czy dobrze???

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |
chciałem zapytać czy dobrze napisałem zdanie...
najlepiej gdyby dom był w pobliżu uczelni
Am besten, wenn das Haus war in der Nähe die Universität.
nie
no to jak?
nigdy nie tłumacz po kolei tak jak czytasz po polsku, przecież to inny język
no to ja wiem, ale jaka jest inna możliwość?
jest, zapytaj Niemca. wiesz kto to jest? to człowiek który od narodzin posługuje się tym językiem:)
no może trochę przesadziłam, ale na pewno ma kontakt z nim od urodzenia
łoooo, na prawdę?? myślałem że ten co po niemiecku gada to z Rumunii :O ale spoko zapytam rumuna może będzie wiedział :)
i widzisz po cholerę się pytasz. skoro nie chcesz sobie dać pomóc? ahh mniejsza.
a Ty po co piszesz skoro nie wiesz jak mi pomóc?
Małgorzato, co ty się człowieka ciągle czepiasz? Przecież dobrze napisał.
Ja, sicher! i co moze jeszcze frytki do tego?? to będzie pewnie coś takiego "Es wäre am besten wenn das Haus in der Nähe der Universität wäre", jeśli byś do Niemca napisał na pewno by zrozumiał o co chodzi i poprawił jak źle. a mi się tam nie chce pisać i mu głowy zawracać. Po takich cudach co z translatora jest wzięte, to by mu na prawdę cieżko było cokolwiek skumać.
jaszczurek dobrze napisał! On tylko o tym jeszcze nie wie, bo chce studiować germanistykę.
Cytat: gosia465
i co moze jeszcze frytki do tego??

a niby dlaczego nie?
z sosem czosnkowym möchte ich :)
ale frytki i nic innego!
jak to, frytki bez lodzika?
toż to nie przystoi!
chciałbyś.
chciałbyś.

płacę, więc wymagam
hehe komu? no chyba nie mi;p przecież już mnie oceniono "stara pinda, glizda, z dupą coś jak szafara z lustrem po środku" i że niby ty chcesz? eee bleee..
babcia robi najlepiej!
Cytat: niuniel
babcia robi najlepiej!

pierogi
z serkiem:)
Jak się pindola długo nie myje, to są zamiast loda - pierogi z serkiem. Fakt.
Język Portale społecznościowe -bardzo proste i użyteczne narzędzie do rozwoju i utrzymania umiejętności komunikacyjnych i piśmie.
1. sharedtalk.com
2. omegle.com
3. langled.com
4. www.englishbaby.com
5. www.interpals.net
6. livemocha.com
7. http://www.babbel.com/?locale=en
8. http://www.busuu.com/
9. lang-8.com

STRONY do korespondencji z cudzoziemcami:
www.penpalworld.com
www.penpalgarden.com
www.penpal.ru
www.epals.com
mylanguageexchange.com
ppi.searchy.net
www.interpals.net
www.penfriends.com.au
www.pen-pal.com
www.penpal-pinboard.de
www.penpalparty.com

Niektóre raczej nie wchodzą, z tego co pstryknełam. To z jakiejś ruskiej stronki zwalone, nie rozumiem dlaczego my byśmy mieli nie korzystać z takich stron. Inną kwestią jest to, że o takiego ruska dbają i podają na tacy takie sprawy (a u nas..) i później taki rusek przyjeżdża kształcić nasze dzieci języka! I tak nie ma tej co ja korzystam.
Założycielu tematu wejdź w jedną stronkę, zaloguj, napisz co cię boli, takie działanie jest lekiem na wszelkie dolegliwości związane z językiem obcym. I dalej będę to ta zła!
Ja tam lubię inne portale społecznościowe (fotka, zbiornik)
dziwne bo tego co ja używam też tu nie ma;p. a jak im wstawiłam że też jest spoko.. wywalili w mgnieniu oka;p
edytowany przez gosia465: 05 sty 2014
dziwne bo tego co ja używam też tu nie ma;p. a jak im wstawiłam że też jest spoko.. wywalili w mgnieniu oka;p

wczoraj ktoś z tutaj buszował po mypolacy (diego rozwalała wszystkich :)
to był władek
mi tam nic o tym nie wiadomo. idę się kształcić, języka mowy, pisania hehe..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |