witam ! prosze o sprawdzenie podanego tekstu. podaje oryginał po polsku i moją propozycje po niemiecku :) ta praca musi być w czasie prateritum.
Wstałem o 7 rano i umyłem się. Następnie zjeadłem śniadanie, spakowałem ksiązki i wyszedłem do szkoły. W szkole byłem 7 godzin. Dostałem kilka pozytywnych ocen. Wruciłem do domu i zjadłem obiad. Po obiedzie opodczywałem godzine na łóżku. O 16 pojechałem do krakówa. Tam zwiedzałem wawel. Na wawelu spotkałem kolege z warszawy. Rozmawialiśmy o sporcie. Następnie wruciłem do domu i odrobiełem zadanie domowe. O 21 oglądałem telewizje. Kiedy skończyłem, umyłem się. Później zjadłem kolacje. O 23 grałem na komputerze. Pisałem z kolegą. Następnie poszedłem do łóżka.
Ich wachte am 7 morgen auf und jch wasch mich. AnschlieBend ich aB fruchtuck, packte das buche und jch ging zu schule. In schule ich war 7 stunde. Ich bekommte paar gut nowe. Ich zuruckkomte zu hause und ich aB Mittagessen. Nach Mittagessen ich erlohte eins sunde auf bett sich. Am 16 ich fuhr nach krakow. In kraków ich besichteigte wawel. Auf wawel ich traf die freunde aus warsaw. Wir redente um sport. AnschlieBend ich zuruckkomente zu hause und ich machte H-A. am 21 ich gestern fern. Wenn ich beendate , ich waschte mich. Sparter ich aB abendessen. Am 23 ich spilte computer. Ich schriebt mit dem kumpell. AnschlieBend ich ging zu bett