Jak obchodzę świeto zmarłych - proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
Bardzo proszę o sprawdzenie i podpowiedzenie ostatniego zdania.
Temat wypowiedzi: czym jest i jak obchodzę święto zmarłych.

Allerheiligen ist ein christliches Fest, zu dem aller Heiligen gedacht wird – auch solcher, die nicht heiliggesprochen wurden. Auf dem Tag, gehen wir mit Familien nach Friedhof. Wir bringen Blumen und zünden Grablichten an die gräber. Dann, wir gehen in die Kinche und wir beten für die Toten und Heiligen. Nachmittags, wir essen Abendessen zusammen in denen wir [wspominamy nieżyjących członków rodziny].

Z góry wielkie dzięki!
Jajca se tu robisz?
http://de.wikipedia.org/wiki/Allerheiligen
Pierwsze zdanie z wikipedii - wprowadzenie w święto. To źle?
Cytat: kacper123
Pierwsze zdanie z wikipedii - wprowadzenie w święto. To źle?
A, co to po polsku?
Mówisz o ostatniej wstawce? Nie mam pojęcia jak to napisać, więc proszę o pomoc.
Mówisz o ostatniej wstawce? Nie mam pojęcia jak to napisać, więc proszę o pomoc.
Mówię o całości. O wszystkim. O każdym zdaniu. Czaisz?
Kminisz?
Ogar?
Nie, nie rozumiem. I jeśli nie masz nic wiecej do powiedzenia, proszę zamilknij.
Uwaga, wyjaśniam:
podaj twój tekst po polsku.
Po niemiecku, już go wskrobałeś kopiując.
Jeszcze nie ogar?
Nie ogar.
Pisałem po niemiecku i wrzucam po niemiecku.
Poprawiłem na coś takiego:
Allerheiligen ist ein christliches Fest, zu dem aller Heiligen gedacht wird – auch solcher, die nicht heiliggesprochen wurden. In diesem Tag gehen wir mit unserem Familien zum Friedhof. Wir bringen Blumen und zünden Grablichten an die Gräber. Dann gehen wir zur Kirche und beten für die Toten und Heiligen. Spät Nachmittags essen wir zusammen Abendbrot in denen wir uns erinnern am unsere Familie.
Ale z aracji tego ze udziela sie tu tylko irkamozna straciłem nadzieje na jakąkolwiek pomoc.
Pisałem po niemiecku i wrzucam po niemiecku. Same wrzuty tutaj.
....Ale z aracji tego ze udziela sie tu tylko irkamozna straciłem nadzieje na jakąkolwiek pomoc.
Z aracji tego, że nie rozumiesz, co piszesz, nie masz co tracić, bo jeszcze nic nie zyskałeś.
Temat przeniesiony do archwium.