Pocztówka z niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę napisać pocztówkę z niemiec, a konkretnie o tym, że w wakację wziąłem udział w wakacyjnym kursie j.niemieckiego w Berlinie. Do tego można dodać jakieś nowinki od siebie. Proszę pomóżcie w napisaniu takiej pocztówki.
Albo może ktoś mi przetłumaczyć taką pocztówkę?
"Libe Eva!
Herzliche Grüβe aus Berlin.
Ich bin hier auf einem Deutsch-Kurs mit meiner Klasse. Wir besichtigen viel und verbringen hier eine sehr angenehme Zeit. Das Wetter ist auch schön. Die Sonne scheint und es ist warm. Wir wohnen in einer modernen Jugendherberge am Stadtrand, ziemlich weit auβerhalb.
Ich spreche viel Deutsch. Meine Fortschritte wirst do nach meiner Rückkehr bestimmt bemerken. Ich vermisse dich sehr!!!
Dein(e) XYZ"
Liebe ...
Und geschrieben ist auch sehr angenehm.
Außer:
- "Libe Eva", aber das ist ein Flüchtigkeitsfehler
Ich würde es gelten lassen. Weiter so!
Langsam!
Hey, trzeba ci coś tłumaczyć?
Sorry, nie wiedziałam, że twój niemiecki jest na poziomie komunikatywnym.
http://zadane.pl/zadanie/1034210

http://online.sokker.org/forum_topic.php?ID_forum=2&ID_topic=159301&pg=6

https://niemiecki.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/88688
Wir gehen selbstverständlich von einem IQ höher als 1,99 aus! Super-Links!
Mój niemiecki nie jest na jakimkolwiek poziomie. Mamy nauczycielkę, która zamiast uczyć nas podstaw, to zajmuje się czymś innym, a jedyne co robimy, to przepisujemy całą lekcję słówka z tablicy, których nawet nie tłumaczymy, a co dopiero budowa zdań. Tak więc jeśli trudem jest napisanie jednorazowej pocztówki, to chociaż proszę o przetłumaczenie pocztówki, którą znalazłem w internecie, lecz chciałbym wiedzieć, co tam konkretnie pisze, bo nie rozumiem ani słowa. Z góry dzięki.
edytowany przez sokollbn: 22 wrz 2011
Szlifuj swój niemiecki on Facebook. I like it!
Ja bym tej nauczycielce nawalił od razu po dziobie, ale jetem chyba za daleko, bo w rowie. Jak tak można czegokolwiek wymagać od ludzi, co chcą się uczyć języka? Nawet nie da słownika? Chamstwo absolutne. Jak ona się nazywa? Do jakiej szkoły chodzisz?
ZS 1 w Lubinie, nauczycielka Danuta Cieślak. Ja dopiero co zacząłem się tego języka uczyć, zawsze miałem angielski. No ok, nic do języka nie mam ale ona powinna tłumaczyć i wałkować z nami tematy, a tu nic. Dziś druga grupa poszła do dyrektora złożyć formalną skargę. Nie robie z siebie ofiary ale skoro opracowujemy pewien temat, w tym przypadku wakacje itd. to powinniśmy coś z tych lekcji wynosić, a jedyne co to słówka z tablicy i nic więcej. A tak samo dziś praktycznie nic, a na koniec lekcji rzuca nam hasło pocztówki na temat, który podałem i nic więcej. I teraz jak tu się za to zabrać, skoro nie ćwiczyliśmy takiej formy? No nie wiem, ja poprostu jakoś przejdę ale bez żadnej istotnej wiedzy, będę jedynie wiedział jak powiedzieć cześć i tyle. Dlatego biore zadania z internetu, bo sam nie jestem w stanie nic zrobić i to nie dlatego, że nie chcę, tylko dlatego, że nie umiem i prawdopodobnie nie będę umiał, bo tego nie nadrobie, a maturę piszę z angielskiego, bo innego wyjścia nie ma. Tak więc proszę o przetłumaczenie tej pocztówki o ile jest ona dobra w ogóle, sam stwierdzić nie mogę.
Mnie się wydaje, że wiesz, co jest wtedy, gdy się kogoś oficjalnie w internecie oczernia?
Jeśli nie wiesz, to poczytaj w internecie, dupku!
A, jeśli jesteś taki durny, to ci przypomnę, że twoje IP można zlokalizować i stwierdzić, jaki dureń podał tę informację oficjalnie w internecie.
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby cię ta Cieślakowa podała za to do sądu. 3[tel]Euro kary? No, może mniej...
Masz jeszcze minuty aby ten twój wpis usunąć, idioto!
Masakra nie dość, że pomocy 0, to jeszcze podnosi ciśnienie. Dupkiem to może i ty jesteś i nie wiem, co robisz na forum skoro jedynie trollujesz.. I nie mam się za co tłumaczyć, no cóż poszukam pomocy gdzie indziej.
Ok. 2 minuty minęły- Dupa zimna. ja nawiązuję kontakt z Cieślakową. Zobaczymy, co ona na to powie. Zobaczymy, jakie będziesz miała wtedy ciśnienie.
Edycja wpisu przez autora możliwa jest do 10 minut po dodaniu wpisu. I to tobie admin powinien dać bana. Albo ci się fora pomyliły.
Es gilt für dich. Cieślakową znalazłem, bohaterko.
Jeżeli pomówiono Pana o postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, wtedy można wnieść do sądu rejonowego wydziału karnego oskarżenie prywatne. Zagrożenie sankcją za to przestępstwo to grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Najprawdopodobniej skończyłoby się na grzywnie. Obok grzywny sąd może orzec od skazanego nawiązkę na Pana rzecz lub na cel społeczny. Nie można też wykluczyć warunkowego umorzenia postępowania, z jednoczesnym zobowiązaniem skazanego do przeproszenia Pana. A w ogóle sąd w takich sprawach, przed wydaniem wyroku, nakłania strony do pojednania. Jego efektem może być zawarcie ugody, w której np. oskarżony zobowiąże się do publicznego przeproszenia Pana (na stronie internetowej, gdzie doszło do pomówienia), usunięcia i odwołania swoich twierdzeń. Osoba zamieszczająca w internecie dane na Pana temat nie podlega jednak odpowiedzialności, jeśli podnoszony przez nią zarzut jest prawdziwy i jednocześnie służy obronie społecznie uzasadnionego interesu. Jeżeli zachowanie tej osoby nie spełnia znamion pomówienia, mogącego poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego zawodu, wtedy może ona odpowiadać za inne przestępstwo - to jest przestępstwo zniewagi. Zagrożenie sankcją karną jest wówczas podobne, ściganie następuje też na podstawie oskarżenia prywatnego. Skargę w takich sprawach wnosi się za pośrednictwem Policji. Opłata na poczet wydatków, jaką pobiera od Pana sąd, wynosi 300 zł. Innym sposobem postępowania w takiej sprawie jest wniesienie do sądu okręgowego wydziału cywilnego pozwu przeciwko wspomnianej osobie o nakazanie usunięcia bezprawnych treści i publicznego przeproszenia, jak również pieniężnego zadośćuczynienia dla Pana bądź na określony cel społeczny. Taki pozew podlega wyższej opłacie, bo kwocie 600 zł. Zarówno w sprawie karnej, jak i cywilnej (zależnie, którą drogę Pan wybierze), konieczne jest udowodnienie przez Pana, że wskazana osoba opublikowała na określonej stronie oczerniające dane. Potrzebny więc będzie m.in. zrzut ekranu danej strony internetowej.
edytowany przez zochama: 22 wrz 2011
Tłumacz Przysięgły jęz. Niemieckiego Danuta Cieślak

Topolowa xxx
59-300 Lubin
woj.: dolnośląskie

tel.: 76 xxxx
fax: 76 xxxx

Jesteś po prostu kolejnym durnym Pokemonem.
Masz tą możliwość być uczony przez tłumacza przysięgłego, który się stara (koordynator praktyk i opiekun grupy w Niemczech) ale jak to większość bydła nie potrafisz tego docenić.
Witam!
Jeśli ktoś mógłby się zająć tym zadaniem, to byłabym wdzięczna:
Spędzasz ferie zimowe na obozie narciarskim. Napisz widokówkę do kolegi z Niemiec. Przekaż mu:
- pozdrowienia,
- informacje o warunkach narciarskich,
- informacje o zakwaterowaniu,
- podaj termin powrotu do domu.
Dobre! Już się ludzie wpisują do tematu sokollbo. Dobre!
edytowany przez zochama: 25 wrz 2011
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie