List oficjalny, spr., biuro podróży

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o spr. i ewentualną poprawe.

Zadanie:
Napisz list do biura podróży. Wyraź swoje niezadowolenie, skrytykuj np. jedzenie, plan zwiedzania. Poproś o częściowy zwrot kosztów, wyraź nadzieje na poprawę firmy.
List ma zawierać ok. 120słów.

Sehr geehrte Damen und Herren,
Ich wende mich an Sie mit einer Bitte, damit Sie haben mir den Teil meiner Gelder gerichtet. Ich Vorbehalte haben zu euer Reisebüro.
Mein Ausflug gefiel mir kein. Erstens ich habe nicht Mahlzeiten , die ich habe gewonnen. ich habe Halbpension erhalten. Ich habe zu Vollpension gezachlen. Essen war kalt. Ich habe Probleme mit Bad. Ich hatte Heißwasser nicht unter einer Dusche. Im Bade war kein Toilettenpapier. Der Service des Hotels war rude und unangenehm. Der Plan Besichtigung war schlecht! Das ist der Jugendausflug! Der kein Ausflug für die Rentner! Ich habe alle katholische Kirche wohl in Deutschland besucht. Ich hatte keine Spaß nicht! Langeweile, Langeweile, Langeweile! Das ist der ehemalige böseste Reise in meinem Leben!
Ich möchte Sie um Kontakt bitten. Ich habe die Hoffnung auf die Verbesserung euerer Firma.
Mit Ansehen
XYZ
Czy tak to miało być po polsku? (Google)

Panie i Panowie,
Piszę do Ciebie z prośbą, że masz skierował mnie do niektórych z moich pieniędzy. Mam zastrzeżenia do biura podróży.
Moja podróż nie miałem. Po pierwsze, nie mam posiłków że wygrałem. mam wyżywienie. I gezachlen do pełnego wyżywienia. Jedzenie było zimno. Mam problemy z łazienką. I nie ma ciepłej wody w prysznicem. W wannie nie było papieru toaletowego.Obsługa hotelowa była niegrzeczna i nieprzyjemne. Plan kontroli było źle! To jest wyjazd młodzieży!Nie podróży dla emerytów! Odwiedziłem wszystkie Kościoła katolickiego oraz w Niemczech. I nie ma żadnej zabawy! Nuda, nuda, nuda! Były to najbardziej zła podróż w moim życiu!
Chciałbym prosić o kontakt. Mam nadzieję na poprawę swojej firmy.
z reputacją
edytowany przez zochama: 04 paź 2011
treść sama w sobie podobna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia