Ankieta !! Kto ma ochote podzielic sie swoim doswiadczenie !!!!DZIEKUJE

Temat przeniesiony do archwium.
Drodzy ulubiency jezyka niemieckiego,
prowadze obecnie badania pod kontem problemow jakie maja polacy z wymowa niemiecka !! Bardzo prosze o poswiecenie chwilki i odpowiedzenie na kilka pytan !!

Ausspracheschulung im Deutschunterricht.

1. Wie viele Stunden pro Woche findet der Deutschunterricht statt?

5. Mit welschem Lehrwerk unterrichten Sie?
Anfänger ______________________________
Fortgeschrittene ________________________
6. Gibt es Übungen im Lehrbuch die die Aussprache betreffen?
□ Ja
□ Nein

7. Machen Sie ja auch eigene Aussprache-Übungen?
□ Ja
□ Nein

8. Wenn ja, was für Übungen (Bitte kurz beschreiben)
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
9. a) Wie oft beschäftigen Sie sich im Unterricht mit der Ausspracheschulung?
□ Oft (jede Stunde)
□ Ziemlich oft
□ Manchmal
□ Selten
□ Gar nicht
b) Wie viel Zeit investieren Sie für die Ausspracheschulung pro Unterricht?
□ Wenig
□ 5 min
□ 10 min
□ 15 min
□ Mehr __________________

10. Welsche sind die häufigsten Ausspracheprobleme, die Ihre Schüler haben? Bewerten Sie von 1 bis 7. ( 1: großes Problem, 7:kleines Problem)

□ Lange und kurze Vokale
Bespiel: Polen und Pollen, Beet und Bett
□ Suprasegmentalalia (Intonation, Rhythmus, Betonung)
□ polnische Laute , [ʊ] oder die Lautkombination [iu] anstelle der deutschen [Y], [y:]
o Beispiel: Tür *[tir], *[tʊr], *[tiʊr]
□ fehlende Muskulaturspannung bei der Aussprache von gespannten Vokalen
□ Umlaute – ö,ü,ä
□ Andere ………………………………………………

11. Spielt die Aussprache Ihrer Meinung nach eine bedeutende Rolle beim Erlernen der deutschen Sprache? Begründen Sie kurz ihre Antwort.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Cytat: aniolekzmc
"pod kontem"

Naucz się pierw polskiej ortografii, a później wyjeżdżaj z ankietami.
ulubieńcy = miłośnicy?
polska uprzejmosc nie zna granic :(

Das war ein Test und du bist leider durchgefallen.
Wenn du schon so "studiert" bist, dann darfst du keine "konten" einsetzen. Es tut mir nicht leid.
Smileis = an deiner Stelle würde ich keine benutzen. Sieht kindisch aus.
mialam nadzieje ze znajde tu ludzi na poziomie ktorzy interesuja sie jezykiem niemieckim .... ale niestety : FALSCHE ADRESSE !!!

Milego dnia i viel Spaß przy dalszym spedzaniu czasu na dogryzaniu i glupim komentowaniu innych !!!
Pyskata? I tobie mamy pomagać? Przecież całe hamstwo z ciebie od razu wylazło. Nie widzisz, o co ciebie się rozchodzi, jak się do ciebie rozmawia? Komm her! ich liebe Pokemone! Besonders die diplommierten!
Durna jesteś, jak wszystkie inne upośledzone polskie nauczyciele języka nie-mieckiego. Absolutnie żadnego poziomu. Ani po polsku ani po niemiecku nie potrafisz, bo ankietę zerżnęłaś z gotowca. Ale....ankiety wypisywać i jęczeć nad polską kulturą. Zmień lepiej pieluchę, es saichelet, dzieciaku!
Zachciało się być znanym na całym świecie? No, to teraz to masz. Każdy murzyn, co wpisze do gugla aniolekzmc usra się ze śmiechu, jak te dyplowane Polski są puste i obraźliwe.
Ale wielką damę grać: bułkie przez bibułkie. Stara! Obudź się! Live ist brutal and full of zasadzkas and kopas w dupas...
(założę się, że zaczniesz teraz czytać wszystkie moje wpisy i analizować moją skomplikowaną osobowość oraz podawać psychoanalityczne porady...)
Cytat: aniolekzmc
mialam nadzieje ze znajde tu ludzi na poziomie ktorzy interesuja sie jezykiem niemieckim .... ale niestety :

No cóż, niski poziom pytających jest, a ty jako diplomierte ????? szczególnie się wyróżniasz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka