opis obrazka po niemiecku......

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 102
poprzednia |
Na obrazku widzę dwie osoby,kobietę i mężczyznę.Znajdują się oni na basenie.Kobieta ma blond włosy, jest ubrana w krótkie dżinsowe spodnie i kurtkę także dżinsową.Mężczyzna ma ciemnie włosy i podobie jak kobieta ma dzinsowe spodnie i kurtę.Kobieta jest oparta o mężczyznę,sprawaiają wrażenie zadowolonych. Z racji tego jak są ubrani przypuszczam,żę są na jakiejś sesji fotograficznej np. do młodzieżowej gazety.
Bardzo proszę o pomoc......:)
Auf dem Bild sehe ich zwei Personen. Eine Frau und einen Mann. Die beiden sind im Schwimmbad. Die Frau hat blonde Haare. Sie trägt kurze Jeans-Hose und Jeans- Jacke.
Der Mann hat dunkle Haare und trägt auch Jeans-Hose und Jeans-Jacke. Die Frau lehnt sich auf dem Mann. Das die beiden angezogen sind, ich vermute, dass sie einem Fotografen für eine Jugendzeitung als Modell stehen.
dziękuję pięknie za pomoc...:)
Na obrazku widzę cztery osoby,dwie kobiety i dwóch mężczyzn.Kobiety ubrane są w krótkie koszulki i spodnie dżinsowe natomiast mężczyźni tak samo jak kobiety w koszulki i spodnie.Ci ludzie wyglądają na bardzo szczęśliwych,biegną po plaży.W tle znajduje się morze i błekitne niebo.Z racji tego jak są ubrani przypuszczem,że jest lato i że prawdopodobnie są na urlopie.
prosze o pomoc!!!
mam proźbe,czy mogłabyś podać stronke gdzie mogłabym znaleźć takie zdjęcie:)??Plossssse
Auf dem Bild sehe ich vier Personen:zwei Frauen und zwei Männer. Die Frauen haben T-Shirts und Jeanshosen an genauso wie die Männer.Diese Menschen scheinen sehr glücklich zu sein, sie laufen am Strand. im Hintergrund befinden sich ein Meer und ein blaues Himmel. Daraus, wie sie angezogen sind, schließe ich, dass es Sommer ist und sie wahrscheinlich auf Urlaub sind
*ein blauer Himmel
http://images.google.de/images?svnum=50&hl=de&lr=&safe=off&rls=GGLG%2CGGLG%3A2006-09%2CGGLG%3Ade&q=strand
Prosze pomozcie napisac mi z niemca jestem totalny glab.
Na obrazku widzimy lodke na ktorej znajduja sie ludzie.Prawdopodobnie sa na jakiejsc romantycznej podrozy.W tle widoczny jest zamek oraz jakas dolina gorska.Na obrazku widac ze lodka porusza sie powoli.Jakis czlowiek z tej lodki przyglada sie zamkowi.Kilku z podroznych jest zaciekawionych ta wyprawa.
Siema też mam proźbe przetłumaczcie mi taki tekst : na obrazku są dwie osoby, jest to babcia z wnukiem. Są oni w kuchni i przygotowują kurczaka.Babcia ubrana jest w czerwoną koszule i ma rękawice a wnuk w koszule w kratke oraz trzyma wielki widelec.
witam, czy moglby ktos mi przetlumaczyc na nimiecki. z gory wielkie dzieki. rnmoj kolega nazywa sie michal, ma 14 lat i chodzi do 2 klasy liceum. jest wysoki i ma czarne wlosy. jest chudy. ma niebieskie oczy. jest inteligentny i dobrze sie uczy. lubie z nim spedzac wolny czas
czy ktos moze mi szybko napiac na niemiecki:) Na obazku widze ruiny, wszedzie porozzucane sa cegly Jest to zniszczony bydynek Prawdopodobnie bylo trzesienie ziemi. na pierszym planie widac strazaka ubranego w zolta koszule i dzinsy. Na srodku jest bialy pies ktory szuka zaginionych ludzi. W tle widac palmu Prawdopodobnie sa to cieple kraje.
czy możecie mi pomóc w opisaniu obrazka ?? pleaseeee...:]
Na obrazie widze rzeke i płynąca gondole. W gondoli znajduje sie 8 osób (2 kobiety i reszta męzczyzn) Jeden męższyzna gra na charfie. W tle widać piękne czytse niebo oraz jakąś góre na której są usytułowane ruiny jakiegoś zamku. Zapad zmrok. Wszyscy wydają sie bardzo spokojni. Na obrazie panuje spokój. .......;.ëëëëëüüËËÖÖÜÜ
a czy moglabym dostac stronke gdzie jest taki obrazek albo jest mozliwosc przeslania mi obrazka na emaila?? [email] prosze o szybka odpowiedz i kontakt na [gg] jak szybko by sie dalo potrezbuje na jutro jakiegos opisu i obrazke:(
Ich finde, dass man in der heutigen Zeit einfach nicht mehr mit fuhigem Gewissen Fleisch essen kann: Hormone im Schweinefleisch, Rinderwahn.
Vegetarische Ernährung finde ich gut. Ich bin selbst Vegetarierin, esse aber Milchprodukte und Eier. Vegetarier essen viel Obst und Gemüse, weil das gesünder ist. Und ich habe noch nie einen übergewichtigen Vegetarier gesehen.

może ktoś przetłumaczyć?
Uważam, że w dzisiejszych czasach nie mozna po prostu jeść z czystym sumieniem: Hormony w wieprzowinie i wołowinie. Wegetariańskie odżywianie uważam za dobre. Sam jestem wegetarianinem. ale jem mleczne produkty i jajka. Wegetarianie jedzą dużo owoców i warzyw, ponieważ jest to zdrowe. I jeszcze nie widziałem"übergewichtigen"(to chyba jest w znaczeniu ze nie dojedzony) wegetarianina.
W weekend byłem w Wiedniu. Miasto było wspaniałe, pełne życia i zabytków. Miało piękne opery i teatry. Pierwszego dnia pojechałem do muzeum. Zobaczyłem w nim wiele ciekawych obrazów i rzeźb. Po wycieczce zajrzałem do jednej ze słynnych wiedeńskich kawiarni. Nazajutrz poszedłem odwiedzić stadion Austrii Wiedeń. Akurat był mecz więc zakupiłem bilet. Austria Wiedeń wygrała 2 - 0.Po meczu wróciłem do domu gdzie mile wspominam wyjazd.
W weekend byłem w Wiedniu. Miasto było wspaniałe, pełne życia i zabytków. Miało piękne opery i teatry. Pierwszego dnia pojechałem do muzeum. Zobaczyłem w nim wiele ciekawych obrazów i rzeźb. Po wycieczce zajrzałem do jednej ze słynnych wiedeńskich kawiarni. Nazajutrz poszedłem odwiedzić stadion Austrii Wiedeń. Akurat był mecz więc zakupiłem bilet. Austria Wiedeń wygrała 2 - 0.Po meczu wróciłem do domu gdzie mile wspominam wyjazd.
Keine Zeit für gesunde Ernährung? Das ist nicht richtig. Do musst nur darauf achten, dass du jeden Tag Obst und Gemüse in allen "Ampelfarben" isst. Mit der Kombination von Grün, Gelb und Rot nimmst du den idealen Mix aus Vitaminen, Mineralstoffen und anderen Fitmachern zu dir. Ab und zu solltest du Gemüse auch roh essen.

jeżeli ktoś może to by przetłumaczył. pls.
Bardzo prosze o przetlumaczenie:)

Na obrazku przedstawiona jest scena z letnich wakacji nad morzem. Swieci slonce, a temperatura powietrza prawdopodobnie przekracza 30 stopni Celsjusza. Na pierwszym planie Ray czytajacy ksiazke oraz para-Sam i Jo, ktorzy leża na lezakach i rozmawiaja. Mary fotografuje Roba, ktory z deska surfingowa wybiera sie do wody. Kate po wyjsciu morza wyciera sie recznikiem. W oddali Peter plywa na materacu, Jill nurkuje, a Tanya moczy nogi. Niedaleko Ann surfuje tuż przy plywajacym Simonie. Wszyscy ubrania sa bardzo kolorowo. Obrazek nastraja bardzo pozytywnie.
mógł by mi ktos przetłumaczyc taki opis: Na pierwszym planie obrazka widać piatkę ludzi siedzacą w czerwonym samochodzie kabrio.Sa w nim cztery kobiety i jeden męzczyzna, z czego tylko jedna kobieta jest blondynka reszta ma ciemny kolor włosów. Kazda dziewczyna jest czymś zajeta, jedna pisze smsa, druga czyści nos, a dwie pozostał spoglądają w dal.Mezczyzna kieruje samochodem. Prawdopodobnie wybrali sie na zwykła przejaszczkę ponieważ mają na sobie nieformalne koszulki,ubrane okólary przeciwsłoneczne, rozwiane włosy itd. Natomiast na drugim planie widać ruiny jakiegoś budynku. Wyglada to jak miejsce po jakieś katastrofie. Wszecie rozrzucone sa fragmety ścian a w centralnej cześci leży szara skrzynia i rura.Kolory sa zywe. Z lewej strony rośnie zdychająca palma. Nie jest to za piekny widok. Najbardziej szokujące w tym obrazku jest to ze przechodzacy tam ludzie, i osoby wczesniej opisa z samochodu w ogóle niezwracają uwagi na to zniszczenie, i zachwoują sie jak gdyby nic. Mysle ze obrazek obrazowuje obojetnosc ludzi wobec nieszczęści panujacego na
Ja dla swojego środowiska zrobiłambym wszystko aby było czyste i zdrowe. Przedewszystkim ważne jest segregowanie śmieci, które w moim domu jest stosowane.Oddaje zużyte i nie potrzebnych papiery na makulature co zapobiegnie wycinaniu drzew. Stosuje dezodoranty bez freonu który powoduje powiększanie się dziury ozonowej i efekty cieplarniane. Także mniejsza emisja spalin zapobiegnie kwaśnym deszczą. Chciałambym aby każdy przynajmniej w małym stopniu dbał jakoś o środowisko. Łatwo je zniszczyć lecz nie łatwo naprawić.!!
Ja dla swojego środowiska zrobiłambym wszystko aby było czyste i zdrowe. Przedewszystkim ważne jest segregowanie śmieci, które w moim domu jest stosowane.Oddaje zużyte i nie potrzebnych papiery na makulature co zapobiegnie wycinaniu drzew. Stosuje dezodoranty bez freonu który powoduje powiększanie się dziury ozonowej i efekty cieplarniane. Także mniejsza emisja spalin zapobiegnie kwaśnym deszczą. Chciałambym aby każdy przynajmniej w małym stopniu dbał jakoś o środowisko. Łatwo je zniszczyć lecz nie łatwo naprawić.!!

Proszę o pomoc
Witam :) chciałbym was prosić o pomoc w napisaniu "opisu kobiety". Chodzi mi o coś takiego np: na zdjęciu widzimy piękna blondynkę z wielkich niebieskich oczach ubrana w spodnie itd...(tylko trochę bardziej szczegółowo) Jeżeli ktoś miałby coś takiego to byłbym bardzo wdzięczny :) to mój numer [gg] albo E-mail [email] :)
obrazek przedstawia rece kobiety ktora ma dlugie czerwone paznokcie na prawym reku ma 2 pierscionki a na lewym jeden.prawa reka trzyma kieliszek z woda.widac kawalek swetra zielono brazowego.widac stól i biala serwetke.ona musi byc w jakims barze.
musze uzyc

1.ogólne stwierdzenie co lub kogo widac na obrazku (1-2 zdania)

2.dokladniejszy opis obrazka

-ile osób

-gdzie sie znajduja

-jak wygladaja(opis)

-co robia

-opis pomieszczenia

-jaka panuje atmosfera

3.czy to jest sytuacja typowa dla polski czy niemiec porównac

4.moje osobiste doswiadczenia- czy mialam z taka sytuacja doczynienia

5.moje odczucia co do obrazka

-podoba mi sie nie podoba mi sie

-dlaczego

-jakie uczucia wywoluje we mnie ten obrazek (smieszy mni,dziwi ,martwi,smuci itp.)

Słówka przydatne do opisu obrazka

Auf dem Bild sieht man ...

Im Vordergrynd / Im Hintergrund befinden sich / gibt es...

Rechts vorne , links oben, in der Mitte...

man hat den Eindruck,dass...

Vielleicht.../Ich vermute,dass.../Es kann sein,dass...

musisz odpowiedziec na pytania duża literka w srodku to przeglos

1.wer kann das sein?

2.wie sehen ihre HAnde aus?

3.warum ist das ungewOhnlich?

4.wie lange muss man wohl die FingernAgel wAchsen lassen?

5.wozu tut man das?

masz slowa ktore musisz wykorzystac wszystkie

ungewOhnlich lange FingernAgel haben, die NAgel pflegen, nicht schneiden, feilen, sich an etwas gewOhnen (Akk.) , schockierenwollen, ins Guinness Buch der rekorde kommen, exzentrisch sein

Prosze o pomoc i to jak najszybciej
Na obrazku widzę kobietę. Ma długie rozpuszczone blond włosy ,ciemne oczy, jest wysoka i szczupła.Kobieta jest uśmiechnięta. Prawdopodobnie idzie do pracy, jest bardzo elegancka. Na szyji ma brązową apaszkę. Ubrana jest w długą białą sukienkę z brązowym paskiem w talii. W lewej dłoni trzyma torebkę i ma branzoletki na prawej ma zegarek i pierścionek. Obok niej widzę samochód. Kobieta idzie ulicą. Z tyłu widać miasto. Jest dzień.
Muszę opisać obrazek i mam problem :(
Na obrazku jest kobieta i mężczyzna kobieta ubrana jest w strój kompielowy i uprawia sport wodny.Meszczyzna z dala patrzy w lewą strone.Kobieta i męszczyzna znajdują się nad jeziorem.
trzeba mi przetłumaczyć takie coś.. Pomocy, Z góry dziekuję.

Na obrazku znajduje się skoczek narciarksi. Ma on czarny kombinzeon, żółta kamizelkę i szary kask z goglami. W rogu obrazka widzimy czubek drzewa. Nebo jest bezchmórne.
zanim się ulotnię, MUSZĘ ;-) bezchmórne !!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 102
poprzednia |