Prosze o pomoc musze przetłumaczyć ten list!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Kochana Anno!
Mam dzisiaj dużo wolnego czasu, wiec piszę do Ciebie. Chciałabym Ci opisać mój „Dom Marzeń”. Będzie się on znajdował w jakimś małym miasteczku lub wiosce niedaleko ogromnego miasta. Z dala od spalin, zanieczyszczonych trawników itp. Będzie to nowoczesny dom, pomalowany w jasnymi kolorami. Będzie to domek nie duży. Taki w sam raz.
Otwierasz brązową furtkę i idziesz ścieżką, mijając krzewy i kwiaty, i stajesz przed żółtym domkiem z czerwonym dachem, kominkiem i oknem w dachu. Naciskasz na dzwonek i otwierasz dębowe drzwi. Jesteś w małym przedpokoju. Po lewej stronie drzwi i średnia kuchnia doskonale wyposażona. Obok kuchni znajduje się jadalnia z ogromnym dębowym stołem sześcioma bardzo wygodnymi krzesłami. Z przedpokoju idziesz prosto i jesteś w ogromnym, pełnym słońca salonie, w którym będzie średniej wielkości skórzana sofa i fotele otaczają mały, szklany stolik. Dalej przeogromny zestaw kina domowego, który w pierwszej chwili nie rzuca się jednak w oczy oraz śliczny nie duży kominek. Z salonu jest wyjście na taras i na ogród z małym potoczkiem. Po lewej stronie salonu znajdują schody na górę, pod schodami drzwi do małej łazienki z prysznicem. Idziemy na górę. Długi korytarz. Na lewo wejście do dużej, przestronnej, jasnej sypialni rodziców. Rozsuwana szafa, wielkie łoże w centralnym punkcie, pod oknami w dachu. Wyjście na balkon na którym znajduje się mnóstwo kwiatów balkonu widać ścieżkę i furtkę. Naprzeciwko drzwi do ogromnej łazienki prysznic, toaletka, wielkie lustro, szafki, pralka, suszarka, deska do prasowania z żelazkiem, ogromna wanna. Oto mój dom marzeń! Mam nadzieje, że kiedyś jak się spotykamy ty opiszesz mi swój wymarzony dom albo tez opiszesz mi go w liście. Pozdrawiam i przeszyłam buziaczki.
Jolka