MATURA ustna ROZSZERZ. napisz jaki miałeś zestaw!!

Temat przeniesiony do archwium.
91-113 z 113
| następna
A wie ktoś może czy są wstępne w Poznaniu lub w Szczecinie? Na stronach nic nie pisze o wstępnych przecież.
z tego co wiem to w Poznaniu były a teraz nie ma, decydują swiadectwa maturalne. Co do Szczecina to nie wiem,pozdrawiam
w szczecinie chca rozszerzona mature z niem.a jesli bedzie za duzo ludzikow to jeszcze rozszerzona maturka z polaka:/
pozdrawiam
zapomniałaś wspomnieć o 70%... :)
min. 70% z niem.??az tak dobrze to poinformowana nie jestem;)
Ma ktos moze jakies testy predyspozycji na UW z poprzednich lat??jezeli tak to podzielcie sie;)gg:4[tel]bede wdzieczna:)
z pl też , jak duzo ludzi bedzie :) (tez rozszerzonego- o ile pamietam)
ja wiem,ze we Wrocławiu chcą min. 70% z rozsz.polaka, min.80% z rozsz.niemca i min.50% z rosz. trzeciego przedmiotu, dużo wymagają no nie??
hehe moze spotkamy sie na germanistyce, ja w piatek zdaje niemiecki ustny, zobaczymy jak pojdzie:)
siemarnja zdawalam wczoraj.Miala zestaw 4,byly 3 obrazki, na pierwszym dwoje ludzi jechalo na rowerze,na drugim jakis dzieciak sluchal muzyki a na trzecim klientka sie opalala,pytania dotyczyly sposobow spedzania wolnego czasu,walki ze stresem,jaki wplyw ma czynny odpoczynek na zdrowie i ktory wypoczynek jest lepszy:czynny czy bierny.trzeba bylo tez powiedziec ze czynny wypoczynek ma coraz wiecej zwolennikow nie tylko w polsce i niemczech ale w calej europie.Tematy do wyboru to:czy zgadzasz sie ze stwierdzeniem ze dzieci ktore maja rodzenstwo lepiej sie rozwijaja a drugi temat dotyczyl dzieci ktore posiadaja tel komorkowe czy cos takiego,pozdro zycze powodzenia
ja mam jutro maturke , troszke sie stresuje jak patrze ze wy wszyscy macie po 20 pkt, tylko pogratulowac:) tez bym hciala. kolezanka moja miala dzisiaj i tematy sie powtarzaja"
-szkodliwosc palenia
-wyjazdy za granice mlodych ludzi, dlaczego
-jakie drogi otwiera unia europejska mlodym ludziom
i cos o uczuciach, ponoc jakies trudne. trzymajcie kciuki i innym tez zycze powodzenia:)
ja zdawałam dzisiaj (20 ;p) i podaję zbłąkanym duszyczkom co miałam ;):

OBRAZKI:
- leben in der Stadt oder auf dem Land --> zalety i wady, co ty wolisz

DŁUŻSZA WYPOWIEDŹ:
- czy nauka języków jest ważna? Czy w Polsce są na to możliwości? --> porównaj z przeszłością, jak to było w twoim przypadku

- technologia, komputery, rozwój świata itd (ale tego nie wybrałam więc nie wiem, o co pytali)

Powodzenia wszystkim życzę! :-)
Ja zdawałam dzisiaj. Odwdziecze sie i podziele się z Wami zagadnieniami.rnZestaw 15.rnOBRAZKI o zdrowiu: sala operacyjna, tabletki, meżczyzna badający dziecko, ludzie biegający po plaży.rnWYPOWIEDZ:rn1. Cos o energii, że im wiecej urządzeń, tym większe zapotrzebowanie na energię, jak można ją oszczędzać.rn2. Czy prestiż jest ważniejszy od zarobków?rnrnJeszcze nie znam wyników, ale już jestem załamana. Tak mnie zeżarł stres, że mówiłam takie głupoty... A zawsze byłam najlepsza z niemieckieo, w konkursach i na lekcji, a już zwłaszcza w mówieniu.rnrnAha, koleżanka miała o naziźmie, druga też o energii i o młodzieży, kolega miał obrazki o sporcie (zest. 13).rnrn:/
hej ja miałam o paleniu wsród młodych ludzi. pr5osciutki był. a temat o zwierzetach domowych. dostałam 20/20 powodzenia
miałam stymulus 12 (Dolnoslaskie) o bezrobociu, a pytania do tego o przyczyny i porownac jak jest w Polsce, jakie zawody młodziez dzisiaj wybiera i dlaczego i co to znaczy ze kazde miejsce pracy ma wiele twarzy. A temat do dyskusji był o indywidualnych srodkach transportu i ze dzisiaj na kazda rodzine przypada jeden samochod i czy ta tendencja jest pozytywna czy nie. Drugi temat był o wspomnieniach z historii, czy cos takiego, bo do konca nie zrozumiałam. rnrnPOWODZENIA rnmam nadzieje ze komus sie to przyda
Nie ejstem pewna czy ktokolwiek jeszcze zdaje, ale umieszcze tutaj opis mojego zestawu, moze sie przyda przyszłorocznym maturzystom:)rnStymulus na temat nauki. Obrazek pierwszy kilkoro dzieci siedzi w klasie sa znudzeni, jeden chlopak lezy na lawce. Na drugm obrazku 3 ludzi, smai nauczyciele lub profesorowie stoja przy tablicy i cos pisza, na 3 kobieta siedzi i pracuje przy komputerze, na 4 koles ktory biegnie i trzymal cos w rece ale nei wiem co to bylo wiec powedzialam , ze nie wiem co to jest:) Do tego trzy napisy. Pytania do stymulusa to: co widze oczywiscie i jaki jest glowny problem, jakie sa mozliwosci nauki, co sadze o nauce przez internet i jaki widze zwiazek miedzy Reise a Bildung(te dwa napisy byly na kolażu).rnNo i część druga dwa tematy:rn1) cos o wyksztalceniu i pracy, co tak na prawde sie liczy, czy umiejetnosc pracy w grupie punktualnosc itd są moim zdaniem konieczkernrn2)Statstyki sa przerazajace, co drugie malzenstwo w Niemczech sie rozwdzi. jak myslisz jakie sa przyczyny rozwodow, i jak mozna temu zapobiegac.-wlasnei ten temat wybralam:) pytania do tematu:Jak rozwod wplywa na dzieci, i dlaczego wczesniej ludzie zawerali zwiazek malzenski szybciej niz dzisiaj, czy tma cos takiego:/rnOgolnie bardzo przyjemny zestaw, ale pomieszalam chyba cos w jednym pytanku. Ogolnie ejstem bardzo zadowolona:) wynik95%:)POWODZONKA:*
Ja mialam wczoraj maturke:) i 20/20 :D teraz to juz chyba naprawde nikt nie ma matury juz- ale na nastepny rok sie przyda:)rnrnStymulus mialam o niepelnosprawnych: 2mezczyzn na wozkach gra w koszykowke,potem zdrowe dzieci ucza sie z niepelnosprawnym dzieckiem, nastepny obrazek to mezczyna na wozku,ktory ma problem i nie umie wejsc na schodach,kobieta na wozku ktora glaska konia, jakas pocztowka w ktorej dziewczyna pisze,ze wiele sie naucyzla od nieplenosprawnych i chyba tyle jak dobrze pamietam:P pytanka byly o problemach niepelnospawnych,jak mozemy im pomoc i jak odbiera ich spoleczestwo.rnrnA tematy do dyskusji:rn1. w dzisiejszych czasach duzo ludzi jest bezdomych, dlaczego/? a drugiej czesci niezrozumialam z tego tematu:Prn2. Turystyka indywidualna czy zorganizowana? wady i zalety tych form turystyki. Przedstwa swoje zdanie. a pytanka w sytlu czemu Polacy wyjezdzaja do cieplych krajow, a nie spedzaja urlopu w Polsce i gdzie ja bym chciala wyjechac? i dlaczego/ a reszty nie pamietam juz:prnale bylu suuper :D:D:D:D
Obrazki - o językach obcych i ich roli we współczesnym świecie.
Grupka ludziów przed kompai i nauczyciel - prawdopodobnie kurs komputerowy albo cuś takiego.
Czytelnia, obok regały z książkami no i kilka osób zaczytanych w czasopisma / książki.
Klasa i jedna laska przy tablicy coś pisze - lekcja angielskiego - na tablicy słowo "the future":D
Tekst o pracy Polaków w Europie, że coraz więcej ludzi wyjeżdża np do Hiszpanii, Anglii, Irlandii. No i tyle - żadnych danych - 0 problemów.

Prezentacja: 1. Papierosy...dlaczego coraz więcej ludzi sięga po fajki choć na każdym billboardzie jest napisane, że "Palenie powoduje raka i choroby serca"? (tak mniej więcej)
2. Jak zmienił się model rodziny na przestrzeni lat...(nie pamiętam dalej)

No to tyle...banalny stymulus ogólnie moim zdaniem...łatwo o 100%
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy. Zdaję jutro :P
ja tez i chyba jutro umre :o
no i zdalam :D
20/20 :)))))))))))))))

Kolaz - rola edukacji, obrazek z murzynkiem trzymajacym tablice, chlopcy na korytarzu szkolnym, lekcja (uczniowie pisza jakis sprawdzian a nauczyciel jest zly) , pare wycinkow z gazety o postepie nauki o wiedzy i tablica a niej e=mc2,
prezentacja: "Mowi sie ze czlowiek pracy jest polczlowiekiem,jest pusty wewnetrznie.Czy zgadzasz sie z ta teza? Uzasadnij swoje zdanie i uargumentuj"

hihuhuhuhu :D
a wogóle wszyscy macie jakieś dziwne podejście "jejku chyba nie zdam" , "umre" itd. ,itp. a potem "ojej 20/20". A wogóle szkoda pisać. Nie wiem czy nie bede sie powtarzać ja zdawalam dzisiaj i miałam stymulus na temat
-różnych sposobów poszukiwania mieszkania,
-zalet i wad mieszkania ze współlokatorem,
- wymarzonego mieszkania,
Potem 2 tematy:
Rola massmediów w zyciu człowieka i w twoim życiu. Jaki jest twoje ulubione "medium":)

Czy rodzice powinni pozwolić dziecku spróbować alkoholu. Zbierz "za" i "przeciw"
To tyle pozdrawiam wszystkich panikarzy:):P
Tak dla przyszłorocznych maturzystów NIE PANIKOWAĆ hehe
No ja też zdałem 19/20. Kolaż o czasie wolnym. Parę obrazków windsurfing, lotnia, rower, piłka nożna. Dwa zdania o sporcie. Pytań w sumie nie pamiętam, tylko 2 mi się nasuwają: co oprócz sportu może być aktywnym wypoczynkiem? jakie sporty są drogie?
Tematy:
1. Kariera czy praca w domu? Jakie możliwości występują w dzisiejszym społeczeństwie dla pań?
2. 1.05.2004 Polska weszła do UE. Co się od tego czasu zmieniło?
Oczywiście mówiłem na ten 1.
Temat przeniesiony do archwium.
91-113 z 113
| następna