uprawnienia sep

Temat przeniesiony do archwium.
witam,
jak przetlumaczyc do CV uprawnienia SEP! w zasadzie to jest swiadectwo kwalifikacyjne SEP i zespol szkol mechaniczno- elektrycznych??
dzieki wielkie za pomoc;)
Sprecyzuj to, co ma być przetłumaczone. Jak to ma brzmieć w CV?
tak jak napisalam: uprawnienia SEP (świadectwo kwalifikacyjne wydane przez stowarzyszenie elektrykòw polskich)
i zespół szkół mechaniczno- elektrycznych, czego nie rozumiesz?? a co za różnica jak ma brzmieć w CV, znam czasowniki posiadać, uczęszczać, ukończyć. Pytam o konkretne 2 sprawy, ale po przeczytaniu zaległości na forum, zauważyłam, że irkamozna jest od komentowania, zadawania miliona pytań, czepiania się o szczegóły, spamowania i nabijania postów a nie od pomocy, do czego forum zostało stworzone...
proszę o pomoc, na pogaduszki umówie się na kawkę z koleżanką...
edytowany przez Pisara2: 19 kwi 2012
Cytat: Pisara2
tak jak napisalam: uprawnienia SEP (świadectwo kwalifikacyjne wydane przez stowarzyszenie elektrykòw polskich)
i zespół szkół mechaniczno- elektrycznych, czego nie rozumiesz??

1. Nie każdy musi wiedzieć co to jest SEP
2. Czy myślisz, że z takim zachowaniem ktoś tobie pomoże?
3. Oczywiście masz za cieżką d..ę, by pierw sprawdzić w internecie. Bardzo dobrze opisał to Crannmer 3 lata temu: http://deu.proz.com/kudoz/polish_to_german/electronics_elect_eng/3559279-sep_20kv.html

Ale tak to jest Pisara2, że jak ty do kogoś z ryjem, to możesz tylko w dupę dostać (albo w ryj).
Nikt nie jest zobowiązany tobie pomagać! Nie jesteś pempkiem świata.
Cytat: Tamod

Ale tak to jest Pisara2, że jak ty do kogoś z ryjem, to możesz tylko w dupę dostać (albo w ryj).

faktycznie to ja z ryjem prosze o pomoc a irka grzeczna i uprzejma, tylko dlaczego moderator wycial jej zlosliwe posty pod moim pytaniem?? ciekawe, ale mimo wszystko dziekuje A pomoc Tamod, tylek moze i ciezki, ale nie trzeba go ruszac tylko trzeba umiec szukac, a tego akurat nie udalo mi sie znalezc wiec poprosilam o pomoc;)
Cytat: Tamod

faktycznie to ja z ryjem prosze o pomoc a irka grzeczna i uprzejma, tylko dlaczego moderator wycial jej zlosliwe posty pod moim pytaniem?? ciekawe, ale mimo wszystko dziekuje A pomoc Tamod, tylek moze i ciezki, ale nie trzeba go ruszac tylko trzeba umiec szukac, a tego akurat nie udalo mi sie znalezc wiec poprosilam o pomoc, mimo, ze nie jestem pĘpkiem;)
ale widze, ze na moim do niedawna ulubionym forum językowym zaczyna dziać się źle, gdyby nie hurtowa ilość przeczytanych postów i komentarze irkamozna moja reakcja bylaby mniej zlosliwa, w kazdym razie to już nie to forum co kiedys...
2[tel]und kein bißchen leise...(sorki: weise)
Damals hat man für dich ällenes gemacht. Heute - du müssen alles selber machen, um dich thematisch anzupassen. Eine ganze Ära verpennt.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa