słowa piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was prośbę, nie wszystkie słowa z tej piosenki potrafię sobie napisać ( z tłumaczeniem sobie poradzę) jakby ktoś napisał mi ją po niemiecku, piosenka bardzo mi się podoba i chciałbym się jej nauczyć na pamięć a to link do tej piosenki:

z góry dziękuję:) i pozdrawiam wszystkich :)
Podaj to, co już sobie przetłumaczyłeś i podaj twoje wątpliwości. Wpisz ten tekst tutaj. Ktoś to musi przeież zrobić! A my som też leniwe...
To jest tak , że śpiewa gościu a tekst musiałbym napisać ze słuchu, chodzi o to, że nie wszystko ze słuchu potrafię napisać , piosenka jest bardzo krótka i jak ktoś zechce mi ją napisać po niemiecku, nie zajmie dużo czasu VG :)
he?
Ale poza tym, to czujesz się dobrze, co?
A szukałeś może tekstu tej piosenki w necie? Nie? No, to poszukaj. Mnie się nie chce. To twój Anliegen. (wpisuje się albo "text" albo "lyrics")
Nie wiem czy to ta piosenka, bo nie mam głośników,
ale tu masz tekst do "Kinderaugen":

Wer macht die Sterne an
Und warum wird es Nacht
Was sag ich,wenn mein kind danach fragt
Sag ich Du bist zu klein
Und,das verstehst du nicht
Dann laufen ein paar Trnen ins Gesicht
Und wenn ich sag
Die ganze Welt ist schn
Kann ich dir dann
Noch in die Augen sehn

Kinderaugen sind so ehrlich
Sie sagen ohne Worte was sie sehn
Sind so hilflos
Wenn wir Blicke nicht verstehen
Kinderaugen kannst du glauben
Kinderaugen suchen antwort
Und bleben mit den Fragen oft allein
Kinder brauchen so viel Ehrlichkeit
Schau nur hinein
Und nimm dir Zeit

Hab mir so oft geschworn
Dich lg ich niemals an
Wnsch mir,dass ich mein Wort auch halten kann
Was sag ich wenn du fragst
Kann ich dieser Welt vertraun
Kann ich auf gute Freunde wirklich baunn
Die Wahrheit wr
Die Welt ist wie sie ist
Was ich dir sag das wei ich heut noch nicht
U mnie leży parka głośników bezużytecznie herum. Takie nędzne konewki soundowe. Za tydzień mogę podesłać. Chcesz, jabłuszko?
Dzięki, Bongo, mam w domu głośniki. Padły mi te wewnętrzne w laptopie, a nie targam ze sobą dodatkowych.
Jakby tekst tej piosenki był gdziekolwiek w necie,to już bym ją miał i nie zawracałbym Wam głowy, ta piosenka powyżej, to nie jest ta, moją śpiewa zespół który się nazywa - Die Amigos, zatem moja prośba jest dalej aktualna LG:))
acha, bongo bongo może sobie darować :)
a skąd ten tekst, hę? Ciekawe...
jakbyś jeszcze podał jej tytuł? Kto wie?
Chodź zrobimy zgaduj zgadulę. Może za miesiąc się dogadamy?
Tytuł " Kinderaugen" z płyty : " Der helle Wahnsinn" ale to nie ważne bo pod tym linkiem co podaję gościu to śpiewa więc wystarczy posłuchać i napisać po niemiecku co się słyszy, większość rozumiem i potrafiłbym napisać ale chodzi o to że nie wszystko niestety, dlatego ta prośba, wydawało mi się , że pisze dosyć jasno i klarownie o co mi chodzi , widocznie nie za jasno, ale widze bongo bongo , że masz czas to w takim razie proszę Cię napisz mi to:)))
http://www.lyrics.de/songtext/dieamigos/gebrochenekinderherzen_8b1bc.html
mit Noten als pdf Dokument zum Herunterladen

http://www.schedlermusic.com/files/1275636625.pdf
Wielkie dzięki Japanese, to drugie to jest to;)
"Jakby tekst tej piosenki był gdziekolwiek w necie,to już bym ją miał"... taaa
W tym linku od Japanese jest tylko część pierwszej zwrotki , ale nie chcę Was już męczyć, jakoś sobie poradzę, szukam tego już jakiś czas , i wydaje mi się , że nie ma tego tekstu , pozostaje pisać ze słuchu ale trzeba dobrze znać niemiecki, niestety:(
nooo, tu masz rację...
Ale ten tekst nie jest wcale ambitny. Absolutnie nie-genialny i nie-skomplikowany. Puść sobie sto razy i będzie wszystko jasne.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie