Ulubiony piosenkarz

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Proszę o pomoc w sprawdzeniu mojego zadania z niemieckiego na temat ulubionego piosenkarza (10-15 zdań). Nie jestem zbyt dobrym uczniem , a chciałby to zadanie dobrze zaprezentować. Proszę o szybkie odpowiedzi , bo zadanie mam na jutro.

Mein Lieblingssanger ist Jacek Łaszczok. Seine Kunstlername ist Stachursky. He ist sechsundzwanzigsten Januar 1966 in Czechowice-Dziedzice in geboren. He ist polnische Musiker Pop und Dance. Er absolviert High School Maria Skłodowska-Curie in Czechowice-Dziedzice und studiert dann drei und halb Jahre direkt an der Universitat Łódź. In den 80er Jahren war er Sanger der Rock-Band ,,Eve Boys''. Er war ein Discojockey im lokalen Radio Pszczyna , wo werdet unter dem Namen Stachursky , ausgewahlt aus den Namen seiner Freund. Sein Debutalbum ,,Taki jestem'' has im 1994 gerekordet. Stachursky has viele Auszeichnungen bekommen. Seine bedeutende Auszeichnungen sind: Bravo OTTO (silber) in 2000 , Superjedynka in 2001 , 2002 , 2007 und Viva Comet 2008 - Kunstler des Jahre. Er hat 12 Albums und viele Lieder gerekordet.

Moim ulubionym piosenkarzem jest Jacek Łaszczok. Jego pseudonim artystyczny to Stachursky. Urodził się 26 stycznia 1966r. w Czechowicach-Dziedzicach. Skończył Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie w Czechowicach- Dziedzicach, a następnie studiował 3 i pół roku prawo na Uniwersytecie Łódzkim. W latach 80. był wokalistą rockowego zespołu Eve Boys. Był DJem w lokalnym radiu w Pszczynie, gdzie zaistniał pod pseudonimem Stachursky, obranym od nazwiska jego przyjaciółki. Jego debiutancki album ,,Taki jestem'' został nagrany (wydany) w 1994r. Stachursky otrzymał dużo nagród. Jego najważniejszymi nagrodami są: BRAVO OTTO (srebrne) w 2000r. , Superjedynka w 2001 , 2002 i 2007r. oraz Viva Comet - Artysta Roku w 2008r. On nagrał (wydał) 12 albumów i nagrał dużo piosenek.

Tak to wygląda. Proszą o wyrozumiałość , bo spędziłem trochę czasu szukając słówek i informacji.
Co to jest "he"? W niektórych regionach Niemiec to He = kaputt!
O przepraszam , zamiast er napisałem he. Myli mi się ciągle ten niemiecki z angielskim i z tąd takie błędy.
W polskim też nie najsilniejszy, he?
Nie z polskiego mam dobre oceny. Może i moje wypracowanie nie jest tak idealne , ale jestem dopiero w 2 klasie gimnazjum , więc nie ma co oczekiwać jakiś wyników. Pomożesz?
Nie podlizuj się. "Z tąd takie błędy" nie daje dobrych ocen.
Ok , niech Ci będzie stąd. Jeśli mi nie chcesz pomóc , to powiedz że nie masz takiej ochoty , a nie prowadzisz ze mną rozbudowaną rozmową na temat moich wyników w szkole. Specjalnie założyłem konto na forum , żeby mógł mi ktoś sprawdzić , czy napisane jest w miarę poprawnie , a jak nie to poprawił błędy.
Przecież ty prowadzisz rozbudowaną rozmowę ze mną. Ja jestem znany z tego, że potrafię chrzanić bzdury godzinami, jak ktoś ma na to ochotę. A widzę, że ty masz tę ochotę. Nie musisz podkreślać, że to u mnie widać, bo to czysta i niepokalana prawda. To jest pewnik. I, im dłużej będziesz się wywnętrzniał na tematy np. że specjalnie coś założyłeś, biedaku, aby coś osiągnąć, bo się podczas założenia konta w forum napracowałeś, jak stara szkapa, tym dłużej będzie trwało przejście do sedna sprawy. Nie pyskuj!
Ja, na twoim miejscu poprawiłybym ten tekst zwracając przy tym uwagę na takie czarodziejskie pojęcia, jak Konjugacja i Deklinacja i już bylibyśmy bliżej celu.
Pochrzanimy jeszcze pół godziny o d...ie Maryni? Ja mam czas!
btw. coś słyszałeś o Umlautach w niemieckim? Tak? To używaj ich! To nie żart!
Dobra , nie chcesz mi pomóc i widzę że nie pomożesz. Może znajdzie się ktoś , kto poświęci te 5 minut na sprawdzenie tekstu i poprawę błędów? W końcu to podobno jedno z największych for języka niemieckiego w Polsce.
Nie prowokuj mnie do dyskusji , jeśli nic mi nie pomagasz. A umlautów nie dałem , bo się spieszyłem , a mam jeszcze sporo nauki
Nikt nie jest w stanie mi pomóc? Bardzo proszę , to Wam zajmie pewnie kilka minut , a te parę błędów może zaważyć na mojej ocenie.
Mein Lieblingsänger ist Jacek Łaszczok.Sein Künstlername ist Stachursky.Er ist am sechsundzwanzigsten Januar 1966 in Czechowice-Dziedzice geboren.
Er ist polnischer Popmusiker.
Co mnie to obchodzi, co ty jeszcze tam masz do zrobienia* Wcale tego nie widać. Bzdury pisać kosztuje tyle samo czasu, jak pisanie porządnie.
Noooo? I to by było na tyle, nieprawdaż?
Moje 5 minut jest takie samo kosztowne, jak i twoje. A to z "podobno" największych for nie ma absolutnie żadnego znaczenia dla pyskaczy! I, co z tego? Zabłądziłeś po prostu w nadziei. Boże, jakie bzdety tutaj ludzie wypisują! Weicheier!
bongo , zidi przynajmniej coś napisał , a nie tak jak ty napisał 10 odpowiedzi , które g...o dały. Dzięki zidi! Jakbyś miał czas , to możesz jeszcze dalej parę linijek. ;)ä
Trochę pokombinowałem i coś takiego wyszło:

Mein Lieblingsänger ist Jacek Łaszczok.Sein Künstlername ist Stachursky.Er ist am sechsundzwanzigsten Januar 1966 in Czechowice-Dziedzice geboren.
Er ist polnischer Popmusiker. Er absolviert Oberschule Maria Skłodowska-Curie in Czechowice-Dziedzice und studiert dann drei und halb Jahre direkt an der Universitat Łódź. In den 80er Jahren war er Sanger der Rock-Band ,,Eve Boys''. Er war ein Discojockey im lokalen Radio Pszczyna , wo werdet unter dem Namen Stachursky , ausgewählt aus den Namen seiner Freund. Sein Debütalbum ,,Taki jestem'' has im 1994 gerekordet Stachursky has viele Auszeichnungen ergattert. Seine bedeutende Auszeichnungen sind: Bravo OTTO (silber) in 2000 , Superjedynka in 2001 , 2002 , 2007 und Viva Comet 2008 - Künstler des Jahre. Er hat 12 Albums und viele Lieder gerekordet.

Poszukałem w słowniku i znalazłem jak jest liceum. Nie znalazłem jednak takich słówek jak: nagrywać (nie wiem czy rekord jest poprawnie) i wydawać (nie wiem czy ergattert może być. Poza tym nie wiem czy to zdanie z tym radiem jest poprawne. Bardzo proszę o pomoc , jeszcze te parę wyrażeń i będzie dobra ocena.
Jak podaje Nam "Langenscheidt":
wyd(aw)ać - (album, książkę, płytę) - herausgeben oder herausgebringen.
"nagrywać" - (auf Band) - aufnehmen; Platte - bespielen; Ton - aufzeichnen.
Ich habe gestern auch was herausgebrungen, naehmlich eine Uebergerraschung! Nie podaje Wam tego Longischeit?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia