Jaki kurs u Goethego ?

Temat przeniesiony do archwium.
Od października idę do Krakowa bo robię studia zaoczne , do tego chcę zrobić kurs w Instytucie Goethego bo słyszałem że tam najlepiej uczą.
TUTAJniby jest rozpisane który stopień co reprezentuje. Ale nie wiem na jaki tryb iść , tam są różne metody tz coś tam jeszcze on line (w zasadzie to bardziej bym wolał uczyć się bezpośrednio w istytucie bo to bardziej mobilizuje gdyż wiesz że musisz iść na zajęcia) Może ktoś mi to jaśniej nakreślić jak to wszystko wygląda w praktyce ? Kasa nie gra roli, widziałem najdrożej za 1450 zł u nich i mogę tyle dać.
I co do tych stopni zaawansowania, uczę się języka od 6 lat (ale to w szkołach słaby poziom był gdyż grupa go zaniżała) i bywam czasami w Wiedniu, jeśli chce się czegoś dowiedzieć o coś zapytać to nie stanowi to dla mnie większego problemu i nie wiem jaki stopień sobą reprezentuję. Chciałbym tam pracować dlatego chcę się nauczyć biegle posłygiwać tym językiem w mowie i piśmie. Wyczytałem że przed zapisem jest test rozmowa itd aby określić stopień zaawansowania , nie chciałbym iść na stopień który wiele mnie nie nauczy a dużo przydatnych rzeczy mogłem sobie zapomnieć dlatego chciałem zapytać czy może mi ktoś doradzić co mogę powtórzyć , co może mi się przydać na tej rozmowie i teście ?
tak wiem , tylko tamto dałem chyba w nieodpowiednim temacie.
Przepraszam

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia