Kilka zdań do sprawdzenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, uprzejmie proszę o sprawdzenie poniższych zdań - niemieckiego zaczęłam uczyć się od niedawna, więc przepraszam za ilość błędów.
Heute trage ich eine blaue jeanshose und ein buntes, langes t-shirt, weil schwarze kleidung mir nich gefallt. Dazu trage ich eine violette Tasche aus Baumwolle. Ich trage viele Schmuck zu meiner Kleidung. Auf der linken Hand habe ich ein paar Armbänder aus Spanien an Und auf der ringen ein Armband mit Muscheln. Ich trage auch eine Sonnenbrille und Stegsandalen. Meiner Kleidung ist praktisch und modisch.

Pozdrawiam!
Jeśli się od niedawna uczysz, to powinnaś, jako naj-pierwsze wiedzieć, że rzeczowniki pisze się z dużej (co to "duża" ? = duża litera!) oraz, że w niemieckim są tzw. Umlauty (takie bzykadełka z kropkami u góry ponad literą).

Pytanie: od kogo odpisałaś?
btw. Wiesz, ja strasznie nie lubię oszustów językowych...
Nie odpisywałam, staram się korzystać ze słownictwa i wyrażeń z książki i z zajęć - za literówki przepraszam.
Nie przepraszaj. Wpisz dobrze. Przecież nie wiesz sama, gdzie masz literówki, bo odpisałaś. Nie cuduj. Znamy te triki. Znamy to gadanie o wszystkim, ale nie na temat (to się zwie: o d...e Maryni).
Poprawiłam literówki, mam nadzieję, że tym razem jest w miarę dobrze.
Heute trage ich eine blaue Jeanshose und ein buntes, langes T-Shirt, weil schwarze Kleidung mir nich gefällt. Dazu trage ich eine violette Tasche aus Baumwolle. Ich trage viel Schmuck zu meiner Kleidung. Auf der linken Hand habe ich ein Paar Armbänder aus Spanien an und auf der rechten ein Armband aus Muscheln. Ich trage auch eine Sonnenbrille und ein Paar Stegsandalen. Meiner Kleidung ist praktisch und modisch.
nicht
Meine
skąd spisywałaś?
Dziękuję, Tamod. Gdybym skądś te zdania spisała nie prosiłabym wówczas o ich sprawdzenie. Chodzę na zajęcia dodatkowe z niemieckiego, większość wyrażeń mam właśnie stamtąd, pozostałe słówka z ling.pl.
Gdybyś sama zrobiła, to byś nie musiała spisywać, prawda? Tak to zwykle jest. Ostatnie zdanie jest do bani. O, reszcie nie wspominam, bo bałaganiarskie, a u mnie piękne słońce i piwo.
btw. a, u nas jest taka fajna zakładka "Nauka". Wszystko w niej jest.
Cytat: Agentkaaa
Dziękuję, Tamod. Gdybym skądś te zdania spisała nie prosiłabym wówczas o ich sprawdzenie. Chodzę na zajęcia dodatkowe z niemieckiego, większość wyrażeń mam właśnie stamtąd, pozostałe słówka z ling.pl.

dobre zajęcia dodatkowe
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie