prosze, pomoże mi ktos ....

Temat przeniesiony do archwium.
A więc mam opisać jakieś znane osoby, tak żeby osoby w klasie mogły odgadnąć o kogo chodzi i jeżeli ktoś jest tak dobry to proszę o przetłumaczenie tego bo ja mam z tym problemy .... z góry wielkie dzięki, pzdr. Oto te osoby;
Nicole Kidman- ta osoba jest aktorka. Jest wysoka i szczupła. Jej włosy są rude. Zagrała w wielu filmach i musicalach np. Moulin Rogue. Jej mężem był Tom Cruise.

Adam Małysz- ta osoba jest sportowcem. Jest on mały, ma czarne włosy i ma wąsa. Skacze on na nartach. Zdobył trzy puchary w skokach.

Doda- ta osoba jest piosenkarką. Jest młoda, zgrabna. Jest średniego wzrostu i jest blondynką. Jej mąż jest bramkarzem Wisły Kraków. śpiewa ona w zespole Virgin.

a wiec to by było tyle... jeżeli ktoś może to bardzo proszę o przetłumaczenie jeżeli ktoś chciałby cos zmienić albo dodać od siebie nie mam nic przeciwko, chodzi o to żeby to było napisane jak najprościej i żeby osoby z klasy mogły odgadnąć o kogo chodzi, pzdr
kurcze bardzo prosze o pomoc co z tego ze wiem jak jest np. ładna itp. ale ja niewiem kiedy mam dac jaki rodzajnik a o gramatyce to sie nawet nie wypowiadam a ta babka jest wyczulona na grame i ocenki od razy leca w dół wiec bardzo prsze o pomoc tego jest naprawde nie tak duzo ale i tak mi to sprawia problem i to duzyy ....

« 

Pomoc językowa