wymarzona podróż- proszę o porawienie

Temat przeniesiony do archwium.
Głównie chodziło o coś takiego: Moim wymarzonym miejscem podróży jest Australia. Uważam, że jest to bardzo piękny kraj.Chciałabym tam pojechać gdyż żyje tam wiele ciekawych zwierząt których nie spotkam w Europie jak choćby kangury czy misie koala. Ponad to w Australii panuje świetny klimat, wprost wymarzony do opalania. w Australii chciałaby zobaczyć świętą górę Aborygenów- Uluru, a także popularną na całym świecie operę w Sydney. Zawsze ciekawiły mnie sporty wodne jak choćby nurkowanie, a gdzie indziej tego spróbować jak nie na australijskiej rafie koralowej. Dodatkowo będąc już tam warto byłoby wybrać się w podróż dookoła wyspy by podziwiać malownicze krajobrazy.

Mein Traumreise würde mich nach Australien fähren. Ich denke, dass Australien ein sehr schönes Land ist. Ich möchte dorthin zu gehen, weil sie gibt es viele interessante Tiere, die nicht in Europa nicht erfüllen, wie Kängurus und Koalabären lebt. Mehr als das in Australien gibt es eine tolle Atmosphäre, eine perfekte Kulisse zum Sonnenbaden. Australien möchte den heiligen Berg der Aborigines Uluru und der ganzen Welt beliebt Oper in Sydney zu sehen. Ich habe immer interessiert warenSportarten wie Tauchen, und anderswo zu versuchen und nicht auf dem australischen Korallenriff. Darüber hinaus sind sie schon da sind, würde es sich lohnen, eine Reise um die Insel zu nehmen, um die Landschaft zu bewundern.
Hey, langsam mit der Braut!
Proszę cię bardzo, abyś przejrzała ten tekst na spokojnie. Bardzo uprzejmie cię proszę. I przepraszam cię, że o to proszę. Po prostu "upraszam".
Są tam takie pułapki, jak zdania z "weil". Zajrzyj do naszej zakładki "Nauka".
Są także inne pułapki, jak rodzajniki niemieckie, na które nie zwróciłaś uwagi.
Są także pułapki typu "uważam = denke"?
Największą pułapką są polskie zdania, które są dla ciebie po prostu za długie. Skróć je (to jest serdeczna dobra rada o de mnie).
Wtedy (może?) pogadamy dalej.
Mein Traumreise würde mich nach Australien fähren. Ich nehme an, dass Australien ein sehr schönes Land ist. Ich möchte dorthin zu gehen, weil sie Kängurus und Koalabären sehe. Ich möchte Sonnenbaden und in Australien ist viel Sonne und dort ist warm Klima. Ich mag auf dem Strand spazieren. In Australien möchte den heiligen Berg der Aborigines Uluru und der ganzen Welt beliebt Oper in Sydney zu sehen. Ich möchte neue Leute kennenlernen. Ich möchte Wassersporten wie Tauchen versuchen und an dem australischen Korallenriff das ist sehr populär. Ich möchte dort schön Landschaft sehen, deshalb ich möchte zu der Reise um etwas die Insel herum fahren.
anna, zachowujesz się tak, jakby miało to znaczyć "mądrej głowie dość po słowie". Bardzo by mnie to cieszyło, gdyby tak było.
Ale już w pierwszym rzeczowniku jest rodzajnik do bani. No, co jest z tobą? Nie masz słownika, czy jak? No, przynajmniej właściwe rodzajniki podobieraj (będzie widać, że sama robisz).
Co oznacza słowo "fähren"? Co oznacza "mich fähren"? Licencjat grozi?
Sorki niemiecki nie jest moją mocną stroną.
Ich möchte nach Australien zu Traumreise fahren. Ich nehme an, dass Australien ein sehr schönes Land ist. Ich möchte dorthin zu gehen, weil ich die Kängurus und die Koalabären sehe. Ich möchte sonnenbaden und in Australien ist viel Sonne und dort ist warm Klima. Ich mag auf dem Strand spazieren. In Australien möchte die heiligen Berg die Ureinwohnern - Uluru und der ganze beliebt Oper in Sydney zu sehen. Ich möchte neue Leute kennenlernen. Ich möchte die Wassersporten wie Tauchen versuchen und an dem australischen Korallenriff das ist sehr populär. Ich möchte dort schön Landschaft sehen, deshalb ich möchte zu der Reise um etwas die Insel herum fahren.
No, na którąś wersję musisz się zdecydować, bo nigdy nie dojdziemy do ładu. A, to już trzecia. I, za czorta nie chcesz wziąć słownika do ręki. Czy to takie straszne dla ciebie? "die Berg"?
edytowany przez irkamozna: 13 mar 2012
Ich möchte nach Australien zu Traumreise fahren. Ich nehme an, dass Australien ein sehr schönes Land ist. Ich möchte dorthin zu gehen, weil ich die Kängurus und die Koalabären sehe. Ich möchte sonnenbaden und in Australien ist viel Sonne und dort ist warm Klima. Ich mag auf dem Strand spazieren. In Australien möchte dem heiligen Berg die Ureinwohnern - Uluru und der ganze beliebt Oper in Sydney zu sehen. Ich möchte neue Leute kennenlernen. Ich möchte die Wassersporten wie Tauchen versuchen und an dem australischen Korallenriff das ist sehr populär. Ich möchte dort schön Landschaft sehen, deshalb ich möchte zu der Reise um etwas die Insel herum fahren.
jest mi ciężko napisać tekst po niemiecku bo mój niemiecki wygląda tak że uczymy się tekstów na pamięć a nie tego jak pisać czy układać własne wypowiedzi
edytowany przez anna8881: 13 mar 2012
No, to skąd masz te cztery różne wersje? Kto ci je podpowiada? Nie kminię...
próbuje sam coś pisać- są słowniki, tylko nie wiem czy dobrze składniowo i gramatycznie to pisze, dlatego proszę o poprawienie
No, to napisz wreszcie sam. Poskracaj zdania. Użyj słownika. Musisz sam rozumieć, co piszesz. No, napiszże.
Ich möchte nach Australien zu Traumreise fahren. Ich nehme an, dass Australien ein sehr schönes Land ist. Ich möchte dorthin zu gehen, weil ich die Kängurus und die Koalabären sehe. Ich mag auf dem Strand spazieren. Ich möchte sonnenbaden und in Australien ist viel Sonne und dort ist warm Klima. In Australien möchte dem heiligen Berg die Ureinwohnern - Uluru und der ganze beliebt Oper in Sydney zu sehen. Ich möchte neue Leute kennenlernen. Ich möchte die Wassersporten wie Tauchen versuchen. An dem australischen Korallenriff eine Tauchen ist sehr populär. Ich möchte dort schön Landschaft sehen, deshalb ich möchte zu der Reise um etwas die Insel herum fahren.
Ja już nie wiem co tu zmieniać, trudno zaniosę do szkoły takie jakie jest.
Ich möchte eine Traumreise nach Australien machen ....
reszta będzie już z górki
Poskracaj zdania! Ile razy trzeba ci to mówić?
Meine Traumreise führt nach Australien.
Australien ist ein schönes Land.
Ich möchte sehen: Kängurus und Koalas.
Ich möchte am Strand spazieren.
....i tak dalej...
Meine Traumreise führt nach Australien. Australien ist ein schönes Land. In Australien ist viel Sonne und dort ist warm Klima. Ich möchte sehen: Kängurus und Koalas. Ich möchte am Strand spazieren.Ich möchte sonnenbaden. In Australien möchte sehen: der Berg die Ureinwohnern - Uluru und der Oper in Sydney. Ich möchte neue Leute kennenlernen. Ich möchte das Tauchen versuchen. An dem australischen Korallenriff eine Tauchen ist sehr populär. Ich möchte dort schön Landschaft sehen. Ich möchte zu der Reise um etwas die Insel herum fahren.
Czy teraz może być, bo to na stronę A5 ma być
Na A5 jest nagle ważne? Wpoprzek, czy wzdłuż? Ty sobie z nas robisz jajca tutaj. Powiększ czcionkę, to i na A3 ci wejdzie.
to nie oto chodzi, upierdliwa nauczycielka z którą mamy godzinę w tygodniu dlatego ze nie ma ocen wymyśliła sobie prace domową na stronę z zeszytu o wymarzonej podróży, myślę że wiesz co to znaczy jak nauczyciel wymyśla nie wiadomo co a ty się musisz z tym męczyć bo jego przedmiot jest najważniejszy; ja po prostu potrzebuje to zaliczyć bo do matury mi to nie potrzebne
edytowany przez anna8881: 13 mar 2012
Ja, tam bym takiej upierdliwej nawaliła po mordzie. Jak tak można - wymagać czegoś od uczniów. W Ameryce, to wsadza się nóż między żebra takim belfrom. Ja ciebie doskonale rozumiem. Hamstwo i drobnomieszczaństo wyłazi z tych nauczycielek. Do tego baba? Niesłychane!. Ona chce ciebie czegoś uczyć? A, poszła won!
Dobra jak masz tak ironizować to dziękuje bardzo za pomoc, tylko wiesz jak się ma około 20 przedmiotów w technikum to skupiasz się na przedmiotach zawodowych i maturalnych a nie na niemieckim na którym nauczyciel zamiast uczyć cię podstawowych przydatnych słówek i gramatyki to wymaga od ciebie np niemieckich landów na pamięć i ich charakterystyki z takimi szczegółami jak liczba muzeów w Belinie
skupiaj się. Mogłaś wybrać zawodówkę. Bez 20 przedmiotów. Nikt ci nie kazał. "Liczbę" muzeów w Berlinie da się w ciągu 12 sekund znaleźć i określić. Po 2 piwach w ciągu 18 sekund, Zależy od głowy.
może i się da w 12 sekund znaleźć ale co mi z tego jak będę umiała to powiedzieć a zwykłych podstawowych wypowiedzi nie ułożę w rozmowie z jakimś germanistom i tu nie chodzi o skupianie się czy wybór zawodówki tylko trzeba sobie rozgraniczyć przedmioty ważniejsze i ważne żeby się nie wykończyć, ja dzień w dzień wstaje o 6 czasem o 5 i wracam o 16 czy o 17 do domu a każdego dnia jest coś do nauki i uwierz mi nie wiem jak ambitnym może się być to zmęczenie i tak wychodzi, ale co ja tam mogę wiedzieć przecież "nikt mi nie kazał" więc dzięki jeszcze raz za pomoc
Cytat: anna8881
z jakimś germanistom

polski nie należy do tych ważniejszych przedmiotów :)
A ty myślisz, że tylko ty masz tyle zajeć?
Niby my mieliśmy mniej? Ale wymówka dobra jak każda inna. Równie dobrze możesz powiedzieć, że skoro jest deszczowo, to nie możesz się uczyć niemieckiego.
Temat przeniesiony do archwium.