Jaka jest dokładna wymowa z akcentem?

Temat przeniesiony do archwium.
Temat zamknięty
1-30 z 43
poprzednia |
Im Sommer möchte Bernd die Ferien zuerst mit seinen Eltern und dann mit seiner Freundin verbringen. Die Eltern haben vor, auf Mallorca zu fliegen. Sie haben Urlaub vom 9. bis zum 16. Juli. Da sie am Stadtrand wohnen, möchten sie sich auch in ruhiger Lage night direkt am Strand erholen. Sie möchten aber ihren Urlaub nicht passiv verbringen. Der Vater möchte im Urlaub Golf spielen und die Mutter - Tennis spielen lernen. Bernd mag Wassersport, er fährt Wasserski und taucht gern.Alle drei können gut schwimmen und wünschen sich einen Swimmingpool am Hotel. Bernd sucht im Internet Urlaubsangebote für seine Familie.
Z jakim akcentem? O co pytasz?
Cytat: zochama
Z jakim akcentem? O co pytasz?

Być może się mylę, ale pewnie o to:

Cytat: Evil250893
Jaka jest dokładna wymowa z akcentem?
No chodzi mi jaka jest wymowa tego. Musz to przeczytać a nie wiem jak ;/
Dziękuje slicznie ;)
No chodzi mi jaka jest wymowa tego. Musz to przeczytać a nie wiem jak ;/
Zgłaszasz się wreszcie dopiero po tygodniu? Przez ten czas zajrzałabyś do słownika. 5 minut wystarczy.
ha
ha
ha
Spij dziecinko moja mała, twoje oczka zmruż. Ja cię będę kołysała...
ale co mi po słowniku ? Jak nigdy nie miałam niemieckiego ;/
Jak nigdy nie mialam niemieckiego nie wiem nawet jaki jest akcent. A pozatym nawet jak wpisuje tłumaczenie to dziwnie to wymawiają;/
Diabełeczku, w słowniku w instrukcji obługi stoi napisane, jak to się czyta.
Ponadto: nie masz internetu?
Widzę, że ci rurka mięknie? Pewnie ten niemiecki ci wcale nie potrzebny, więc lepiej czytaj, jak umiesz.
No własnie nie jest mi potrzebny. A typiara która mnie uczy za nic 1 wstawia... No czytam na 1 bynajmniej dla niej
No, skoro tak, to po co to wszystko? Durna typiara. Jak ja bym taką dorwał...Chamstwo. Jak można tak męczyć ludzi! I to nieletnich!
Jest walnięta. Wymaga od nas a nic nie portafi nam wytłumaczyc
No bo kolejnego buta dostane
Wiedziałem, że ona taka jest. Na pewno ma tylko licencjat z niemieckiego. Na pewno Mokotow i Japa jej w tym pomogli na tym niebieskim forum i teraz ona zamęcza ludzi wydumanymi życzeniami. Normalnie, to czytanie po niemiecku powinno być w szkołach zabronione! O pisaniu nie mówię, bo to jeszcze trudniejsze. Wolno tylko patrzeć, ale nie dotykać! Jestem w pełni twojego zdania! Bierz lepiej buta.
edytowany przez zochama: 13 lut 2011
A teraz nie rozumiem dlaczego piszesz na forum że mam jakieś pretensje ? he ? Nic takiego nie powiedzialam nawet;/
Ja nie pisałem nic o pretensjach...
Hey, besseres_forum, właśnie się jakiś Evil poskarżył, że jesteście strasznie powolni w spełnianiu marzeń! Nie daje ci to nic do myślenia? No to napisałes ... Czy ja pisałam o jakies powolności ;/// nie wyobrzymiał sobie i narazie.
Dziękuje slicznie ;)
nikt tam nie odpowiada ;/ a potrzebuje to teraz

A ktio tio napisiał?
Hey, besseres_forum, właśnie się jakiś Evil poskarżył, że jesteście strasznie powolni w spełnianiu marzeń! Nie daje ci to nic do myślenia? No to napisałes ... Czy ja pisałam o jakies powolności ;/// nie wyobrzymiał sobie i narazie.

Jeżeli 93 to rok urodzenia, to masz 18 lat. Nie myślałem, że pustaki dożywaja takiego wieku, ale człowiek uczy się każdego dnia (niestety nie Evil250893)
Te jaja musicie zobaczyć!

Im zoma myśte bernd di ferien cuerst mit zajnen eltern und dan mit zajna frojndin ferbringen. Di eltern haben for, ałf malorka cu fligen. Zi haben urlałb fom nojnten bis cum zeksten juli. Da zi am sztadtrand wonen, myśten zi zyś ałh in ruiga lage najt direkt am sztrand erholen. Zi myśten aba iren urlałb niśt pasiw verbringen. Der fata myśte im urlałb golf szpilen und di muta - tenis szpilen lernen. Bernd mag wasaszport, er fert wasaszi und tałht gern. Ale draj kynen gut szwimen und wynszen zyś ajnen słimingpul am hotel. Bernd zuht im internet urlałbsangebote fyr zajne familie.
....ale dlaczego nagle "der fater"? Normalnie nie wymawia się tego "der" wedlug Glac-Jezusa. Czyżby się mu pochrzaniło? To zalatuje mi szkołą tego japończyka, co usiłuje się ruskiego nauczyć.
Da fata! in da haus
edytowany przez zochama: 13 lut 2011
Skarży się na włochatej piersi Japanesego

Wenn er eine behaarte Brust hat, ist seine Sache. Wenn es ihm schmeichelt, so einem Dämlack zu helfen ist auch seine Sache.
Meine Sache ist es die fehlerhafte Aussprache (so wie im diesen Fall) anzuprangern.
Glac- Jezus, spadaj na łapy. Lepiej popatrz ile wpisów wywala ten twój durny Moko.
A co do wymowy, to przestań się ośmieszać, bo ludziom nawijasz makaron na uszy twoim da fata in da box. Te twoje prze-mądre przysłowia są bardzo tanie a pustaki i tak nic nie rozumieją z twojego bełkotu. Jedyna pociecha, to fakt, że to wy dostajecie całe to badziewe. A potem rosną z tego upośledzone licencjaty, używające "letztens", chcąc powiedzieć "ostatnio".. Ani po polsku ale po nie-miecku. Wstydziłbyś się. Ty jesteś hańba dla Polaka "promującego" język obcy. Na twoje szczęście te wasze debilne pokemony niczego nie są w stanie zauważyć. Bo puste!
edytowany przez zochama: 14 lut 2011
...und żebraków beim Papa Duvalier und seinen unausgebildeten Wackeldackeln voll. Mubarak też już poleciał. Zobaczymy, jak to długo w meistens blauem potrwa. letztens, nędzny pyskaczu.
btw. dotychasowo najlepszy wasz numer był, gdy tłumaczyliście jakiejś durnocie: co oznacza "ihr". Absolut konkurrenzlos.
edytowany przez zochama: 14 lut 2011
@zochama: brav... ;-)

Eines hast Du dennoch vergessen... ;-)))
popatrz ile wpisów wywala ten twój durny Moko.

Es steht Mokotow zu zochama 1:100

:-)))
Tue mich nicht reizen, sonst werde ich noch zu Fujre!
http://dl.dropbox.com/u/12183800/interim/Furie.jpg

:-)))
edytowany przez Besseres-Forum_: 14 lut 2011
Wurde meine Frage gelöscht? :D Da wüsste ich gerne die Begründung ;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 43
poprzednia |