Prosze w wręcz błagam o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam - bardzo potrzebuje pomocy. Niemieckiego uczyłam sie bardzo krótko, za krótko żeby napisac to co jest mi koniecznie potrzebne. Od niedawna mam szefa Niemca , który nie zna polskiego a musze cos z nim ustalić.
chodzi o taki tekst:

Jestem zatrudniony w Pańskiej firmie od 1.03.2006 na dwuletni okres próbny.Praca w firmie bardzo mi sie podoba i chciałbym móc pracować tu jak najdłużej. W związku z tym chciałbym zapytac czy moge liczyc na prace takze w kolejnych miesiącach, szczególnie od września tego roku poniewaz planuje wziać slub i posiadanie pracy jest szczególnie ważne. Oczywiscie bede starał sie zeby moja praca była jak najlepsza.

Chciałbym również zapytac czy byłaby możliwość wynajęcia od września, oczywiście już odpłatnie, mieszkania w bloku w którym mieszkam obecnie.
Z góry dziękuje za odpowiedż
Hallo Justyna :-)

Seit dem 1.03.2006 arbeite ich in Ihrer Firma für eine zweijährige Probezeit. Die Arbeit gefällt mir sehr und ich würde gern über die Zeit hinaus hier arbeiten. Darum frage ich, ob ich auch in den Folgemonaten, insbesondere ab September mit dieser Arbeit rechnen kann, da ich vorhabe zu heiraten – eine Arbeitsstelle ist da besonders wichtig. Selbstverständlich werde ich meine Arbeit so perfekt wie möglich ausführen.

Gleichzeitig möchte ich Sie bitten zu prüfen, ob ich ab September in dem Haus, in dem ich jetzt schon wohne, eine Wohnung mieten kann.

Vielen Dank für Ihre Antwort.

Mit freundlichen Grüssen

Justyna
baaaardzo dziękuje