Potrzebuję pomocy...

Temat przeniesiony do archwium.
Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś się nade mną zlitował i mi przetłumaczył kilka zdanek. Bardzo, bardzo dziękuję z góry! Pozdrawiam!

"To bardzo miłe, że do tej pory wspominasz czas spędzony w T........ Przesyłam Ci moje zdjęcia, które były robione niedawno. Chyba się trochę zmieniłam od czasu, kiedy się poznaliśmy.
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się zobaczymy. Właściwie problem jest tylko jeśli chodzi o język, bo mieszkamy całkiem blisko siebie. Aby napisać ten list korzystałam z pomocy bardzo życzliwych ludzi, którzy poświęcili mi trochę czasu. :) Po angielsku nie miałabym problemu, ale bardzo chciałam napisać po niemiecku."

I jeszcze odpowiedź na to pytanie:
"Was heißt eigentlich Pa Pa?" :)

Dziękuję Wam!
Das ist nett, dass du bis heute an die Zeit in .......... denkst. Ich schicke dir meine Fotos, die ich letztens gemacht habe. Ich denke , dass ich mich verändert hab, seit der Zeit als wir uns kennen gelernt haben.
Ich hoffe ,dass wir uns noch irgendwann wiedersehen. Das einzige Problem ist die Sprache, weil wir nicht so weit von einander wohnen. Um diesen Brief zu schreiben benutzte ich die Hilfe warmherziger Leute, die mir ihre Zeit opfern. Auf Englisch würde es kein Problem sein, aber ich wollte sehr auf Deutsch schreiben.

Und noch die Antwort auf deine Frage:
,, co w ogóle oznacza Pa Pa „
Dziękuuuuję! :* Chodziło mi o odpowiedź co to znaczy Pa Pa. :) Czy mogę napisać, że Pa Pa = Tschüss?
możesz, albo tschau
albo najlepiej
Winke, winke =D to robią teletubisie w Niemczech
LOL :P
Jak napisać: /Ich habe kein Freund/ czy /Ich habe keinen Freund/ ???
Wydaje mi się, że to pierwsze.
ich habe keinen Freund.
ale nie pytaj mi czemu... ;)
Ok, dzięki. ;]
Tak mogę napisać?
„Pa Pa“ = „Tschau“, oder am besten „Winke, winke“. :)
Genau. :)

Ich persönlich bevorzuge jedoch solche Wendungen wie "Tschüss", "Tschau", "Bis dann", "Bis später", "Bis morgen" usw.
"Winke, Winke" würd ich nie sagen
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Zentrale Mittelstufenprüfung

»

Nauka języka