Pomóżcie mi to przetłumaczyć

Temat przeniesiony do archwium.
W minione wakacje pogoda była bardzo brzydka. Tylko kilka dni było słonecznych. W deszczowe dni spędzałem głównie w domu przed komputerem. Gdy tylko pogoda sie poprawiła wychodziłem na dwór i grałem w piłke nożną oraz jeździłem na rowerze. W upalne dni których jednak było niewiele chodziłem na basen. Podczs wakacji chodziłem również na liczne ogniska. Kilka dni także spędziłem w górach pod namiotem. W wolnych chwilach kosiłem trawnik przed domem. Minione wakacje były dosyć udane mimo że pogoda nie była rewelacyjna.
warum?
wrzucili mnie do grupy zaawansowanej na niemieckim i mam z tym duże problemy
dann melde dich hier vorher an...
pomóż mi ten jeden raz. BITTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In den letzten Ferien war das Wetter nicht besonders. Es gab nur ein paar sonnige Tage. Die Regentage habe ich vorwiegend zu Hause am Rechner verbracht. Immer, wenn das Wetter besser geworden ist, bin ich nach draußen gegangen und habe Fußball gespielt oder bin Fahrrad gefahren. An den wenigen heißen Tagen bin ich im Schwimmbad gewesen. Während der Ferien war ich auch bei vielen Lagerfeuern. Einige Tage war ich auch in den Bergen zelten. In den freien Momenten habe ich vor dem Haus den Rasen gemäht. Zwar war das Wetter nicht berühmt, doch waren diese Ferien nicht die schlechtesten.

(zobaczymy, co nauczycielka na to powie – wszystko jest w jak najlepszym porządku)
Danke !!!!!! :)
Uwaga: niemiecki zaawansowany
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa