Proszę o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Proszę o przetłumaczenie kilku zdań na język niemiecki.

Aby być zdrowym należy jeść dużo owoców i warzyw. Bardzo zdrowe są produkty bogate w witaminy. Najwięcej witamin mają świeże owoce (pomarańcze, jabłka). Regularnie trzeba uprawiać sporty. Bardzo zdrowe są bieganie i jazda na rowerze. Należy unikać sytuacji stresowych. Nie wolno palić papierosów i pić alkoholu. Regularnie trzeba chodzić do lekarza na wizyty kontrolne. Dobry lekarz zadba o nasz stan zdrowia.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Um gesund zu sein, muss man viel Obst und Gemüse essen. Vitaminreiche Produkte sind sehr gesund. Frische Früchte (Orangen, Äpfel) haben die meisten Vitamine. Regelmäßig muss man Sport treiben. Radfahren und Laufen sind sehr gesund. Man sollte Stresssituationen vermeiden. Man darf keine Zigaretten rauchen und kein Alkohol trinken. Regelmäßig muss man zum Arzt zur Kontrolle gehen. Ein guter Arzt kümmert sich um unsere Gesundheit.
cześć, tak sprwanie poszło Ci przetłumaczenie poprzedniego tekstu, pomożesz i mnie ? zerknij proszę
Die Jobbeschreibung gibt es Deutschland nicht. Ich kome als Deutsche hier mit den Bezeichnungen bis heute nicht klar
jak mam to przetłumaczyć ? nie ma w Niemczech takiego zawodu ? a dalej ? z nazwami niemieckimi do dziś nie jest jasne ?
ja tak to zrozumiałam, proszę o podpowiedzi
dzięki z góry
cześć, tak sprwanie poszło Ci przetłumaczenie poprzedniego tekstu, pomożesz i mnie ? zerknij proszę
Die Jobbeschreibung gibt es Deutschland nicht. Ich kome als Deutsche hier mit den Bezeichnungen bis heute nicht klar
jak mam to przetłumaczyć ? nie ma w Niemczech takiego zawodu ? a dalej ? z nazwami niemieckimi do dziś nie jest jasne ?
ja tak to zrozumiałam, proszę o podpowiedzi
dzięki z góry
Takiego opisu zawodu niestety w Niemczech nie ma. Ja, jako Niemiec, do dziś nie mogę sobie poradzić z tymi określeniami :)
Bardzo dziękuję za pomoc.
Temat przeniesiony do archwium.