Bardzo was proszÄ™ o sprawdzenie tego! pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć uczę się j.niemieckiego dopiero pierwszy rok i narazie prawie nic nie umiem... jeszcze przez pierwsze dwa miesiace szkoly chorowałem(byłem w szpitalu) i opościło mnie dużo godzin lekcyjnych. Mam bardzo dużo do nadrobienia i za bardzo nie miałem czasu na przyłożenie się do tej pracy wiec pomogłem sobie troszke translatorem. Proszę was sprawdzicie to co tam napisałem. ahh temat był taki , że miałem opisać co najbardziej cenię u przyjaciela.

Polski:
U swoich przyjaciół najbardziej cenie szczerość, otwartość, lojalność, poczucie humor i umiejętność słuchania. Często jest tak, że spotykam się z nimi by po prostu być wysłuchanym, ale sam też potrafię słuchać. Zawsze mogę na nich polegać i porozmawiać z nimi na każdy temat. W szczególności swoich przyjaciół cenię za to , że są w stanie pomóc mi w każdej trudnej sytuacji. Jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem i mam nadzieję ,że tak zostanie do końca. Każdemu życzę mieć takich przyjaciół.

Niemiecki:(tak jakby :P)
Bei sein Freunden meisten einem Preis eine Aufrichtigkeit, Offenheit, Loyalität, Humor und Fertigkeit des Hören. Es oft ist so, dass ich mit ihr einfach treffe mich er sein gehört an, aber selbst ich auch kann hören. Ich immer kann auf ihr zu verlassen und zu unterhalten mit ihr auf jedem Thema. Ich schätze in der Besonderheit sein Freunde dahinter , dass sie sein in die Lage zu helfen mir in jeder schwieriger Situation. Noch niemals ich auf ihr nicht versagte und habe eine Hoffnung ,dass er so wird bleiben in das Ende. Ich jeden wünsche solch Freunde zu haben.

Z góry bardzo dziękuje i przyrzekam, że jak podszkolę się troszkę w niemieckim to też wam będę pomagał !. :]

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie