Listy po niemiecku - pomóżcie mi!

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam kogos kto mógłby mi napisac taką prackę - 1 list prywatny drugi formalny. Tematy i wytyczne są poniżej. Zapłace

kontakt: [email]

Temat III (list formalny) Napisz list formalny do firmy X, w którym ubiegasz sie o pracę w charakterze... (do wyboru zawód) w liście:
1) przedstawisz się
2) poinformujesz o wykształceniu i umiejętnosciach
3) wyrazisz zainteresowanie pracą i podasz powody zainteresowania
4) podasz informację o załącznikach (co załączasz, CV, życiorysy etc)

Trzeba napisac 2 listy - 1 prywatny (do wyboru sposrod 2 pierwszych tematow ) + 1 formalny (temat III.

WAŻNE: tutaj nie liczy się obszerność pracy tylko zwięzłe przekazanie informacji o które proszą w poleceniach. Bo będzie to sprawdzane wg. standardów egzaminacyjnych nowej matury, czyli musi być niemal dokładnie odpowiedz na kazde z poszczególnych podpunktów pracy. Poziom 3 klasa LO.
Temat I. (list prywatny) Zbliżają się swieta Bozego NArodzenia, na
które chcesz zaprosić kuzyna z Niemiec, który nie zna polskiego.
Napisz list, w którym:
1) zaprosisz go na pobyt w Polsce i podasz argumenty przemawiające
za takim wyjazdem;
2) opiszesz przygotowania do świąt i podział ról w twoim domu;
3) opiszesz jak twoja rodzian spędza wigilie i dni świąteczne
4) zaproponujesz sylwestrowy wyjazd i zapewnisz, że zabawa będzie dobra;

Temat II: (list prywatny) Podczas ferii zimowych chcesz wyjechac z
koleżanką/kolega z Niemiec na narty do Austrii, napisz list w którym:
1) zapytasz o termin jej/jego ferii zimowych i chęć spędzenia ichz tobą
2) zapytasz o miejscowosc do ktorej najchetniej by pojechal/a i
powód dlaczego tam..
3) poinformujesz o twojej propozycji wyjazdu dot. miejscowosci i
biura podróży
4) zaproponujesz środek transportu i wspólną podróż

Temat III (list formalny) Napisz list formalny do firmy X, w którym
ubiegasz sie o pracę w charakterze... (do wyboru zawód) w liście:
1) przedstawisz się
2) poinformujesz o wykształceniu i umiejętnosciach
3) wyrazisz zainteresowanie pracą i podasz powody zainteresowania
4) podasz informację o załącznikach (co załączasz, CV, życiorysy etc)

Trzeba napisac 2 listy - 1 prywatny (do wyboru sposrod 2 pierwszych
tematow ) + 1 formalny (temat III.

WAŻNE: tutaj nie liczy się obszerność pracy tylko zwięzłe
przekazanie informacji o które proszą w poleceniach. Bo będzie to
sprawdzane wg. standardów egzaminacyjnych nowej matury, czyli musi
być niemal dokładnie odpowiedz na kazde z poszczególnych podpunktów
pracy. Poziom 3 klasa LO.
eine million euro pro zeile :P
bei mir schon 500€ pro Zeile :P mein Angebot ist besser.
preisguenstiger bedeutet nicht besser :P
ich habe viele Angebote :] , ich weiß nicht für wie viel du es machst...
błagam pomóżcie!!!! napisz list do biura podrozy w austrii z prosba o nastepujace informaceje
dowiedz sie o mozliwosc spedzenia 2 tyg w Tirolu( pora roku)
okresl jakie atrakcje Cie interesuja( zwiazane z wybrana pora roku)a jakie nie
okresl kwote jaka mozesz wydac na pobyt i zasugeruj w zwiazku z tym miejsce zakwaterowania
popros o szybka odpowiedz i okresl sposob kontaktu z toba

prosze o pomoc ale jak najprosciej napisane
To nie twój temat. Uspokój się i załóż swój własny. Skoro spałaś cały tydzień, to możesz i godzinkę jeszcze popracować. Przy tej okazji zwróć uwagę jeszcze na to, bałaganiaro:
Prosimy o nadawanie sensownych i jasnych tematów wątków!
Jeśli prosisz o pomoc językową nie tytułuj wątku 'pomocy, ratunku, pilne, proszę o przetłumaczenie' ale opisz treść wpisu (np. moje wakacje, opis pokoju, cechy charakteru, itp.)

Przy następnej okazji zwróć uwagę na fakt, że robiliśmy to już setki razy. Więc użyj naszej wyszukiwarki. To nazywa się tutaj "szukaj". Taki guziczek musisz nacisknąć.
wybacz jestem tu pierwszy raz :/ jesli to takie dla ciebie oczywiste bylo za pierwszym razem to gratuluje
Chcesz popyskować? Ja mam czas i cierpliwość oraz talent.
btw. ja za pierwszym razem najpierw oglądam forum i patrzę, jak to forum działa i co trzeba zrobić. Ty walisz na oślep.
edytowany przez hammel: 04 kwi 2011
poza tym Twoj zwrot do mnie był niegrzeczny i mało imponujacy. Jesli chciałeś zabłysnąć wiedzą i zdolnościami informatycznymi to bravo!!!!! wielkie oklaski. Jesli ktos miły i uprzejmy zechce mi pomóc byłabym wdzięczna
Słuchaj mnie uważnie nie będę z Tobą dyskutować ludzie którzy wchodzą tu po raz pierwszy szukają pomocy to chyba jasne jeśli nie rozumiesz tego widocznie masz jakis defekt.........
Pszczółeczko! Ja nie muszę ani nikomu imponować, ani też włazić w tyłek. Ja mam mnóstwo defektów. I jeżeli one i ich analiza pomoże ci w twoim problemie, to bardzo się za ciebie cieszę. Przecież już maszwszystko załatwione przez twoje pyskowanie, prawda? Czekaj spokojnie. Ja to znam. Ty jeszcze nie.
btw. mój najgorszy defekt nazywa się " nie odrabiam lekcji".
żegnam .
No, i po kiego zawracała tutaj głowę? Po to przyszłaś, żeby się pożegnać? Ciekawocha. Ty jesteś przyszłością narodu!
ty jesteś jego przeszłością więc żegnam się bo to nie miejsce na dyskusje
To nie miejsce dla leniuchów. Ja jestem hammel i ja jestem teraźniejszość, która nie ma związku z narodem, lecz ze szlifowaniem niemieckiego.
Wreszcie kiedyś pożegnasz naprawdę? Aha! Ty lubisz długie pożegnania. Spal żółte kalendarze. Czy może zaczynasz mnie powoli lubić? Przyznaj się z ręką na sercu...
Twoja cieta riposta sprawia że płonę wręcz by móc Cię poznać och Hammel uwielbiam Cię!!!!!!!!!!!! a tak naprawdę to spadaj bo drażnisz mnie
No, i popatrz sama, jak szybko załatwiliśmy twoje problemy językowe. Nie trzeba było tak od razu? Szkoda walić paluchami w klawisze. Prawda? Wiedziałem, że będziesz za mną szalała. Nic nie jest takie ważne, jak gadanie o d---e Maryni. Zadanie z Niemca? To przecież marginalna okoliczność.
już je rozwiązałam bez Twojej pomocy cisną mi się wulgarne słowa ale że zachowam resztkę kultury osobistej postaram się powstrzymać.....żona Cię nie woła dziecko nie płacze?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę