Prosze o sprawdzenie poprawnosci tych kilku zdan

Temat przeniesiony do archwium.
1. Ich habe 1gelesen, wie schwerig es war, einen Weltrekord in Dauernunterricht aufzustellen.
2. In einer görlitzer Schule die Schüler mit ihren Lehrern haben 81 Stunden zusammengehalten um Lernen.
3. Aber der Gewicht der Aufgabe war mehr auf die Seite der Schüler, weil mußten sie alle Zeit (sondern Nächte) im Schuler bleiben.
(...) 4. Während die Lerher arbeiteten in Schnitten.
Zanim zaczniesz dalej pisać: obejrzyj literówki i rodzajniki przy rzeczownikach, bo są czesto złe. Słownik!
dziekuje
wlasnie po to napisalam na forum zeby zobaczyc gdzie robie bledy. ucze sie sama z przekserowanej ksiazki, bo nie stac mnie na kurs. a w mojej po pgr-owskiej wiosce nawet nie ma nikogo kto by mi udzielil korepetycji. znalazlam w tek skserowanej ksiazce takie cwiczonko i je wykonalam.
nie pyskuj. W dzisiejszej dobie nie potrzeba żadnych książek. W necie jest wszysko, czego potrzebujesz!
czego mam nie robic?
Tak tak w necie jest wszystko, dlatego po prostu poszukam na innym forum
Cytat: nuvvik
wlasnie po to napisalam na forum zeby zobaczyc gdzie robie bledy. ucze sie sama z przekserowanej ksiazki, bo nie stac mnie na kurs. a w mojej po pgr-owskiej wiosce nawet nie ma nikogo kto by mi udzielil korepetycji. znalazlam w tek skserowanej ksiazce takie cwiczonko i je wykonalam.

Definiujesz się jako dziewuszka w po-pgr'owskiej wiosce.
A kogo to obchodzi? Czy myślisz, że wzbudzisz tym żal, współczucie, a może śmiech?
W sieci jest pełno materiałów, ale jesteś zbyt ??tu możesz wstawić odpowiednie słowo??, by nawet poszukać.
Dostałaś linki do ponsa i do koniugacji czasowników. Czego jeszcze chcesz na początek?
Na tym forum jest dobry dział Nauka: https://niemiecki.ang.pl/gramatyka, ale pewnie nawet dziewczątko nie spojrzało (bo ja żyję w wiosce po pgr).
Nie potrafisz poprawnie pisać po polsku (zdania z małej litery, brak znaków diaktycznych, przecinki stawiasz jak chcesz.
Czego oczekujesz?
Nikt nie patrzy, gdzie mieszkasz, tylko co sobą reprezentujesz. I z twoich paru wpisach widać, że niewiele.
Jeżeli chcesz coś z siebie zrobić (zawsze możesz zostać samotną matką z 3 dzieci na jakiejś wiosce), czeka Cię długa droga. [Tak, życie nie jest proste i niejednokrotnie zaserwuje jeszcze kopa w d..pę]
dziekuje, chcialam tylko sprawdzic te 4 zdania.
nie wiem co ma samotna matka do tego.

otrzymalam na priv informacje ze na tym forum, zamiast pomocy otrzymuje sie wypociny wyzywajacych sie zakompleksionych uzytkownikow.

wiec juz tu nie bede zagladac.
mozesz sobie pisac ile chcesz.
Zakompleksiona to jesteś ty i tobie podobne żebraki, które za wszystko się od razu obrażają. Ani najmniejszego paluszka nie skrzywiłaś, aby cokolwiek poprawić. Ale jadaczkę to potrafisz rozdziawiać.
I, co masz z tego innego forum? Nauczyła się czego? Odwalili za ciebie i tyle, a ty dasz to Pani z dumną miną: Ho! Widzi Pani, jaka ja jestem dobra? Pisz sobie, co chcesz i nie zaglądaj tutaj. Gotowce są dla ciebie lepsze.
edytowany przez irkamozna: 05 gru 2011
irciu ty przypominasz mi zosie a te zdania znam z forum na ktorym ja teraz szaleje nie poprawialem ich bo sa strasznie glupie
http://www.ezoforum.pl/j%EAzyk-niemiecki/60374-prosze-o-sprawdzenie-tych-kilku-zdan.html
W profilu stoi: Zaawansowany
Temat przeniesiony do archwium.