5 zdań o świętach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.

Na poniedziałek muszę nauczyć się 5 zdań o Wielkanocy i 5 zdań o Bożym Narodzeniu i prosiłbym o sprawdzenie tego ponieważ dostałem to od pewnej osoby i nie ufam jej. Nie mam nawet pewności czy nie został tutaj użyty translator i wszystko jest na odwal się.

Boże Narodzenie:
Weihnachten verbringe ich immer zu Hause mit der ganzen Familie. Am Heiligen Abend bekommen wir Geschenke. Wir sitzen an einem schön gedeckten Tisch. Wir genießen das gute Essen. In der Heilige Nacht gehen wir in die Kirche.

Wielkanoc:
Ostern verbringe ich bei meinen Großeltern. An Karfreitag essen wir Fisch zusammen. Am Ostersamstag färben wir Eier. Danach bereite ich den Osterkorb und ich gehe in die Kirche. Am Sonntag grillen wir und spielen im Garten.
edytowany przez LubieHerbate: 22 wrz 2012
Cytat: LubieHerbate
Witam. Na poniedziałek muszę nauczyć się 5 zdań o Wielkanocy i 5 zdań o Bożym Narodzeniu i prosiłbym o sprawdzenie tego ponieważ dostałem to od pewnej osoby i nie ufam jej. Nie mam nawet pewności czy nie został tutaj użyty translator i wszystko jest na odwal się.
A, czy sama to rozumiesz, czy też może ni chu-chu?
btw. "pewna osoba" nazywa się:
http://zadane.pl/zadanie/3965938
?
edytowany przez irkamozna: 22 wrz 2012
Nie rozumiem. Moja metoda na niemiecki to nauczyć się na pamięć i zdać.
Tak, to jest ta pewna osoba.

I tak na marginesie, nie jestem ona tylko on ; d
Jak tam z odpowiedzią na moje główne pytanie? Czy mam je dla jasności powtórzyć?
edytowany przez irkamozna: 22 wrz 2012
Udzieliłem jej przecież ale napiszę jeszcze raz. Nie rozumiem co tam jest w ogóle napisane.
Poprawiłem dla pewności.
Aha... No, to się zacznij uczyć, bo ta twoja podany wyżej metoda jest do bani.
Takimi przypadkami się tutaj nikt nie zajmuje.
Nie myślę uczyć tego się języka z przymusu.
Jeśli nie chcesz pomóc no to cóż mogę napisać. Na razie.
Narazie...? Jętka i tyle.
też lubie
Temat przeniesiony do archwium.