Liebe :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie! ;)
to znowu ja i moja przygoda z jezykiem niemieckim ;)
powiedzcie mi prosze, czy zdanie: "du bist meine grosse liebe" napisalam poprawnie??
ktos ty przysnal? ;) czy nie macie ochoty "rzucic okiem"i ewentualnie naniesc jakies poprawki?
OK.
dzieki Mokotow
dzieki Mokotow !
hey mokotow a moze pomozesz rowniez mi??
Jak sie tak skrócisz jak Krwawa Mary - to od razu :-)

Np. "Vier Wochen vor Weihnachten" = Cztery tygodnie przed Bożem Narodzeniem
Krwawa Mary - cześć!!!
Dopiero teraz dostałam się swobodnie do mojego PeCeta ;-)
Mokotow?? w jakim sensie ja sie "skrocilam" ? chyba czegos nie rozumiem?? wytumacz mi prosze, co miales na mysli
Hallo Bloody Mary - alles in Ordnung. Bleib ruhig. Nimm ein Aspirin... :-)

Das war eine Antwort an "fajkusz", der hätte gern einen - nun sagen wir - etwas längeren Text als Deinen - nun, nicht überprüft, sondern - übersetzt.

Ponimaju?
Hej, Ty myślisz o wzroście a Mokotow o tekście ;-)))
Tak Ci dorzucam to wyjasnienie, bo z boku lepiej widać ;-)
Halo Eklerko! :)
Lepiej pozno niz wcale ;)
Ale ciesze sie, ze juz jestes, zostalas nieswiadomie (albo swiadomie) moja osobista konsultantka ds. jezyka niemieckiego ;))
Brakowalo mi Twojej obecnosci, bo bylam w potrzebie ;) ale Mokotow juz mi pomogl, stwierdzeniem, ze moje zdanie jest "ok" :D
Mokotow, alez ja jestem przeciez spokojna :) dzisiaj musisz miec dla mnie troche wiecej cierpliowosci, spalam 3 godziny, spedzilam pol dnia na uniwersytecie i drugie pol tanczylam, wiec jestem zarowno fizycznie jak i psychicznie wykonczona :)
tak, teraz juz wszystko zrozumialam :) dziekuje
Ich freue mich auch sehr, dass ich Dich hier wieder höre ;-)
Gruß und Kuss ;-)
Eklerko, szczerze mowiac, ja w ogole nie myslalam, jak to pisalam ;)))
mam dzisiaj problem z zebraniem mysli ;) tak to jest jak sie za dlugo leniuchuje i nagle zostaje sie wrzuconym w wir obowiazkow :)
To wspaniale, że kombinujesz po niemiecku spontanicznie, bez głębokiego zastanawiania się.... moje uznanie :-)))
ach, dziekuje ! jaka Ty mila jestes ;) mysle ze spotkamy sie tu jeszcze nie raz ;))
Temat przeniesiony do archwium.