Serdecznie proszę o pomoc w krótkim sprawozdaniu..

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem straszną oślicą jeśli chodzi o język niemiecki. Do tej pory jakoś sobie radziłam, ale muszę napisać sprawozdanie z wycieczki na której byłam aby jakoś podnieść i tak kiepską ocenę. Bardzo proszę o pomoc, bo sytuacja nie wygląda wesoło... Najlepiej w jadnym czasie (imperfekt) to kilka zdań:

Dnia 21 Maja o godzinie 16.00 wyjechaliśmy na 10 dniową wycieczkę do Chorwacji i Czarnogóry. Pojechaliśmy dwoma autobusami w trzy klasy. Mieliśmy 4 opiekunów. W Chorwacji było pięknie i bardzo gorąco. Nasz hotel był na wyspie o nazwie Korczula. Było bardzo dobre jedzenie. Rano zwiedzaliśmy miasto Korczula a popołudniami kąpaliśmy się w morzu i w basenie obok hotelu. W piątek wyjechaliśmy do Czarnogóry. Zwiedzaliśmy miasto Orebic i Dubrownik, który bardzo mi się podobał. W Czarnogórze mieliśmy bardzo dobry hotel, ale jedzenie nie było za dobre. W sobotę mieliśmy rejs statkiem, a w niedzielę zwiedzaliśmy miasto Budwa. Bardziej podobało mi się w Chorwacji, byłam zachwycona jej pięknem i przyrodą. Było tam dużo kwiatów i bardzo mili i przyjaźni ludzie.
http://www.scribd.com/doc/21516028/ROSTEK-RTTL-1
Co ty tam za ówierzę, to mnie wcale nie obchodzi, ale co to ten imperfekt, to by było ciekawie wiedzieć. Odwołuję cię do lektury powyżdzego linka. Tam są doskonałe odpowiedzi dla wszystkich zwierząt. Musisz tylko pozmieniać miejscowości.

»

Brak wkładu własnego