internationale worter

Temat przeniesiony do archwium.
Ich braucht internationale worter. Ich habe jetz:
- delfin
- radio
- camera
- pizza
- computer
- metro
- sport
- musik
- medizin
- bank
- hotel
- taxi
- zigarette
- monitor
- lampe

Bitte überprüfen! Was kann ich zugeben?
Ich gestehe nichts!
alles ist gut?
Halb-Schrott!
edytowany przez irkamozna: 04 mar 2012
Ich nicht verstehe?
RZECZOWNIKI W NIEMIECKIM PIESCHEMY DUZA LITERA I RODZAJNIK TEZ JEST POTRZEBNY OKRESLONY RODZAJNIK
edytowany przez Diego44: 04 mar 2012
ich nicht verstehe?
przeciez skichac sie mozna ze smiechu "internationale worter" a co to takiego a ty przelacz te duze litery i nie wydzieraj sie tutaj przeciez oni sobie tylko jajca robia tymi smsami
Internationale "Wörter", jesli nie masz pojęcia co to jest to po prostu się nie wypowiadaj. Prosiłam o pomoc ale widzę ze tutaj jej nie znajdę. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
No, teraz mi się bardziej podobasz. Znalazłaś i duże litery w rzeczowniku oraz Umlaut. Tak jest po niemiecku. Co ci tu pomóc, jak tylko siano wkładasz? Naucz się porządku, to i pomoc znajdziesz. I nie pokrzykuj mi tutaj.
btw. ale pewnie już się rozryczałaś i poleciałaś po matkie...
Ty mi się w ogóle nie podobasz, jesteś chamska i na dodatek nic nie wnosisz do tematu robiąc sobie ze mnie żarty. Piszesz że siano wkładam? w takim razie nawet nie chcę wiedzieć jaki jest w tym temacie twój udział. Zadałam proste pytanie, to czy rzeczowniki są napisane małą czy dużą literą w tym momencie nie ma znaczenia, nie takie było moje pytanie. Naucz się czytać ze zrozumieniem, pisz na temat i ewentualnie po tym dodaj swoje inne uwagi. Jeszcze raz dziękuję.
btw. nie jestem tobą <3
edytowany przez Narumi: 04 mar 2012
Ty zaczęłaś robić żarty. Najpierw worter a potem wszystko z małej. I do tego jeszcze international. A potem Ich nicht verstehe. Duża litera ma bardzo wielkie znaczenie, bo glauben und Glauben (na ten przykład), to dwie różne sprawy. Nie pokrzykuj tu, bo jeszcze jesteś na to za mała, dziecinko! Najpierw się poducz a potem rozdziawaj jadaczkie. Nie odwrotnie. Nie dziękuj. Pakuj kapcie i marsz po matkie!
Jesteś żałosna, idź wyładuj swój PMS gdzie indziej :-) "matkie"?;)
Ty jesteś żałosna i z każdym wpisem żałośniejsza, bo się ciągle jeszcze rzucasz. Ale z Niemca ni hu-hu. Ale jadaczkie wydzierać potrafisz. Marsz do książek! Natychmiast. Pozdrawiam serdecznie. Pochwalony.
btw. na pewno teraz czytasz mój profil. Jeszcze nie czytałaś? nie czytaj, bo szkoda twego młodego życia na to. Do nauki! My nie jesteśmy tu na fejsbuku!
btw. czy matkie, czy jadaczkie, przecież to chwilowo nie ma znaczenia. Ty umiesz przecież czytać ze zrzumieniem, prawda?
Nie jestem tobą żeby wydzierać jadaczkę, nie rzucam się.
Poprosiłam o pomoc, nie chciałaś mi pomóc to po co się wypowiadasz? jeśli nie potrafisz mnie poprawić i zwrócić uwagi w kulturalny sposób to może najpierw naucz się odrobiny kultury i szacunku do innych ludzi. Gdzieś mam twój profil, jak już napisałam PMS wyładuj gdzie indziej.
Marsz do książek i nie pyskuj tutaj!
Internationale Wörter
auf Deutsch:
Computer
Telefon
Musik
Medicin
Camera
Delfin
Radio
Pizza
Metro
Sport
Bank
Hotel
Taxi
Quiz
Monitor

Poprawiłam, mam nadzieje że przejdzie ci ten szał macicy ;) nie pyskuje, wyrażam swoje zdanie, z kulturą w przeciwieństwie do "Pani".
Marsz do książek. Słownik jest ważny. Nie angielski, lecz niemiecki. Twoje bałaganiarskie poprawianie nawet z twoją wysoką kulturą nie działa. Przecież umisz czytać ze zrozumieniem. Nawet niejaka Diego ci dała wskazówkę, ale takich rzeczy się u ciebie nie bierze pod uwagę, bo jesteś rozpieszczony leniuch pięciopalczasty. Nic nie potrafisz zrobić porządnie. Ale, pyskować umisz.
bw. a na forach jest tak_ rozdziawiasz mordę bez powodu - nie ma chętnych do pomocy. A ty dałaś dzisiaj przepiękny koncert solowy, który ci bardzo dopomógł w tym- Wiesz, życie, to nie jebitwa...No, może Lufel ci dopomoże? Ale, nie daję gwarancji...
Nie znam rodzajników niemieckich, dopiero zaczęłam kurs języka niemieckiego.
Nie liczę już na żadną pomoc, poprawiłam to dla świętego spokoju ;) i sama masz mordę.

Btw. Cieszę się że mój solowy koncert ci się podobał <3 ;D
No to idź do słownika. Skąd znasz te słowa? Z powietrza? Co ty tu za bzdury ciągle wypisujesz? Siedzoałaś ostatnie 20 lat w dżungli, czy co?
Twój solowy koncert się każdemu tutaj podobał, jak widzisz. Masz samych pomocników. Pchają sięę drzwiami i oknami, aby ci dopomóc. Forum nie zapomina nic!
Internationale Wörter <- rozumiesz znaczenie tych wyrazów? to sobie sama odpowiedz na pytanie które zadałaś
Marsz do nauki i przestań bredzić!
Zmień już płytę bo robisz się nudna.
Ty już od dawna jesteś nudna. Już się pożegnałaś i ciągle czepiasz się, jak rzep psiego ogona. Marsz do nauki! Ach, sorki, ty chciałaś sobie po prostu z kimś pogaworzyć? Noooo, to zmienia sytuację. Gawórz dalej.
Myślałaś że ci odpuszczę? wiesz ktoś ci musiał dać ci lekcje. Jak już mówiłam jesteś niewychowana, chamska i pchasz się z butami mimo że nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Panno z PMS mam nadzieje że się rozładowałaś, zastanawiam się gdzie są moderatorzy na tym forum no ale trudno ;) nic tu po mnie
Bo$He, znowu kolejny psychoanlityk! Uczą już tego w podstawówce? Moderatorzy działają tutaj przeciwko takim nabombionym, jak hałbica pokemonom, jak ty. 26 wpisów i jeszcze nie wpisała rodzajników...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie