Wychowanie niemieckiej młodzieży

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 82
poprzednia |
Moja 15 letnia córka wróciła z obozu wakacyjnego polsko-niemieckiego.
Same dziewczęta z Niemiec oraz mieszana polska młodzież.

Te gówniary niemieckie wszystkie PALIŁY PAPIEROSY i PIŁY WÓDKĘ z gwinta.
Ku uciesze polskich chlopców same na nich właziły. Kiedy widziałem tą grupę na dworcu to nasi byli ubrani normalnie a Niemki po prostu obleśnie...
Poza tym młodzież niemiecka była raczej przyjazna i wesoła.
Myślę, że to wygodnictwo i skrzetnie ukrywane lenistwo niemieckich rodziców doprowadza do tego. Tam nikt specjalnie dziećmi się nie przejmuje. "Zimny chów" to ściemnianie aby ukryć bezradność i tak naprawdę upadek rodziny w Niemczech.

Okazuje się (dzisiejszy artykuł w internecie), że Niemcy traktują Polskę jako kraj biedy, pijanstwa, złodziejstwa i lenistwa.
Oto siła stereotypów.
daj link do artykulu, bitte
Ups, nie zgadzam się - mogę opowiedzieć o moich doświadczeniach w Niemczech.

Jeśli chodzi o wychowanie, sposób bycia, zachowanie itd itp. to Polacy i Niemcy baaaardzo nieznacznie się różnią. Zależy od rodziców - zarówno w Polsce jak i w Niemczech:

- niektórzy rodzice w Niemczech uczą, że Polacy są gorszym narodem, ale taka sama sytuacja jest w Polsce. Jest wiele rodzin, gdzie uczą, że Niemiec to Twoj wrog, Niemiec to zlo i w ogole co tylko najgorsze. Autorka tego postu też będzie nauczać dzieci w tym kierunku.
- są rodzice Niemieccy, którzy uczą dzieci jak należy się zachowywać i że każdy naród jest sobie równy. Są także takie rodziny w Polsce - kazuja myslec o kazdym narodzie w sposob pozytywny. I maja wpojone odpowiednie wartosci.

Naprawde nie rozumiem ludzi, ktorzy narzekaja, mowiac "Niemcy to potwory, bo nas nie szanuja". A zastanawialiscie sie kiedys, jaki jest WASZ stosunek do Niemcow, podczas gdy oceniacie ich tak powierzchownie?

Niemcy sa o.k., tylko jezyk maja trudny. ;P
tak a Polska młodzież to poprostu taka grzeczna, nikt nie jara nikt nie pali.
Hinweis: in Deutschland darf man schon mit 16 trinken.
owszem, mlodzi niemcy sa plugawi i juz w wieku 13lat sie rozprawoczaja-polacy sa opoznieni ;) ale przynajmniej mlodziez niemiecka nie przeklina tak jak ml.polska...
haha, geiles post. Quelle: Internet
Deutsche & Polen machen beide genug falsch, um endlich mal zu einem ordentlichen Verhältnis zu kommen, und das Hauptproblem auf polischer Seite sind genau solche komplexbehafteten Reflexe wie eben gelesen.
Da sieht einer mal ein paar deutsche Idioten und schon weiß er über deutsche Erziehung Bescheid. Dann ließt er _im Internet_ noch einen Artikel und schwupps ist die Beweisführung abgeschlossen: Deutsche sind arrogant, dabei haben sie gar keinen Grund
Mann ey, was für ein Blödsinn...
Ich möchte aber auch erwähnen, dass es mir ehrlich leid tut, dass da wohl ein paar schlechte Beispiele die an sich richtige Idee des Austausches versaut haben

ansonsten würde ich alles unterschreiben, was krzychu schrieb. und Metro, in Deutschland darf man mit 16 BIER trinken; keine hochprozentigen Sachen. Also auf keinen Fall Wodka. Ich glaube sogar Wein fällt schon unter diese Kategorie.
Man darf mit 16 auch rauchen, sogar in der Schule! Ich hoffe, dass das jetzt geändert wird.
aua: liest
Denkst du dass man dir mit 16 in Dt keine Wodka verkauft, für wie blöd willst du mich verkaufen...
Mich persönlich nerven Leute die nach einer Person das ganze Volk beschreiben.
Jeder Mensch ist anders.
Im jeden Land gibst es schlampige Mädels, ohne Ausnahme.
*kein
vielleicht *keinen? ;-)
tatsächlich ;) 'schluldigung , ich wusste nicht dass's der Wodka ist. :)
Ich verwende dieses Wort nicht zu oft :P
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
MischkaRossi als Einzigem sei verziehen, daß er an dieser Diskussion teilgenommen hat, alle anderen sollten diesen Thread schon kennen:

https://niemiecki.ang.pl/Nie_karmic_trolla_9724.html
Wcale nie jestem antyniemiecki ani takich reakcji nie chciałem wywolać.
Niemcom też wiele zawdzięczam. Spędziłem łącznie 2 lata w Niemczech i różnych ludzi się spotykało. Mam tam wielu przyjaciół.

Chodzi mi TYLKO o problem wychowania młodziezy w tym kraju.

Dla mnie młodziez niemiecka w przeważającej większości jest po prostu NIEWYCHOWANA !
Ale to się wiąże ogólnie z upadkiem wartości...
an Mokotow - dann welchen Sinn hat dieses Forum?
Ein Forum ist dazu da, um seine Meinung zu äußern.
Mensch, ich versteheh dich nicht....
Skumaj takiego Mokotowa :/
Ich lese oben den Hinweis:

szlifuj swoj niemiecki

Steht bei Dir was anderes? "Schärfe die Boshaftigkeiten zwischen den beiden Völkern" oder so? Am besten durch Verallgemeinerungen, Unterstellungen, Sinnlosigkeiten? Wer kann den anderen besser beleidigen? Vielleicht starten wir (Du?) mal eine Umfrage - was soll der Sinn des Forums sein.
Das wäre eine gute Idee.
Hinweis : --> Ich schreib' auf Deutsch
Forum (lateinisch ursprünglich „Umplankung“, später „Marktplatz“, „Versammlungsort“; Plural: Foren oder Fora, aus dem Englischen abgeleitet auch Forums) bedeutet:

* in der Antike eine Platzanlage, siehe Forum (Platz), insbesondere das Forum Romanum
* davon abgeleitet ein realer oder virtueller Ort, wo Meinungen untereinander ausgetauscht werden können, Fragen gestellt und beantwortet werden können, siehe Forum (Kultur)
* davon abgeleitet das Diskussionsforum, insbesondere das Internetforum
* in der Rechtssprache bedeutet der Begriff meist „Gerichtsstand“, z.B. meint „forum domicilii“ den Gerichtsstand am Wohnsitz des Beklagten
* Name eines weltweit angebotenen Wochenend-Seminars des Bildungsunternehmens Landmark Education
* Offizielle Recruiting-Veranstaltung der Universität St.Gallen: FORUM HSG
---> Wikipedia
:-) Zitat aus der Wikipediaseite:

Zentraler Kritikpunkt (ist) die "Herrschaft des Pöbels"

Was ohne inhaltlichen Moderator passiert, sieht man hier. Nichts gegen einen Austausch an Meinungen, dann aber auch nicht ohne Regeln. Zwei davon habe ich schon einmal vorgeschlagen

1. https://niemiecki.ang.pl/forumw.php?IDt=9724

und

2. https://niemiecki.ang.pl/Ich_fasse_zusammen_10715.html
ich weiß nicht Mokotow. Mag sein, dass wir hier einem Troll auf den Leim gegangen sind, aber ich finde das nicht so schlimm.
Deine Regeln würde ich alle unterschreiben, ich fände es jedoch zweifelhaft aufgrund dieser Regeln das erste post zu löschen. Abgesehen von einer ziemlich bekloppten Meinung hat er keine Beleidigungen oder so benutzt. Sicherlich aber Verallgemeinerungen, aber wo will man da mit Regeln anfangen und wo aufhören?
2 Fälle sind möglich:
1. Troll
dann wäre ein Löschen sicherlich gut gewesen
2. der Mann hat wirklich so eine Denkweise und schrieb mit vollem Ernst
dann wär es besser das post stehen zu lassen und die vereinigte deutsch-polnische Empörung zum Ausdruck kommen lassen
Das hatten wir schon einmal. Such mal nach wredni i zazdrosni, ich will den Link nicht einstellen. Das hat fast zu meiner Emigration geführt. Sowas muß und will ich mir nicht antun. Klar, ich muß hier nicht weitermachen. Deshalb hielte ich es für sehr sinnvoll, sollten wir mal diese Umfrage machen. Dann kann ich mich ja immer noch entscheiden. Nur - die letzten zahlreichen unqualifizierten Einträge stiften doch nur Unheil. Würd' ich wegmachen...
Übrigens hat Lukar, unser Admin, mal selbst nebenbei ein paar Regeln aufgestellt, ich zitiere:

ja jak najbardziej cenie otwartosc forum na różne poglądy i na pewno nie może być tak, że ktoś kto ma inne zdanie nie może tutaj nic napisać - w wielu przypadkach problemem nie jest inne zdanie ale dobór użytych słów (np. pisanie o niemcach "faszysci", wrzucanie ich do jednego worka, poglądy nazistowskie są absolutnie niedopuszczalne
hmm, verstehe...
ich bin ja neu hier, ich kuck mir das jetzt mal ne Weile an und dann gebe ich vielleicht nochmal meinen Senf dazu
diesen wredni i zazdrosni thread hab ich mal kurz überflogen. den hätte ich wahrscheinlich bald ignoriert
Wszelkie Mischki, Mokotowy i inne Metra. Nie mieli nic do powiedzenia ale wtryniają się nie na swój temat.
Oto też przykład niemieckiej młodzieży BEZ WYCHOWANIA.

Znam niemiecki ale uczę się angielskiego.
Czy mam się skazywać na całe życie na kontakty z chamstwem ?
Lehw masz racje, te wszystkie Mischki, Saszki,Mokotowy , Metropole i inne pierdoly wtracaja sie do wszystkiego i robia z Niemcow aniolow kultury i wychowania a z Niemiec raj na ziemi, jesli napiszesz cos po swej mysli lub nie w ich intencji bija na alarm u admina i rzadaja likwidacji naszych postow, masz racje Lehw to onswieca tym wrednem wychowaniem niemieckim i nie uznaja demokracji lecz niemiecka propagande! ta swieta krowa Mokotowa jest opetana ostatnia trolofobia, czyli cierpi na trola
Powtórzę moją wypowiedź bo trafia mnie, że ktoś (Mischki, Saschki, Mokotowy przykrywa swoim bełkotem moją wypowiedź:

Moja 15 letnia córka wróciła z obozu wakacyjnego polsko-niemieckiego.
Same dziewczęta z Niemiec oraz mieszana polska młodzież.

Te gówniary niemieckie wszystkie PALIŁY PAPIEROSY i PIŁY WÓDKĘ z gwinta.
Ku uciesze polskich chlopców same na nich właziły. Kiedy widziałem tą grupę na dworcu to nasi byli ubrani normalnie a Niemki po prostu obleśnie...
Poza tym młodzież niemiecka była raczej przyjazna i wesoła.
Myślę, że to wygodnictwo i skrzetnie ukrywane lenistwo niemieckich rodziców doprowadza do tego. Tam nikt specjalnie dziećmi się nie przejmuje. "Zimny chów" to ściemnianie aby ukryć bezradność i tak naprawdę upadek rodziny w Niemczech.

Okazuje się (dzisiejszy artykuł w internecie), że Niemcy traktują Polskę jako kraj biedy, pijanstwa, złodziejstwa i lenistwa.
Oto siła stereotypów.
To jest tak: Jak znasz język angielski to Niemcy traktują Cię lepiej. Rozmawiają na równi jak z inteligentem.
Znajomość języka niemieckiego nie jest doceniana.
Słyszą Twój akcent i z miejsca jesteś Aulaender. Co jest określeniem PEJORATYWNYM !
KOSZMAR !!!
Tak, niemiecka młodzież jest okropnie wychowana. Za to młodzi Polacy to idealny wzór do naśladowania. Wogóle nie piją, na wódkę nawet nie patrzą, przed 25 rokiem nawet nie myślą o seksie, dzieci w podstawówce nawet nie wiedzą co to papierosy. No comment...
Właśnie, że to wymaga komentarza !

Dla polskiej młodzieży ciągle palenie i picie jest obciachem. Wstydzą się tego a też nie jest to w modzie.
Oczywiście nie dlatego, że są święci tylko dlatego, że jest DROGO !

Jak już pisałem najwięcej ludzi rzuca palenie w Szwecji i w Polsce.
Ludzie ! po prostu to zbyt drogi gips.
Tak zapewne, te duże grupy młodzierzy które palą pod szkołą zapewne czują ten obciach.
P.S. byłeś kiedyś na wrocławskim trójkącie ;>
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 82
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka