grać w gumę

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
grać w gumę. Jak to będzie po niemiecku? plis
no proszę, jak to będzie?
keine Ahnung...
Ich weiss nicht!!!
:-)

Zwei Dumme, ein Gedanke, es fehlt hier nur noch roberciq...
hier hätte ich gern editiert, denn ich würde noch eine Vermutung zu roperciq hinzufügen:

Du hebst auf Beate Uhse ab, oder...?

:-) Entschuldige, solltest du dich angegriffen fühlen...
Nie wiem czy taka gra jest u Was w Niemczech. Ty jako chlopiec się na tym nie znasz. Ale to jest (jeśli się nie mylę) cos w rodzaju skakanki, tylko że nie jedna a trzy osoby w to grają. Dwie dziewczynki trzymają gumę (nieraz sznurek) i kręcą a trzecia stoi po środku i podskakuje. Kurczę, nie grałam w to więc mogę cos pokręcić. Jeśli Roberciq w to kombinował, niech sie odezwie >:o
Oh kurczę, nie wiem już, czy one tym ustrojstwem kręcą czy tylko trzymają, a ta po środku przekłada tą gume nogami.... i obraca się na różne strony...help!
Sag doch gleich...

Gummitwist

http://www.zzzebra.de/index.asp?themaid=361
Grać w gumę, przecież u nas w Polsce to skacze się w gumę. To jest tak, że dwie osoby stoją naprzeciwko siebie i mają gumę założoną tak na nogach, najpierw na kostkach potem na kolanach, udach, w pasie i coraz wyżej. I jedna osba skacze pomiędzy tymi dwoma sznurkami. Ale jak po niemiecku to jest nie wiem.
Tak to jest co Mokotow napisał i są tam rysunki. AH, jakie to były czasy, całe przerwy potrafiłam skakać w gumę albo przez skakankę. Chciałoby się cofnąć czas.
bez adwokata nic nie powiem ;)))) tajemnica panstwowa :P mokotow jakbym sie poczul angegriffen to bys mial z ruska mafia do czynienia ;) just kidding ;)

btw jak mieszkalem w niemczech to na mojej drodze do szkoly byly 2 przybytki beaty uhse XD jeden tam gdzie sie przesiadalem na tramwajach drugi tuz kolo szkoly XD

ej ale co Ty sugerujesz ja dziecko jestem XD
Du bist ein Kind? :-)

Aber mit einer ausgesprochen guten Schulbildung, wie man eben lesen konnte... :-)
Muttiiiiiiiiii der böse Mokotow neckt miiich.....!!!!! ;)))))))

Was sich leckt, das liebt sich...
wunschst du dir dass ich dir etwas mit dem lecken sage ?:>
NEIN, NEIN, ich glaube, es reicht :-)
da hast du recht :) also schluss :)
u nas w Polsce jak najbardziej mówi się - grać w gumę!!! ( skakac w gumę też). No...widać, ze lata szkolne to wy dawno za soba macie...skakać na skakance, czy przez skakankę(3 osoby minimum potrzebne), to nie to samo, co grać w gumę...to tak dla przypomnienia zabaw ze szkoły.
Mokotow, jestes wielki....Gummitwist:)
no przepraszam ja jestem dalej w ciagu moich lat szkolnych :P i bede jeszcze jakis czas.... :/
sorry, das Lob gebührt eklerka, die den Finger in die Wunde gelegt und die Mißverständnisse ausgeräumt hat.

eklerka bleibt lieber im Hintergrund, holen wir sie mal ein wenig hervor...
bo ona jest taka bardzo skromna dziewczyna :) jakbym ja znal niemiecki tak jak ona to normalnie bym do nieba z radosci skakal
Du hast recht, was erklerkas Fähigkeiten betrifft. Aber du gingest uns verloren, das wäre auch schade...
:D

es ist nur heute wegen stress, ich muss mich entspannen und n bissel spinnen.... normalerweise benehme ich mich.... normaler ;) zumindest ein bisschen ernster.
und ich hab mich grad dran erinnert was mein geschichtslehrer immer sagte:

"Der liebe Gott hat in seinem Garten verschiedene Tierchen...."

:D
Naja...danke! Aber ich habe ja nichts gemacht :-(
Da "olkai (gość)" hat schon gesagt, dass ich und Mokotow Gummitwist schon lange her gespielt haben :-( mir bleibt nicht anderes übrig, als sagen: Roberciq ich würde einen Luftsprung machen, wenn ich in Deinem Alter wäre. Aber bin ich sehr zufrieden, dass wir uns so lustig unterhalten wollen und können.
Liebe Grüße an alle :-)
Aber ich habe ja nichts gemacht :-(

(schüttel den Kopf, schüttel den Kopf, schüttel den Kopf)

Das ist das Schlimmste, wenn Leute sagen, dass sie nichts gemacht haben.

1. Im Arbeitsleben lautet dann die Antwort: "Eben!",

2. Im Technikleben: "Warum ist der Rechner dann abgestürzt?", und

3. Im Privatleben: "Darum kriege ich nichts zu essen..."

no ale mnie juz tez niedlugo czeka dorosle zycie :( w sumie to ten fajny alter to sie u mnie wlasnie konczy :(
Lenin oder so.... ?
Wenn du wüßtest :-)

Komm erst mal in mein Alter :-)

Keine Sorge, nicht schlecht, manchmal (häufig) sogar besser...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |