Proszę pomóżcie mi z tym tekstem. to na wyższą ocenę - 3. Nie mam czasu sama się tym zająć bo nie potrafię poza tym mam maturę za parę dni i edukuję się z zego innego. BŁAGAM!
Moja wymarzona podróż to wycieczka do Paryża. Paryż to stolica Francji. Francja to pastwo leżące w zachodniej europie. Znajduje się tam wiele zabytków które chciałabym zobaczyć, wiele muzeów które chciałabym zwiedzić.
Największą atrakcją Paryża jest wieża Elfia. Ma 324 metrów wysokości. Z góry widać całe miasto. Widok na pewno jest piękny. Wieża była najwyższą budowlą świata aż do roku 1929, gdy w Nowym Jorku wzniesiono biurowiec Chryslera.
Kolejne miejsce które chciałabym zobaczyć to Luwr. Jest to dawny pałac królewski, obecnie muzeum sztuki. Jedno z największych muzeów na świecie. Czytałam o nim wiele i myślę że warto je zwiedzić.
Berdzo charakterystycznym zabytkiem jest też łuk triumfalny. Oglądając zdjęcia trzeba przyznać że jest piękny.Jego budowę zlecił Napoleon.
Nie mogłabym oczywiście zapomnieć o Disneylandzie! Chciałabym mieć zdjęcie z dużą myszką miki i kaczorem Donaldem i choć przez chwilę poczuć się jak w bajce.
Mam nadziej, że moje marzenie się spełni i na wakacjach pojadę do Paryża.