Opis osoby i ubrania!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |
prosze o pomoc. mam do napisania list do kolegi, w którym mam napisać, że poznałam nowego znajomego na wakacjach i opisać go. Prosze o sprawdzenie i danie odpowiedzi co jest źle w moim wypracowaniu. Z góry serdecznie dziękuję!

Hallo Adam!
Im Urlaub traf ich einen neuen Freund. Sein Name ist Ian. Er hat blaue Augen, kurze und glatte Haare. Er hat ein ovales Gesicht. Seine Nase ist schmal. Er hat kleine, schöne Augen. Er tragt der Anzug und die Krawatte gern. Er tragt nich gern das T-shirt und das Sweatshirt. Er kleidet sich elegant täglich, weil sein Still das ist. Ich mag die Jacke, das Hemd und der Anzug. Ich mag braun und blau. Ich mag nicht grün und weiß. Und du? Welche Farben mögen Sie? Welche Farbe du nicht gern tragen? Ich mag zum Einkaufen mit Freund gehen. Am meisten gehen die Galerie. Ich finde, dass den Einkauf bei Verwendung Bekleidungsgeschäfte nicht schlecht sind.
Online-Schopping ist bequem.

Przepraszam, ale nie jestem zbyt dobra z niemieckiego ;)
Zdecyduj się, czy jesteś z tym znajomym per Du, czy też per Sie.
spoko, właśnie się nad tym zastanawiałam że coś nie tak xd.
a poza tym?
Nie ma u mnie "poza tym". Zastanawiałaś się? I co wyszło? Nie widzę.
Długo będziesz się jeszcze zastanawiać?
Poza tym składnia totalnie do bani oraz nieprzemyślane sformułowania(chciałaś tego?). Zajrzyj do naszej zakładki "Nauka".
edytowany przez irkamozna: 12 mar 2012
Hallo Adam!
Im Urlaub traf ich einen neuen Freund. Sein Name ist Ian. Er hat blaue Augen, kurze und glatte Haare. Er hat ein ovales Gesicht. Seine Nase ist schmal. Er hat kleine, schöne Augen. Er tragt der Anzug und die Krawatte gern. Er tragt nicht gern das T-shirt und das Sweatshirt. Er kleidet sich elegant täglich, weil das ist sein stil. Ich mag trage die Jacke, das Hemd. Ich mag braun und blau. Ich mag nicht grün und weiß. Und du? Welche Farben du magst? Welche Farbe du mag nicht? Ich mag zum Einkaufen mit Freund gehen. Sehr oft gehen wir zum Galerie. Ich finde, dass den Einkauf bei Verwendung Bekleidungsgeschäfte nicht schlecht sind.
Online-Schopping ist bequem.

troche poprawiłam.
"troche"?
Popraw wszystko do końca! Nie masz czasu, czy jak? Mann!
jeszcze trochę popoprawiaj :)
piotrek3210, idź ty się lepiej wysikaj z twoimi poradami.
dzięki. ;p
dzięki za uprzejmość ;)
proszę, działaj dalej...
btw. "uprzejmie" byłoby = odwalić za ciebie, prawda? Wtedy byś się wiła w dziękczynieniu?
oczywiście, że nie. nie po to tu jestem i dzięki za rady na pewno skorzystam i się postaram ;)
Wskazuwa: obejrzyj w naszej zakładce, o co chodzi w zdaniu, gdy się używa "weil".
Ok, na pewno skorzystam ;p
irkamozna, czy ktoś cie kiedykolwiek posłuchał? Wwątpie :) dam Ci radę: http://pl.pons.eu/niemiecki-polski/Privatleben

von dem Forumleben rate ich dir ab ;-)
edytowany przez piotrek3210: 12 mar 2012
Lache mehr als andere, piotrusiu...
;-)
dobra, dziękuje bardzo juz poprawiłam zdanie z weil. dzięki :)
Cytat: piotrek3210
;-)
Gdybyś wiedział, co to znaczy, co ja ci piszę, to byś się poszedł i wysikał.
wydaje mi się, że jednak wie.
piotrek wprawdzie podobno studiuje, ale taka sama ciemnota, jak 99,99% tutaj.
nie ma jak opinia o innych. wcale nie ciemnota. nie wszyscy są dobrzy ze wszystkiego.
my tu jesteśmy na malutkim niemieckojęzycznym forum. O co ci biega?
Tylko malutkie forum. Nikt nie wymaga wszystkiego.
madzia = jak tam twoje zadanie? Skorygowałaś? Czy chciałaś tylko pogaworzyć o d...ie Maryni?
chciałam tylko pogaworzyć, wybacz już wracam do zadania.
Hallo Adam!
Im Urlaub traf ich einen neuen Freund. Sein Name ist Ian. Er hat blaue Augen, kurze , glatte Haare und ovales Gesicht. Seine Nase ist schmal. Er hat kleine, schöne Augen. Meistens tragt er Anzug und Krawatte , dagegen T-shirt und Sweatshirt fast garnicht. Er zieht sich elegant täglich an, weil das sein stil ist. Ich trage gerne Jacke oder Hemd. Meine lieblings Farben sind braun und blau. Grün und weiß mag ich nicht. Und du? Welche Farben magst du? Ich mag zusammen mit Freunden einkaufen gehen.Wir gehen sehr oft zum Galerie.
Online-Schopping ist bequem und gunstig.
Dziękuję bardzo. :)
Poza Satzbau - alles verstaendlich und fuer die Schule ausreichend.
edytowany przez madz16: 12 mar 2012
...widziałam...
prawidłowo
Zabierz się poważnie za naukę, bo i tak nie kminisz, co ci jakiś "utalentowany" doradza. On, zresztą, też nie wie, co wypisuje.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie