Od pewnego czasu postanowiłam podszlifować język poprzez czytanie książek po niemiecku. Obecnie jestem w połowie "IIlluminati" Dan Brown. Niestety słownictwo jest bardzo trudne (większość słówek jest z tematyki symboliki, chrześcijaństwa i nauki) i raczej mało przydatne. Chciałabym, aby ktoś podał mi jakieś ciekawe książki z prostszym słownictwem. Lubię czytać książki trzymające w napięciu. Mogą być młodzieżowe. Chodzi o to, żebym mogła połaczyć przyjemne z pożytecznym. Moja znajomość języka jest na poziomie średnio zaawansowanym. Za pomoc z góry dziękuję
Duzo niemieckich ksiazek jest na wystawkach w niem. Jak masz kogos znajomego, badz jezdzacego.. Popros niech pochodzi, zawsze to za darmo. Moj sasiad pudlami wystawia. Chyba sie wyzbywa, ale mozna naprawde ciekawe trafic.. Skoro lubisz czytac.
Moze cos takiego..
'Der Stoff aus dem die Taeme sind' Johannes Mario Simmel 636stron,
albo
'Schritt fuer Schritt ins neue Leben' Justus Pfaue
Nowosci to to nie sa..
Dzięki za pomoc. Już wstępnie przejrzałam Asterix i spróbuję przebrnąć mam nadzieję, że nie polegnę. Zainteresowała mnie jeszcze pozycja "Der Scheingemahl", którą postaram się zdobyć. Urlop się skończył, więc mogę brać się z zapałem do czytania:)
niuniel
30 sie 2014
Cytat: Cleopatrapl
Dzięki za pomoc. Już wstępnie przejrzałam Asterix ...
wszystkie 30 wstępnie? Dobra jesteś.
...ale, nie szybka...
W moim języku wstępnie oznacza pobieżną ocenę, czy coś mi przypadło do gustu czy nie.
"Der Scheingemahl" znalazłam na stronce z której zamawiam filmy i to za 3 euro, więc już zamówiłam i jak tylko skończę obecną czytać to się zabieram do tej. Wielkie dzięki jeszcze raz
niuniel
31 sie 2014
Ach, to ty chcesz się niemca wg gustu uczyć?
Dobre.
Weź se przewodnik turystyczny i wkuj go na gust.
kategoria: Nauka języka niemieckiego / forum: Nauka języka