pocztówka

Temat przeniesiony do archwium.
Spędzasz wakacje w górach napisz pocztówkę do kolegi z Austrii i przekaż w niej następujące informacje
-gdzie odpoczywasz?
-z kim tam przyjechałaś
- jaka jest pogoda
-co robisz w wolnym czasie

Liebe Anka
Am Anfang meiner Postkarte grüße ich herzlich. Ich bin im Gebirge. Ich wohne im Jugendherberge in Österreich. Ich fahre mit meinen Eltern. Das Wetter ist sehr schön. Es schneit manchmal. In der Freizeit fahre ich Schi. Von Zeit zu Zeit wandere ich im Gebirge.Wir bauen einen Schneemann. Ab und zu mache ich SchneeballSchlacht.
Mit herzlichen Grüssen
Dein xyz

Prosze o sprawdzenie
Ercze123 przejrzyj wyszukiwarkę. Po prawo u góry w tym właśnie forum. Wpisz "pocztówka", albo "pocztąwka z wakacji". Masz miliony bardzo dobrych odpowiedzi. Proszą!
bongo bongo ale ja nie chce gotowca tylko żeby ktoś sprawdził moją praćę :)
Nie mówię o gotowcu, lecz o dobrych przykładach. Podejrzyj, jak to inni robią. Już kilka lat mamy wakacje w Austrii. To chyba ludzie z tej samej szkoły, co?
Po polsku też piszesz "na początku mojej kartki"? To pocztówka z pozdrowieniami, a nie list. To raz.
Dwa: sprawdź rodzajniki.
Liebe Anka,

zuerst grüße ich Dich herzlich. Ich bin im Gebirge. Ich wohne in einer Jugendherberge in Österreich. Ich bin hier mit meinen Eltern. Das Wetter ist sehr schön. Es schneit manchmal. In der Freizeit fahre ich Ski. Von Zeit zu Zeit wandere ich im Gebirge. Wir bauen einen Schneemann. Ab und zu mache ich eine Schneeballschlacht.

Liebe Grüße
Dein xyz
Vielen Dank
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia