prosze o sprawdzenie :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 38
poprzednia |
Święta Bożego Narodzenia minęły bardzo szybko. Weihnachtsferien sind sehr schnell vergangen.
Rano ubieraliśmy choinkę. Wir haben den Weihnachtsbaum in den Morgen.
Później jak co roku pojechaliśmy do babci i spędziliśmy tam cały dzień. Später gingen wir zu meiner Großmutter und Wir verbrachten den ganzen Tag dort.
Pomagałam w przygotowaniach. Ich half bei den Vorbereitungen.
Na stole znalazło się dwanaście potraw na wigilię, a pod obrusem leżało sianko. Auf dem Tisch gab es zwölf Gerichte an Heiligabend und legen Heu unter die Tischdecke.
Zostawiliśmy dodatkowe nakrycie dla niespodziewanego gościa. Auf dem Tisch lag ein zusätzliches Gedeck für einen unterwarten Gast.
Czekaliśmy aż pojawi się pierwsza gwiazdka na niebie. Wir warteten auf der erste Stern am Himmel.
Mój wujek przeczytał fragment biblii. Mein Onkel las einen Abschnitt aus der Bibel.
Łamaliśmy się opłatkiem, a po wigilii śpiewaliśmy kolędy. Wir teilten die Oblate, und Nach der Vorabend wir das Weihnachtslied.
W pierwszy dzień świąt odwiedziliśmy krewnych. Am ersten Weihnachtstag wir besuchten Verwandte.
W drugi dzień świąt przyjechali do nas goście. Am zweiten Weihnachtstag kam zu unseren die Gäste.
To były piękne święta. Es waren schöne Weihnachten.

Szczególnie z czasem mam problem :/

Prosze o sprawdzenie i ewentualnie o poprawienie błędów ;>
edytowany przez Galain: 02 sty 2014
Do szkoły starczy.
Gdyby jeszcze pasowało do polskiej wersji, to byś z czasem dostał piątkę.
dziekuję za pomoc, polska wersja nie jest ważna, bo mamy to mówic ustnie ;)
Przecież mówiłem, że wszystko jedno, co napiszesz. Do szkoły starczy.
Dziwne tylko, że mówicie ustnie. Jakaś nowa szkoła w Polsce?
Opowiedzieć jak spędziliśmy święta. Czy to takie dziwne? Bynajmniej dla mnie nie...
Cytat: Galain
Opowiedzieć jak spędziliśmy święta. Czy to takie dziwne? Bynajmniej dla mnie nie...

do szłoy starczy, 1 nie będzie, może 2, a może 3
Ja, to na przykład zawsze mówię pisemnie, a piszę optycznie.
..a słucham? Akustycznie!
No to widocznie dziwny jestes
Dziwny jest ten świat, bo się człek porusza fizycznie, smakuje języcznie i wącha nosowo, a myśli psychicznie. Ty mówisz ustnie, a ja puszczam bąki dupnie.
I do tego jestes upierdliwy. Przykre
Ale, po niemiecku tego nie umiesz napisać, i to dopiero jest żałosne
Zalosny to jestes tu. Fajnie, ze Ty jestes idealny, nieomylny, i wszystko wiesz. Jestem ciekawa czy jakby ktos Ci kazal cos mowic w jezyku jakiegos plemienia, to czy bys umial. Jezeli masz wrazenie ze jestes Bogiem lub czyms w tym rodzaju to zaufaj mi nie jestes. A poza tym nie obchodzi mnie twoja bezwartosciowa opina. Nie sztuka jest udawac kim to sie nie jest, tutaj kazdy moze udawac. Sadzac po innych Twoich wypowiedziach, sam nie wykazujesz zadnej znajomosci jezyka niemieckiego, jedynie pokazujesz swoja ignorancje.
co nie zmienia faktu, że twoje zadanie nie zostało odrobione. I, możesz się skichać z twoimi wypocinami na inne tematy.
Co Cie obchodzi moje zadanie? A poza tym to Ty zaczynales pisac o czyms innym. Daj sobie spokoj bo to do niczego nie prowadzi.
no, i co z tego? Pierdłeś i tyle.
Po pierwsze nie jestem plci meskiej, po drugie stwierdzam u Ciebie brak jakiegokolwiek wychowania. Pierwsze sie z tym zapoznaj a potem wychodz do ludzi.
Masz coś z perystaltyką?
edytowany przez niuniel: 03 sty 2014
Nie, a Ty?...
chodzi ci o mnie? Ciekawe.
Szczerze to obchodzisz mnie tyle co zeszloroczny snieg.
chodzi ci o to żeby sprawdzili i ewentualnie poprawili błędy.. nie umiesz o swoje walczyć?
albo powiedz im konkretnie, zróbcie to bo chcę mieć 5 a nie jedynie 2, albo 3. co do za przeproszeniem ale ch.. siedzą i tylko pierdzą w stołki, niech się ruszą patentowane lenie i coś w końcu zrobią z tym tekstem!
No bez laski, widocznie nie sa tu zeby pomagac. A ja ich prosic nie bede, jest jeszcze ktos kto naprawde umie niemiecki, a nie tylko to tym mowi. Poprosze kogos innego, ale na pewno nie na tej stronie bo jest do niczego. Pozdrawiam :-)
Szczerze to obchodzisz mnie tyle co zeszloroczny snieg.
wzajemnie. U mnie nawet tegorocznego śniegu nie było? Buahaha!
Najbardziej smiesza wlasne zarty...
Cytat: niuniel
no, i co z tego? Pierdłeś i tyle.
Oj oj jestes taki oryginalny.
%==o
ojj takk niunielowi aż z tej oryginalności coś się robi;p " %==o " - co to jest?;p ja to już może za stara na takie sprawy, ale młodsi mogą nie wiedzieć..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 38
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia