opis wycieczki szkolnej po niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
Prosil bym o przetlumaczenie tego tekstu lub troche go przerobic tak żeby bylo ok
chodzi o zaliczenie na ocene 4 :) z gory dziekuje za pomoc

koncem maja bylem ze swoją klasa na wycieczce w niemczech Wycieczka trwala 2 dni. Mieszkaliśmy w niewielkim ośrodku przy berlińskiej operze. Po przyjezdzie rozpakowalismy sie i poszlismy zwiedzic Bramę Brandenbursk, czerwony ratusz, parlament, statuę zwycięstwa i wiele innych. nastepnego dnia wstalismy rano zjedlismy sniadanie i gralismy w bilarda i tenisastolowego reszte dnia mielismy wolne. Pogoda nam dopisywała, było ciepło.. Z tej wycieczki wróciłem bardzo zadowolony. Kupiłem dużo pamiątek.
Im Mai war ich mit meiner Klasse auf dem Ausflug in Berlin. Dieser Ausflug hat 2 Tage gedauert. Wir wohnten in kleinen Häusern bei der Berlinersoper. Als wir schon angekommen sind,haben wir uns ausgepackt und wir gingen Brandenburgtor, Rathaus, Parlament (statua zwycięstwa)und viele verschiedene Sehenswürdigkeiten besichtigen. Nächsten Tag sind wir morgens aufgestanden, haben wir gefrühstückt und haben wir Bilard und Tischtennis gespielt und danach könnten wir machen,was wir wollten. Das Wetter war schön. Es war warm. Aus diesem Ausflug kam ich sehr zufrieden zurück. Ich kaufte auch viele Andenken. Ich kaufte viele Andenken.
* Troche pozmienialam ale mysle ze jest dobrze :]]
dziekuje bardzo jestem bardzo wdzieczny pozdrawiam:)
Proszę was przetłumaczenie tego tekstu w czasie przeszłym Perfekt na niemiecki. Z góry dziękuję;)

Rok temu wybralliśmy się z klasą na wycieczkę szkolną do okolic Lublina.

Zwiedziliśmy tam między innymi pałac w Kozłówce który zafascynował nas swoimi zdobieniami. Wszystkim spodobało się w nim biurko posiadające około 1000 skrytek. W tym meblu otwierały się między innymi nogi. Przy zamku było bardzo dużo pięknych ptaków- Pawi

Kolejnym miejscem który zwiedziliśmy był obóz koncentracyjny w Majdanku. Było to staszne miejsce które uświadomiło nam jak straszne byłó to miejsce, wcześniej niezdawaliśmy sobie spawy z katastrofy jaką przeżyli tam ludzie. Niestety większość z nich została zamordowana żywcem w komorach.

Ostatnim miejcem naszej jednodniowej wycieczki był Mc.Donald w którym wszyscy się posilili i odpoczeli.

Wycieczka mi się podobała, lecz kupiłam żadnych pamiątek.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie