Przepis kulinarny

Temat przeniesiony do archwium.
Próbowałem sam przetłumaczyć, ale coś mi nie idzie.
Mürbeteigkeksen

Teig:
3 und 1/2 Glasvoll Mehl
25 Dakagramm(s) Margarine
1 Glasvoll Sahne

und andere:
1 Glas Marmelade
Zuckerpuder(??)

Se geht's:
Mehl, Margarine und Sahne vermisch. Vermach den weich Teig und steck ihn zu den Kühlschrank.




Ciasto:
ok. 3 ½ szklanki mąki pszennej
25 dag margaryny
1 szklanka śmietany 18%
Ponadto:
1 słoik dżemu truskawkowego (ok. 30 dag)
cukier puder
Sposób wykonania:
Mąkę pszenną posiekać z miękką margaryną i śmietaną. Wyrobić miękkie ciasto i schłodzić w lodówce. Następnie cienko rozwałkować i szklanką wykrawać pełne krążki, a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem.

Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i układać na niej ciasteczka. Piec około 10-15 minut w temperaturze około 180 °C. Ostudzić.

Krążki z dziurką można posypać cukrem pudrem. Pełne krążki smarować dżemem, a na nie kłaść krążki z dziurką.

Podane składniki wystarczą na około 45 ciasteczek.

Smacznego.
Jakby ktoś mógł mi pomóc w przetłumaczeniu teksty z języka polskiego na niemiecki. Nawet nie wiem czy mam dobrze zrobioną pierwszą część. Nie musi być dosłownie, grunt to zachować sens:)
Proszę o pomoc
Adam
Mürbeteigkeksen

Teig:
3 und 1/2 Glasvoll Mehl
25 Dakagramm(s) Margarine
1 Glasvoll Sahne

und andere:
1 Glas Marmelade
Zuckerpuder(??)

Se geht's:
Mehl, Margarine und Sahne vermisch. Vermach den weich Teig und steck ihn zu den Kühlschrank. Dann Walz den Teig und
einkerb die Rolles. Mach die Lochs mit der Gabel. Beschmier die From dem Fett,bestreu dem Mehl und abfasse die

Keksen auf ihr. Back 10-15 minuten bei 180 Grand. Bestreu dem Puderzucker und beschmier dem Marmelade.

Guten appetit!

Dałem radę. Proszę o sprawdzenie:]

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

 »

Nauka języka