PIERWSZY:
Ich möchte in deutsche Sprachkurs teilnehmen. Ich interessiere mich zwei Woche Kurs für Anfängern. Welche Möglichkeiten eine Aufenthalt und Verpflegung haben Sie ? Ist es möglich mir den Informator mit Kurstermine, Sport und Kultur-Programme und Preisangebot zu schicken ?
Chciabym wziąć udział w niemieckim kursie językowym. Interesuje mnie dwu tygodniowy kurs dla początkujących. Jakie możliwości zakwaterowania i wyżywienia mają państow ? Czy jest możliwość przesłania informatora z terminami kursów, z programem sportowo kulturalnym i ofertami cenowymi.
DRUGI:
Ich schreibe dir, weil ich will dir sage dass ich Reiseführerprüfung bestanden habe. In letzten Woche habe ich erste Touristengruppe gehabt. Das war sehr klein Gruppe aber sie hatten viele Fragen und sie wollten alles wissen. Ich habe ihnen alle interessante Orten in Kołobrzeg gezeigt. Am Anfang gingen wir am Strand, später zu Militär-Museum und am Ende gingen wir nach Basilika. Während dieses Führung, habe ich viele Erfahrungen bekommen. Ich habe gelernt, wie kann ich mehr die Leute neugierig machen und wie kann ich gut eine Reisetresse planen. Ich war sehr erregt und glücklich, dass ich Touristengruppe führen gekannt habe, aber auch war ich sehr müde.
Pisze do Ciebie, ponieważ chcę Ci powiedzieć że zdałem egzamin na przewodnika wycieczek. W ostatnim tygodniu miałem pierwszą grupę turystów. To była bardzo mała grupa ale oni zadawali wiele pytań i chcieli wszystko wiedzieć. Pokazałem im wiele interesujących miejsc w kołobrzegu. Na początku poszliśmy na plaże, później do museum wojska a na koniec poszliśmy do bazyliki. Podczas tego oprowadzania, zdobyłem dużo doświadczenia. Nauczyłem się, jak mogę bardziej zainteresować ludzi i jak dobrze planować trasę wycieczki. Byłem bardzo podniecony i szczęśliwy, że mogłem oprowadzić grupę turystów, ale także byłem bardzo zmęczony.
Z góry dziękuję za sprawdzenie.