozna w necie znalezc pisany przez nas dsd II?
/// a propos ustnego u mnie w szkole, Ełku:) koles kiedys tory ledwo jecal z niemcem przebral sie za dziewczynke z bawari i mowil o kulturze tegoz regionu. nawet jego nie oblali wiec bedzie ok:) pewnie tez w swieta bede swoje portfolio motac... :) a jeszce kurde temat na polak :|
hmm..no dzisiaj jakos poszło! tak jak inni twierdzę, że te pytania z Lv były zleksza takie ten ekchm... no a to drugie?? moze ktoś dokłądnie mi napisać o co w tym pytaniu chodziło bo widze tutaj rózne dziewne wypowiedzi.. Alinka! co Ty o tym sądzisz?
witam witam ;] dzis w miare poszlo... HV moim zdaniem latwy... latwe pytanka... jesli chodzi o LV to zgadzam sie ze wszystkimii ze 2 pyt.(jak zreszta pare innych)bylo z kosmosu... niektorzy tu za bardzo kreca... chodzilopo prostu by wymienic roznice miedzy biegaczami amatorami a zawodowcami ;]]] gramatik- calkiem, calkiem... tragicznie nie bylo... ale moim zdaniem najgorsze przed nami-ustne... ;( pozdrawiam wszystkich zdajacych DSD II, kochana Dominisie i Pana z Gliwic, ktory nam czytal HV :P
no to dobrze zrozumialam to pytanie,. w tekscie bylo ze amatorzy musza byc na starcie o 6, potem czekaja 3-4 h na bieg i potem po prostu biegna...
ale na LV najbardziej mi sie podobalo slowko do tlumaczenia vollbringen, bo to jenden z tych czasownikow z prefixami durch-, uber, um, unter, voll, wider, wieder, ktore moga byc rozdzielne albo nierozdzielne (akurat ten jest tyklko nierozdzielny), a ktore walkowalismy na niemieckim chyba od zeszlego roku. mielismy do tego chyba z 6 str a4 przykladow z tymi czasownikami (co z tego ze nawet na germanisstyce tylku nie umieja. wg naszego nauczyciela my mamy byc lepsi niz oni). i wsrod tych wszystkich verbow byl wlasnie ten. w zdaniu: "Damit vollbringt er ein gutes Werk":-). jak tylko zobaczylam vollbringen na egzaminie, to od razu przed oczami stanelo mi to zdanie... wiec 1,5 roczne walkowanie, odpytywanie z tego przydalo sie zeby zdobyc 0,5 pkt:-)
u nas mowia, ze wyniki maja byc w lutym...czyli po ustnym...ale jakby ocenili szybciej pisemne to moglliby powiedziec czy ktos nie zdal i ten nie musi wtedy przeystepowac do ustnego..ja oczywiscie chcialbym wypasc dobrze i strasznie sie boje......jeszcze na dodatek mieszaja wszystkim z tymi kryteriami oceniana ;/
no ja tez zdawalam DSD 2 tez mowili ze bedzie trudne, a bylo wrecz banalne!! :) tylko ze ja zdawalam no juz jakies dobre 3 lata temu !! nawwet niepamietam ;/ wazne ze jestem zadowolona!!
gdzie zdawaliscie dsd? kurcze ja mieszkam kolo poznania a tu w szkolach chyba tego nie było, to jest nie fair ze nie w kazdej szkole mozna zdawac ten certyfikat:(
a jak to jest z punktami ?? musimy miec przynajmniej polowe z ogolu czy kazda czesc bedzie traktowana oddzielnie,tzn bedzie trzeba uzyskac z kazdej min polowe zeby zdac caly egzamin ?? nie chce zapeszac ale hv nawet lajtowne,lv tesh ale pytania z kosmosu. a na txtproduktion wzielam inhaltsangabe o gutes benehmen. pozdroofka
cześć:) przez przypadek weszłam na to forum... tak naprawde szukam jakiś informacji na temat: jak zadawać usty DSDII i czego mozna się spodziewać, Wybrałąm księzkę "Besuch der alten Dame" ale za bardzo nie wiem jak mam do tego podejść i za co się zabrać, nie mam tez za duzo materiałów... Byłabym wdzięczna jak by ktoś udzielił mi paru pomocnych wskazówek. Z góry THX =)
kiedy macie ustne dsd? i jak wam idzie przygotowywanie tematu? ja mam "Namen die keiner mehr nennt" Marion Doenhoff i szczerze mowiac nie czuje ze mam sie ku koncowi z tematem:/
ja zdaje 18 stycznia, w szkole na egzamin sa u mnie 3 dni zarezerwowane: od 17 do 19. pomyslałam ze ktos moze ma wczesniej:P i jak cos skrobnie co za teksty byly do stresczania - w koncu jest ich tylko 20 na cala Polskę.. w tym uwaga!!! (może być bonus w postaci wiersza :(((..
Wspierajmy sie!:P
nom ktos ma niestety wczesniej, bo ja mam juz jutro...i nerwy mni zzeraja:/
trzymam kciuki za wszystkich zdajacych! (hehh za siebie też:P). Jak już bedziecie po i w pełni zrelaksowani to skrobnijcie trzoszq o tekstach:P :P
Powodzenia!!
ojej... jaka ściana milczenia... no przynajmniej powiedz jak Ci poszło i czy było trudne?
Kasia
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |