4 pytania

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |
1.Was kann man mit dem Video Walkman machen ?
Kann man den Kindern Filme und den Kunden Produkte zeigen

2. Wer kann den Walkman gut gebrauchen ?
Mit Walkman kann von jedem genutzt werden, unabhängig von Alter

3. Warum ist der Walkaman prakisch ?
Walkman ist praktich, denn ist klein, können zu Hause und im Urlaub oder af der Reise verwendung.

4. Wie funktioniert der Walkaman ?
Walkman besteht aus einer Batterie. Wird durch Strom aus der Steckdose geladen.

proszę o sprawdzenie
Odwaliłaś zadanie bez zastanowienia. Albo Walkman, albo Walkaman, Zdecyduj sę.
btw. kto ma dzisiaj jeszcze Walkman?
A Tobie nie zdarza się przez przypadek pisząc dodać lub ominąć jakąś literę ?
Po drugie nie wiem kto ma, a kto nie ma nie ja układałam zadania w podręczniku.
U mnie to jest całkiem co innego. Nie pyskuj. Ty musisz zwracać uwagę na wszystko. nawet na kropkę na końcu zdania. Ona jest też cholernie ważna.
btw. czyli wg ciebie Wlakman to bateria?
Już pyskuję ? a jednak lubisz podjudzać ludzi, jednak tym razem nie mam zamiaru się wdawać w rozmowy, ponieważ znów zaczyna się powtórka z rozrywki. Mam prośbę nie wypowiadaj się już w tym temacie ani każdym innym wątku mojego autorstwa, ponieważ nie mam zamiaru wdawać się w zbędne dyskusje i czytać obelg pod moim adresem.

Choć mam jedno i ostatnie pytanie do ciebie : Dlaczego u ciebie to co innego ?
1. Zabierz się wreszcie za naukę
2. Twoja prośna została załatwiona odmownie.
3. Dla mnie co innego, bo jestem zochama.
Nie wiem ile masz lat, ale tekst pt dla mnie co innego, bo jestem zochama mnie rozbawił. Niestety, ale lepiej nic nie pisać niż jakieś słabe argumenty.
A o moją edukację się nie martw, ponieważ została już zakończona 2 lata temu ;)
Niestety nie mogę edytować posta więc dodam jeszcze raz:

Kann man den Kindern Filme und den Kunden Produkte zeigen.

Mit Walkman kann von jedem genutzt werden, unabhängig von Alter.

3. Warum ist der Walkman praktisch ?
Walkman ist praktich, denn ist klein, können zu Hause und im Urlaub oder af der Reise verwendung.

4. Wie funktioniert der Walkman ?
Walkman hat einer Batterie. Wird durch Strom aus der Steckdose geladen.

Proszę o sprawdzenie
Niestety nie mogę edytować posta więc dodam jeszcze raz:
Wszyscy wiedzą, że posta można edytować jedynie przez następne 10 minut po jego opublikowaniu. Zapamiętaj to. I nie powtarzaj niepoprawionych bzdur 100 razy.

Kann man den Kindern Filme und den Kunden Produkte zeigen.
Objerzyj formy pytania i odpowiedzi z "man kann".
Dobrze byłoby "man kann". Dlaczego? Bo, gdy pytasz: was kann man - odpowiadasz zawsze man kann
Czy ci się podoba, czy nie.

Co oznacza to pytanie? Odpowiadaj!
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=gut+gebrauchen&in=&kbd=en-gb&l=depl
Co oznacza ta odpowiedź? Odpowiadaj!
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=nutzen&in=&kbd=en-gb&l=depl

Ta odpowiedź znaczy:
Walkman jest praktyczny, bo (coś????) jest małe, mogą (ktoś????) i na urlopie albo w podróży użycie(wykorzystanie/zastosowanie. Prawda, że bez sensu? Dlaczego? Bo brakuje czasownika. Verwendung jest rzeczownikiem i jest pisany ZAWSZE z dużej litery. Czy ci siępodoba, czy nie.

Walkman hat einer Batterie. Wird durch Strom aus der Steckdose geladen.Bzdura!
Walkmann to takie bzykadełko na sznurku, co wisi pod szyją i ma guzik ON. Ot, tak opisujesz działanie Walkmana.
1. nie musisz mi tego uświadamiać, ponieważ wyskakuje komunikat
2. miło, że chcesz pomóc, ale nie musisz się pieklić złość piękności szkodzi ;)
Przestań pyskować i zabierz się za naukę.Czego ty ciągle bredzisz nie na temat. Bronisz się przed wiedzą, czy co? Wszystko, co piękniejsze ode mnie - jest uszminkowane. Ważne jest twoje zadanie, a nie mój wygląd. Zaczniesz jeszcze w tym roku? Czy znowu jesteś obrzucona obelgami i się obraziłaś?
Przez to się twoje zadanie przecież nie zrobi.
Albo zróbmy tak: napyskuj mi, nawrzucaj, co tylko chcesz. Możesz nawet poszukać pod hammel, forumgeist i bongo-bongo, bo to ja. Będziesz miała więcej materiałlu do nawrzucania mi. Ale potem daj spokój i zajmij się twoim Walkmanem. Zgoda? Deal? Or no deal?
edytowany przez zochama: 13 mar 2011
Ups! Przepraszam za wszystko, co powiedziałem. Niniejszym odwołuję wszystko. Nie doczytałem. Sorry! Błądziłem.
A o moją edukację się nie martw, ponieważ została już zakończona 2 lata temu ;)
Man kann den Kindern Filme und den Kunden Produkte zeigen.

(Kto może dobrze korzystać z Walkmana ?)
(Z Walkmana może korzystać, każdy niezależnie od wieku)

Walkaman ist praktisch, denn ist kleines Gerät. Man kann zu Hause und im Urlaub oder auf der Reise brauchen.

Walkman ist ein kleines Gerät, das hat die Batterie. Es ist bequem zu bedienen, denn brauchen wir nicht Strom aus der Steckdose.
Twoje zachowanie jest żałosne, nic o mnie nie wiesz więc się może nie wypowiadaj ! Nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem na tym forum.
myślisz się , że jestem 12 letnim pokemonem szukającym frajera, która odbębni zadanie domowe. Lata zadań domowych z podstawówki, gimnazjum czy liceum mam już za sobą.....i to czy zrobię to ćwiczenie czy nie to inna sprawa.
edytowany przez daqa90: 13 mar 2011
Proszę o sprawdzenie
Man kann den Kindern Filme und den Kunden Produkte zeigen.

(Kto może dobrze korzystać z Walkmana ?)
(Z Walkmana może korzystać, każdy niezależnie od wieku)

Walkaman ist praktisch, denn ist kleines Gerät. Man kann zu Hause und im Urlaub oder auf der Reise brauchen.

Walkman ist ein kleines Gerät, das hat die Batterie. Es ist bequem zu bedienen, denn brauchen wir nicht Strom aus der Steckdose.
Sprawdzone: do kitu.
a co dokładnie jest do kitu ?
alles
Nie ma nic poprawnego ?
Nix, niente, Zero, Null.
poczekam na wypowiedź innych, ciężko mi w to uwierzyć że 100% jest do ....
Be patient. Der Glaube kann Berge versetzen.
jednak odzewu brak
Kombinuje i już sama nie wiem co tu jeszcze poprawić.

Man kann den Kindern Filme zeigen oder den Kunden Produkte zeigen. Man kann zu Hause und an den Fernsehen anschließen und fernsehe mit alle Familie.

Der Walkman ist für Leute im alle Alter. Der Walkman benutze z. ß. Kinder und von ihren Eltern.

Walkman ist praktisch, denn ist kleines Gerät. Man kann zu Hause und im Urlaub oder auf der Reise benutzen. Der Walkamn pass in jede Handtasche.

4. Wie funktioniert der Walkman ? (tu już zupełnie nie mam pomysłu)

Czy mogłabym prosić o poprawienie błędów.
edytowany przez daqa90: 13 mar 2011
Cytat: zochama
Be patient. Der Glaube kann Berge versetzen.
Noch mehr Schrott hergestellt?
Und zochama hat dir schon sooooo viele Hinweise gegeben... Verwunderlich, dass du sie nicht in Betracht ziehen willst. Zochama hat ja keine Ahnung davon, gell?
btw. alle warten darauf, wie unser Duell zu Ende geht. Das ist das Forum-Geheimnis.
Nie ma co się dziwić, że nikt nie rozważa tych zdań. Nie ma co się dziwić w końcu taka pogoda lepiej wyjść niż siedzieć przed komputerem.
Du hast das richtig erfasst. Bei so einem Haufen Schrott geht jeder spazieren. Ich habe es schon getan und jetzt ist bei mir das Mittagschlaeflein angesagt. Das griechische Essen war koestlich!
zochama a czy mogłabym prosić cię o pomoc w tych zdaniach ?
In Anbetracht der Tatsache, dass: ....i to czy zrobię to ćwiczenie czy nie to inna sprawa., kannst du mich bitten. Ob deine Bitte ein offenes Ohr bei mir findet - ist eine ganz andere Sache. Ich will dich dabei nicht stoeren, denn: A o moją edukację się nie martw, ponieważ została już zakończona 2 lata temu ;). Und das ist ein wichtiges Argument, um meine Klappe voll zu zu halten. Du weisst ja alles besser.
btw. solltest du mich doch dazu ueberredet haben, sei vorgewarnt: es wird fuer dich nicht leicht. Vielleicht warte lieber noch einige Tage darauf, was die anderen dazu sagen wuerden? es ist doch wurscht, ob du es machst, oder nicht.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie