Jestem straszną oślicą jeśli chodzi o język niemiecki. Do tej pory jakoś sobie radziłam, ale muszę napisać sprawozdanie z wycieczki na której byłam aby jakoś podnieść i tak kiepską ocenę. Bardzo proszę o pomoc, bo sytuacja nie wygląda wesoło... Najlepiej w jadnym czasie (imperfekt) to kilka zdań:
Dnia 21 Maja o godzinie 16.00 wyjechaliśmy na 10 dniową wycieczkę do Chorwacji i Czarnogóry. Pojechaliśmy dwoma autobusami w trzy klasy. Mieliśmy 4 opiekunów. W Chorwacji było pięknie i bardzo gorąco. Nasz hotel był na wyspie o nazwie Korczula. Było bardzo dobre jedzenie. Rano zwiedzaliśmy miasto Korczula a popołudniami kąpaliśmy się w morzu i w basenie obok hotelu. W piątek wyjechaliśmy do Czarnogóry. Zwiedzaliśmy miasto Orebic i Dubrownik, który bardzo mi się podobał. W Czarnogórze mieliśmy bardzo dobry hotel, ale jedzenie nie było za dobre. W sobotę mieliśmy rejs statkiem, a w niedzielę zwiedzaliśmy miasto Budwa. Bardziej podobało mi się w Chorwacji, byłam zachwycona jej pięknem i przyrodą. Było tam dużo kwiatów i bardzo mili i przyjaźni ludzie.