FILOLOGIA SZWEDZKA 2009 UJ

Temat przeniesiony do archwium.
91-104 z 104
| następna
Nie dużo ale to w końcu germanistyka a jesczo może tą szwedzką by powiedział (tam na pewno próg wyszszy) .
szwedzka 78,14
germańska 79,5

jak widać to jednak na germańską próg był wyższy.
O ja piernicze, myslałem ze będzie dużi i to dużo większy próg na fil szwedzką, a ile było miejsc?
W pierwszej rekrutacji zakwalifikowali 33 osoby. Jak widać wszystko zależy od roku - i próg i liczba chętnych.
dziś zawiozłam papiery na szwedzką i wiem, że na tej fil. próg spadł do 75,50 ;)

PS. Miley, i jak tam poszukiwania?? :)
aaa stoją w miejscu ;/ jak tak dalej pójdzie to wyląduje pod mostem ;/ ;p
a Twoje?:)
no chyba już coś mam :) ale muszę z rodzicami pogadać jeszcze, bo to oni kasę wykładają.
eh no to zazdroszczę ;) muszę się pospieszyć bo wyląduje na obrzeżach z mega wysokim czynszem ;P:)
spokojnie, naprawdę nie ma AŻ TAKIEJ tragedii z tymi mieszkaniami jak głoszą legendy. Zawsze można wziąć coś we wrześniu i mieszkać tam przez jeden czy dwa miesiące a w grudniu wymieć na coś fajniejszego to raz a dwa, że w przystępniejszej cenie. Trzeba tylko być na bieżąco z ogłoszeniami i pytać znajomych.
mnie troche panika ogarnia :/ z tym moim potencjalnym mieszkaniem chyba raczej nie wyjdzie, bo wlascicielka chce wynajac dla tylko 1 osoby, a ja bym wolala z kims i oplaty na pol, bo samemu za drogo :/ jakby wam brakowalo jednej osoby, to piszcie :)
Hej, bumkyckyc mogłabyś podać mi swojego mejla, albo nr gg?
Chciałabym Cię zapytać o parę rzeczy, bo będę startować na szwedzką w tym roku...
Cześć,
Chciałam się zapytać czy żeby startować na filologię szwedzką na UJ koniecznie muszę zdawać maturę z j.niemieckiego? Chodzi mi o nabór dopiero w 2011, ale zaczynam się powoli nad tym zastanawiać. Niestety niemiecki w moim przypadku odpada, a jestem w trakcie nauki szedzkiego...
Czy występuje w przyrodzie cus takiego jak matura ze szwedzkiego... Obawiam się że nie, więc lepiej ucz się niemca! :)
jak to pisał pewien miły pan "nic pewnego na świecie":) zasady rekrutacji zmieniają się dość często, ale w tym roku (rekrutacja na rok 2[tel]) wygląda to tak, że można zdawać niemiecki wymiennie z angielskim, przy czym niemiecki liczy się za 2,a ang za 1,5
Temat przeniesiony do archwium.
91-104 z 104
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia