Proszę o pomoc w przetłumaczeniu tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
Pomocy musze przetłumaczyć taki tekst

Koln sehen und erleben
In 2000 Jahren haben sich so einige Sehenswurdigkeiten angesammelt, die Sie auf einem Quadratkilometer in der ganzen Welt nicht finden. Romer, Germanen, Mittelalter, Neuzeit und Zunkunft: Koln prasentiert Ihnen die zeugen der Zeit - in allen facetten. Rund um den weltberuhmten gotischen Dom, die romanischen Kirchen, die Museen, die Altstad, den Rhein und die Lebensart: Kolsch eben - so HeiBen auch Sprache und Bier in der Metropole des Rheinlands. Mit Koln verbindet man naturlich auch Kerneval, Kolnisch Wasser, Kunst und Kommerz. Mit der weltoffenen Mentalitat empfangt man hier Touristen und Geschaftsleute gleichermaBen - ob Sie nundie Heiligen Drei Konige oder Neuigkeiten auf einer der zahlreichen internationalen Messen sehen wollen. Das Koln Tourismus Office am Dom hilft Ihnen gern bei der Programmgestaltung Informationen Broschuren Poster Souvenirs Stadtrundfahrten oder Hotelzimmer ? Kein Problem.

To moje tłumaczenie
Zobaczyć i poznać Kolonie. Od 2000 lat nazbierało się tyrochę zabytków które mają największe skupienie na świecie na jednym kilometrze kwadratowym. Rzymianie Germanie średniowiecze czasy obecne i przyszłość Kolonia przedstawia świadków czasu we wszystkich facetach. Okrągła gotycka katedra romański kościół stare miasto, reńśki ( i tu dalej nie wiem jak przetłumaczyć)
Kolonia jako metropolia reńska jest właśnie słynna z piwa, z Kolonią łączy się naturalnie karnawał, woda kolońska sztuka i handel
Także mentalność miszkańców koloni wywiera na turystach ( i tu też nie wiem jak przetłumaczyć)
Kolonskie biuro podróży pomaga wam w wyborze programu udziela informacji rozdaje broszury plakaty, oferuje pomoc w zwiedzaniu miasta i znalezieniu pokoju w hotelu. Żaden problem

Nie wiem czy to jest dobrze, proszę o naniesienie korekt będe bardzo wdzięczny

Prosze o pomoc musze to mieć na jutro !

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie