Błagam o pomoc. Prosze o sprawdzenie mojego tłumac

Temat przeniesiony do archwium.
Poligloci błagam o pomoc!MUszę dokładnie przetlumaczyć ten tekst, ale moj niem na poziomie a2 mi tego nie ułatwia. Próbowałam ze słownikiem, oto efety mojej pracy,, prosze o miłosiedzie :)
za wszelkie przejawy bezinteresownej dobroci ogromnie dziękuje i chylę czoła!
Meg

BERN: Die USA haben die Schweiz formell um die Auslieferung von Starregisseur Roman Polanski ersucht. Dem Oscar-Preisträger wird sexueller Missbrauch einer 13-Jährigen im Jahre 1977 vorgeworfen. Polanski hatte sich in dem Verfahren schuldig bekannt, war aber vor der Urteilsverkündung ins Ausland geflohen und seitdem nicht wieder in die USA zurückgekehrt. Der 79-Jährige, der die polnische und französische Staatsbürgerschaft besitzt, war auf Ersuchen der USA am 26. September bei seiner Einreise in die Schweiz festgenommen Wordem

USA poprosiło Szwajcarię o formalną ekstradycję dla reżysera Polańskiego. Laureatowi Oscarów zarzucono wykorzystanie 13natolatki w 1977. Polański miał postępowanie, został winny, ale przed ogłoszeniem wyroku uciekł za granicę i odtąd nie powóricł ponownie do USA. 79latek posiadający polskie i francuskie obywatelstwo został zatrzymany na prosbę USA 26 wrzesnia, podczas jego wyjazdu do Szwajcarii.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie