Cytat: nuvvik
wlasnie po to napisalam na forum zeby zobaczyc gdzie robie bledy. ucze sie sama z przekserowanej ksiazki, bo nie stac mnie na kurs. a w mojej po pgr-owskiej wiosce nawet nie ma nikogo kto by mi udzielil korepetycji. znalazlam w tek skserowanej ksiazce takie cwiczonko i je wykonalam.
Definiujesz się jako dziewuszka w po-pgr'owskiej wiosce.
A kogo to obchodzi? Czy myślisz, że wzbudzisz tym żal, współczucie, a może śmiech?
W sieci jest pełno materiałów, ale jesteś zbyt ??tu możesz wstawić odpowiednie słowo??, by nawet poszukać.
Dostałaś linki do ponsa i do koniugacji czasowników. Czego jeszcze chcesz na początek?
Na tym forum jest dobry dział Nauka:
https://niemiecki.ang.pl/gramatyka, ale pewnie nawet dziewczątko nie spojrzało (bo ja żyję w wiosce po pgr).
Nie potrafisz poprawnie pisać po polsku (zdania z małej litery, brak znaków diaktycznych, przecinki stawiasz jak chcesz.
Czego oczekujesz?
Nikt nie patrzy, gdzie mieszkasz, tylko co sobą reprezentujesz. I z twoich paru wpisach widać, że niewiele.
Jeżeli chcesz coś z siebie zrobić (zawsze możesz zostać samotną matką z 3 dzieci na jakiejś wiosce), czeka Cię długa droga. [Tak, życie nie jest proste i niejednokrotnie zaserwuje jeszcze kopa w d..pę]