list do kolegi , jak spedziłam święta

Temat przeniesiony do archwium.
Cześc Piotrek !
Swieta Bożego Narodzenia spędziłam w domu razem z rodzicami i rodzeństwem . W wigilijny wieczór o godzinie 17 gdy na niebie zabłysła pierwsza gwiazdka podzielilismy sie opłatkiem . Potem ja przeczytałam fragment ewangelii i zasiedlismy wspólnie do stołu . Na stole znalazł sie karp w galarecie , barszcz czerwony , pierogi z kapusta i grzybami , kapusta z grochem i kompot .O 19 otwieralismy prezenty i spiewalismy kolędy . O 24 z cała rodzina poszlismy do kościoła na pasterke . W pierwszy dzień świąt pojechałam do babci na świąteczny obiad . U babci było bardzo miło , wszystcy bylismy szczęsliwi . W drugi dzien swiąt rano poszlismy do koscioła . O 12.00 przyjechała do mnie rodzina i razem świętowalismy przy świątecznym stole ten radosny dzien . Tak wyglądały moje świeta . Pozdrawiam Cię serdecznie .
Agnieszka
Bardzo prosze kogos kto potrafiłby mi to napisac .. prosze :) Mokotw może ty ??
Mokotow*
Potrafię. Z pewnością... A co Ty z tego masz, jak JA to potrafię?
prosze przetłumacz mi to :)
ja nic z tego nie mam ale bardzo prosze cie o to zebys mi to przetłumaczył .. w tobie moja ostatnia nadzieja
zlitujecie sie ??
Widze że wszyscy proszą o pomoc Mokotow!!!! oj..... Mokotow sławny jesteś na tej stronce hehe
Kama a moze ty potrafisz przetłumaczyc??
Mokotow prosze .. to dla ciebie chwilka .. błagam napisz
widzisz? Co wczoraj powiedzialem?
dla mnie chwilka - dla Ciebie cale zycie - sorry mein Freund. No chance...
prosze, ja ucze sie angielskiego od 7 lat niemieckiego zaczęłam uczyc sie rok temu i nei potrafie tego napisac , co powiedziałes ?
proszeee dlaczego nie chcesz napisac??
a co ja z tego bede mial? Tylko nie powiedz, ze buziaki - te juz dostalem wczoraj.
moze kiedys bedziesz czegos potrzebował ... prosze , będe bardzo wdzięczna
:-(
das reicht nicht...
powiedz napiszesz czy nie??bardzo prosze o napisanie ale jesli to ci sprawia trudnosc to ok
nie
Mokotow "jest taki jak inni ... szkoda:(:("
sei stark!!!!!
Wäre Mokotow so wie die anderen, würdest Du ihn jetzt um Hilfe nicht bitten. Wenn Du von der Grobheit oder Unhöflichkeit von Mokotow völlig überzeugt wärest, hättest du schon lange her aufgehört, ihn deine Hausaufgabe machen zu lassen.

Aber jeder weiß, dass Mokotow allen arbeitsamen Schülern hilft. :) Darum hätte er es gerne, wenn du versuchen würdest, deine Hausaufgabe zu schreiben.
Oh Mann...

Das ist ja wie Weihnachten... :-)))
nur schade, daß niesi(schießmichto) kein Deutsch kann... :-)))

Und zum Don: Hast Du Dein Paßwort vergessen, oder warum hast Du jetzt ein zusätzliches R?
buahahaha
Mist!!!
aus Versehen
Danke Alter!
:-)
Pozdrowionka dla Mokotow :-) :-)
und viele Küsse
;-)
potrzebuje przetłumaczenia tego listu
wSerdecznie cie witam i przepraszam ze tak długo nieodpisywałam ale bylam bardzo zajeta.Dzieki za twój ostatni list i ciesze sie ze obroniłes prace dyplomowa i skończyłes studia.Ja własnie znalazłam prace w firmie transportowej.Jestem tak sekretarka i mam duzo pracy teraz własnie szef jest ze mnie zadowolony i postanowił dac mi podwyzke, bardzo sie z tego ciesze.Mam super kolegów w pracy gdyz wszyscy sa mezczyznami i doceniaja mnie w firmie.Wiem ze ta moze za szybko ale mysle ze juz w niedługim czasie wezme slub z Romkiem tym z którym rozmawiałes ostatnio na moich imieninkach.Postaraj sie szybko odpisac na ten list bo jestem ciekawa jak tam u ciebie bo ostatnio miałes jakies spiecie z szefem.Pozdrawiam ciebie i twoja rodzinke.Całuje was wszystkich mocno.
Hallo Pieter!
Die Weihnachten habe ich zu Hause mit der Familie verbracht. In dem Heiligeabend um 17 Uhr haben wir die Hostie geteilt. Später habe ich den Ausschnitt des Evangeliums gelesen und wir haben uns zu dem Tisch gesetzt. Auf dem Tisch waren: der Karpfen, die Rote-Rüben-Suppe, die Piroggen, der Kohl und die Obstsaft. Um 19 Uhr haben wir die Geschenke geöffnet und wir haben die Weihnachtslieder gesungen. Um Mitternacht sind wir zur Kirche auf der Mitternachtsmesse gegangen. In dem Erste der Weihnachten bin ich zu meiner Oma zu Mittag gegangen. Es war sehr nett und wir waren glücklich. In dem Zweite der Weihnachten sind wir zur Kirche gegangen. Um 12 Uhr hat meine Familie gafahren und wir haben den lustigen Tag gefeiert. So haben meine Weihnachten ausgesehen. Ich grüsse dich herzlich.
Agnieszka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia