przetłumaczenie planu zwiedzania... proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
Cieszę się, że do mnie przyjechałaś. Obiecuję, że nie będziemy się nudziły! Zaplanowałam dużo fajnych atrakcji. Chciałabym pokazać Ci trochę Łodzi.
Najbardziej znaną ulicą, którą musi odwiedzić każdy, kto choć na chwilę zatrzymał się w mieście to ulica Piotrowska. Znajduje się tam dużo sklepów i pub-ów, co przyciąga wielu turystów. Wzdłuż ulicy ciągną się piękne XIX wieczne budynki jak i również posągi znanych artystów. Następnie udamy się do muzeum miasta Łodzi, gdzie dowiemy się nieco o historii tego miasta. Po dość długiej i wyczerpującej wędrówce udamy się do manufaktury by tam odpocząć i zrelaksować się przy odrobinie szaleństwa zakupów. Mam nadzieję, że Ci się spodoba, więc czekam i do zobaczenia!

oczywiscie moze byc innymi slowami ubrane byl by sens byl taki sam ;] bylabym bardzo wdzieczna za napisanie,potrzebuje to na jutro...
Napisz to, proszę, po niemiecku, to może poszlifujemy razem?
ja moge napisac gotowca ale pod warunkiem ze nie pojdziesz na forum spamanin
Ich freue mich, dass du zu mir gekommen bist. Ich verspreche, dass wir uns nicht langweilen werden! Ich plante eine Menge tolle Sehenswürdigkeiten. Ich möchte dir bisschen von Lodz zeigen.
rzadko korzystam z forów internetowych, wiec bez obaw :) niestety zazwyczaj robię dużo błędów jeśli chodzi o dłuższe prace, więc nie chciała bym się narazić... ;/ pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś się uda. Może to być najprostszymi słowami
ania3333, chcesz się nauczyć niemca, czy tylko chcesz gotowca? W pierwszy przypadkumusisz czekać. W drugim - napisz sama po niemiecku. Czy to takie trudne? Ja też robiłem błędy, nawet do dzisiaj je robię i jeszcze mi nic nie odpadło z tego powodu!
ania napisz po niemiecku ten bogo ma racje to ci nic nie da jak ja ci to napisze nikomu sie nie narazisz a wspolnie poprawimy bledy a jak ja sie z bogo pokoce to nie zwracaj uwagi na to to jest normalne czasami mam wrazenie ze jestesmy jak stare zdewociale malzenstwo dlatego sie tak drzemy ze soba
no wiec ciag dalszy
Meisten bekannte Straße, den muss besuchen ein jeder, wer obwohl er anhielt auf der Weile in der Stadt das eine Straße Piotrowska. Befinden sich dort viel Geschäfte und ein Pub - jener, was zieht viele Touristen heran. Schleifen entlang die Straße XIX schön ewige Gebäude wie und auch Bildsäulen der bekannter Künstler. Wir dann werden gelingen in das Museum der Stadt des Boots, wo werden wir etwas über der Geschichte diese Stadt uns erkundigen. Wir werden gelingen nach genug einer langen und erschöpfenden Wanderschaft in die Manufaktur dort sie ruhen aus und zrelaksować an bisschen des Wahnsinns der Einkäufe. Ich habe eine Hoffnung, dass er Dich wird gefallen, also ich warte und zu des sehen!
nie wiem czy dobrze

Die berühmteste Straße, die jeder besuchen soll, der für einen Moment in der Stadt sich aufgehalten hat, ist die Straße Piotrowska.
Dort befinden sich
Der Straße entlang
Okay, warto może spróbować? Twoje zdania są dla ciebie za długie i zbyt skomplikowane. Na jutro się tego nie nauczysz, ale spróbuj pomyśleć inaczej. Pierwsza rzecz, to sformułowanie tego prościej po polsku.
Moja propozycja:

Cieszę się, że chcesz mnie odwiedzić.
Obiecuję ci, że nie będziemy się nudzić!
Zaplanowałam wiele atrakcji.
Teraz pokażę Ci trochę Łodzi.
Ulica Piotrowska jest najbardziej znaną ulicą miasta.
Tę ulicę musi zobaczyć każdy turysta.
Na tej ulicy jest dużo sklepów i pub-ów.
To przyciąga wielu turystów.
Na tej ulicy stoją piękne XIX wieczne budynki oraz pomniki znanych artystów.
Potem pójdziemy do muzeum miasta Łodzi.
Tam dowiemy się więcej o historii miasta.
Po długiej wędrówce pójdziemy do manufaktury.
Tam odpoczniemy a potem pójdziemy na zakupy.
Mam nadzieję, że Ci się to spodoba.
Czekam na Ciebie i do zobaczenia!

Spróbuj to zniemczyć. Zobaczysz, że to łatwe. A sens jest prawie taki sam.
edytowany przez bongo-bongo: 26 paź 2010
Cytat: diego13
Der Straße entlang

Es heißt: Die Straße entlang oder An der Straße entlang!
Sperrung der Straße entlang der BMW-Teststreck BMW-Privatstraße entlang des Messgeländes in Aschheim wurde ab 07.01.2004 für den Durchfahrtsverkehr gesperrt. Bürger der Gemeinde Finsing können auf ...
www.waehlergruppe-neufinsing.de/.../gbmw.htm - Im Cache - Ähnliche Seiten
dociekliwiutki der Straße entlang jest w tym zdaniu prawidlowo stawiamy pytanie wo? gdzie staly szeregi budynkow a gdy stawiamy pytanie wo to musimy przyporzadkowac dativ
Wprowadzilem w blad, w przykladzie uzytkownika ania3333: entlang der Straße
bogo bongo bongo
nie marudź, cioto! Widziałaś już, że Moko wszystkich wywalił z spamanin? Tylko posłuszne dzieciątka mają prawo tam przebywać. Kotka-48 nie ma! zdechł!
Zostałaś dożywotnio wyrzucona z tego forum.
Aby uzyskać więcej informacji skontaktuj się z Administracją forum.
Twoja nazwa użytkownika została zbanowana.
Dyktatura!
Entlang der Straße jest poprawnie, zaufaj mi i zapisz w zeszyciku :)
Umweltbundesamt: Lärmschutz entlang der StraßeLärmschutz entlang der Straße.
Die Konzerte dieser Reihe | 03.07. - 11.07.2010

Konzerte entlang der Straße der Romanik
Cytat: bongo-bongo
Dyktatura!

Dyktatura wiedzy, honoru i kultury.
edytowany przez Mokotow: 26 paź 2010
romanik.kukma.net/ - Im CacheGastronomie entlang der StraßeStraßenbeschreibung · Ausstellungen · Motorrad · Busreisen · Kinder und Familie · Oldtimer · Anreise und Routenplaner · Gastronomie · Entlang der Straße ...
www.nockalmstrasse.at/.../nockalmstrasse/gastronomie/ - Im Cache
nie widzisz pajacu, ze cytujesz to co powiedzialem: entlang der Straße?
bogo bongo bongo
nie marudź, cioto! Widziałaś już, że Moko wszystkich wywalił z spamanin? Tylko posłuszne dzieciątka mają prawo tam przebywać. Kotka-48 nie ma! zdechł!
Zostałaś dożywotnio wyrzucona z tego forum.
Aby uzyskać więcej informacji skontaktuj się z Administracją forum.
Twoja nazwa użytkownika została zbanowana.
Dyktatura!
bongo nie wiem co moko tu szuka kotek-48 zdechl ale ja mam jeszcze pare adressow ale na tym forum i tak nic sie nic nie dzieje yaho to bylam tez ja i reklamowalam to forum dlatego moko mnie wyrzucil kit mu w oko
ale nie wiem jak mam to zrobic moglbys mi podpowiedziec jak
diego-babo, mamy go wykończyć? Ot, żeby chłopaki mieli co robić?
Kiedy robimy masówę? Polecam www.10minutemail.com
Humor und Laessigkeit. Der Admin Glatzjezus laesst sich vom Moko fuehren, bo jeszcze młody i nie opierzony jeż.
Nacisknij u ciebie guzik z napisem "inteligencja".
edytowany przez bongo-bongo: 26 paź 2010
dociekliwiutki znowu cos ci sie miesza w glowie
bongo co z tymi zdaniami
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie