Matura ustna z niemieckiego 2011

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 337
Cytat: Kiniaxd
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
Woj. Kuj-Pom
nadianaa dasz swoje gg mam pare pytan odnoscie niemieckiego

JA MAM JUTRO USTNY I BOJĘ SIE JAK CHO******.... NAPEWNO NAPISZE SWÓJ ZESTAW O ILE BĘDE GO PAMIĘTAĆ. Kurcze jestem z wielkopolski a znalazłam tylko jeden zestaw. boje się, ale trzymam za wszystkich kciuki. Bo kto jak nie my mamy zdac tą maturę :D
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/730158,probne-testy-maturalne-zobacz-odpowiedzi,id,t.html
ja mam jutro i sie nie boje , zaraz po napisze co mialam... woj. mazowieckie
ja właśnie zdałam podstawe na 90% :D
woj. Śląskie
ZESTAW 17
Obrazek (najgorsze z całości): dużo ludzi stojących na ulicy, jakieś traktory z boku, generalnie chodzi o strajkowanie; pytanie 1) dlaczego jest tam tyle ludzi, pytanie2) nie do końca zrozumiałam o co chodziło ale coś dlaczego strajkują

A. Dzwonisz do opery:
- zapytaj o repertuar
- zapytaj ile trwa spektakl
- zapytaj o cenę biletu z zniżką

B. Niedawno byłeś na wycieczce w Alpach, dzwonisz do koleżanki:
- powiedz jak przygotowywałeś się do wycieczki
- z kim na nią jechałeś
- jakie napotkałeś przeszkody

C. Jesteś w sklepie z koleżanką, ona chce kupić spodnie które na nią nie pasują. Takie typowe negocjowanie, powiedz jej że spodnie są za drogie i źle na niej wyglądają i powinna kupić inne

tadaaa koniec życze wszystkim powodzenia ^_^
Kujawsko- pomorskie
obrazek ludzi przy ognisku, mężczyzna wrzuca do garnka kartofle
1. Czemu mężczyźni nie gotują
2. Kiedy ty nie gotujesz i dlaczego, i musiałam powiedzieć , ze jak na urlop jade

A. - powiedz, że zle sie czujesz
- zapytaj jaka jest diagnoza
-jak masz przyjmowac leki i jak długo

B byłes w Hanowerze na targach produktów technologi ( czy jakoś tak)
-powiedz skad byli ludzie
- co najbardziej cie zaskoczyło jaki sprzęt
- czy warto urządzać takie targi

C. Koleżanka chce we Wielkanoc jechać do Hiszpanii, Ty jednak chcesz spędzic święta z rodziną
- odrzuć jej propozycje i powiedz dlaczego
-podaj argument
- kompromis

we wszystkich scenkach zaczynał egzaminator
heh jak ktoś umie to się nie boi....zobaczymy jutro na ile ja umiem i oczywiście się pochwalę :D
Witam koleżanki i koledzy czy może miał ktoś już ustny niemiecki z województwa śląskiego a dokładniej z OKE JAWORZNO ja mam 19 maja już w ten czwartek :( proszę bardzo pisać swoje zestawy na forum a jak ktoś by miał więcej czasu i ochoty to prosiłabym aby na email: [email] wysłać mi te zestawy. BARDZO PROSZĘ WAS :)
WOJ MAZOWIECKIE

ZESTAW 1
OBRAZEK: Kobieta i męzczyzna siedzią w oszklonym salonie (ogórd zimowy), jest stół. piją napój, są zadowoelni. usmiechają się.
1. Dlaczego są zadowoleni?
2. Jak powinien wyglądać Twoj dom.

A- Jetseś na kursie jezykowym, powiedz:
-skąd pochodzisz?
-jak dlyugo sie uczysz?
-gdzie mieszkasz podczas kursu?

B- opowiedz o swojej studniówce. (Studniówka- ABITURIENBAL)
-jaka była zabawa?
-jak byli ubrani ludzie?
-jaki byl program artystyczny?

C- kupiłes telefon, chcesz go zwrocic:
-powiedz dlaczego
-odrzuć zwrot pieniedzy
-kompromis

Mam także zestawy: 2, 3,10, 13,27.. ale nie wiem czy są dobreee :)

I czekam na reszte z MAZOWIECKIEGOO- dajcie coś.
WOJ WIELKOPOLSKIE ZESTAW 9
ktoś sie dopominał więc proszę- może komuś pomoże; miałam dzisiaj i zdałam na 100%:) (ale chyba troche naciągane, bo wogóle zero gramatyki i w pewnym momencie sie zaciełam, ale z komisją się przecież nie kłóci:D)
A więc mnej więcej tak
A: Potwierdz wieczorne spotkanie z koleżanką
* spytaj się gdzie się spotkacie
*dowiedz sie o której godzinie masz sie z nią spotkać
* dowiedz się czym tam najlepiej dojechać

B: Twój kolega dzwoni do ciebie i pyta sie co się dzieje na świecie, bo nie miał czasu obejrzeć wiadomości. Poinformuj go o katastrofie lotniczej, powiedz
*co było przyczyn wypadku
*jakie skutki pociągnął za sobą ten wypadek
*jak na te wiadomośc zareagowały media

C: Otrymałeś zaproszenie na urodziny swojego kolegi. Proponujesz koledze, żeby poszedł razem z tobą. Kolega proponuje, żebyście poszli w starych dżinsach i pomiętej koszulce
*odrzuć jego propozycje
*powiedz dlaczego się nie zgadasz
*zaproponuj kompromisowe rozwiązanie

A obrazek wogóle był do kitu, widziałam cztery babki siedziące przy stole, na stole było pełno jakiś dokumentów czy papierów i one niby pracowały
*dlaczego te babki pracuja razem
*czy wierzysz, że praca w zespole jest lepsza niż praca osobno i dlaczego
No to powodzenia:) nie chciałabym tego drugi raz przeżywać
gratuluje super wyniku i dziękuję za zestaw
Matura ustna z j.niemieckiego 2011r. Piszcie co mieliscie :) Z gory dziekuje:) Woj. łodzkie.
Chodzilo mi o podstawe.
Jutro mam ustną maturę na poziomie podstawowym.Proszę przesyłajcie zestawy z Woj.Śląskiego.Ponieważ bardzo chciałbym zdać na minimum a nie czuje się zabardzo na siłach.
Pomóżcie
Ja już się rozryczałem ze współczucia. Patrz, chętnie bym ci pomógł, ale muszę przczytać 175 wpisów w tylko tym jednym temacie. Zauważyłaś to też? Czy do ciebie trzeba osobno pisać?
Tak zauważyłem,Zochama jeżeli nie chcesz to nie pomagaj.Proszę zestawy maturalne ze śląska
Zamknij dziób, danielwaski i poczytaj, co tu ludzie wypisują, może wtedy coś znajdziesz. Skaczesz, koleś? I tak nie zdasz!
Ja wam pomagam, abyście wreszcie zabrali się za naukę i przestali czekać na mannę z nieba na forum, bo to wszystko bzdury!
Posłuchaj!!!
Ja nie jestem na tym forum aby się kłócić tylko zwracam się z prośbą o przesłanie ze śląska zestawów z egzaminu ustnego, a to czy zdam to się okażę. A ty zochama nie skakaj tak bo za krótki/a jesteś.
Twoje zachowanie pozostawia do myślenia jak byś był królem tego forum!
Poczytaj lepiej. Szkoda twego młodego życia na kłótnie ze mną. Poczytaj, pokemoniku. Za krótki, to jesteś ty, bo ze wszyskim u ciebie nie za bardzo. Nie zauważyłeś jeszcze? To otwórz wreszcie twoje zaspane oczęta. Ja mam czas. A ty masz jutro maturę, którą i tak oblejesz. Kapujesz? Nie oszukujmy się.
Ja jestem królem tego forum. Nie zauważyłeś? To otwórz twe zaspane oczęta. Nooo, przynajmniej jedno....Tak, tylko na dwa milimetry. Nie wytrzeczczaj od razu, bo oślepniesz! To już będzie sukces dla ciebie.
edytowany przez zochama: 17 maj 2011
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 337