Islandzki i inni jezyki skandynawskie

Temat przeniesiony do archwium.
Mam na imie Gustavo,mieszkam w Krakowie jestem Brazylijczykiem i ucze sie islandzkiem, mam podstawowe znajomosci, czytam tez po dunsku, szwedzku i norwesku, chcialbym poznac ludzi ktorzy tez lubia jezyki skandynawskie. mowie tez stosunkowo dobrze po holendersku. Mam podrecznika do islandzkiego(+cd)i nawet jestem abonentem naukowego czasopisma islandzkiego
wow! ależ z ciebie poliglota ;-) Ja uwielbiam język holenderski z zamierzam się go uczyć w najbliższym czasie. Szukam jakiejś fajnej szkoły językowej w Krakowie gdzie mogłabym nauczyć się holenderskiego ale ceny są trochę wysokie :( accch, gdzie się nauczyłeś tylu języków?? :-)
Czesc :)

Uczylem sie tych jezykow w Brazylii, Holandii i teraz w Polsce. Mozemy robic tandem holenderski- polski , co ty na to?
super ;) ja sama chciałabym się nauczyć fińskiego ;D jak będą pieniążki na pewno będę poszukiwać możliwości;)
super ;) ja sama chciałabym się nauczyć fińskiego ;D jak będą pieniążki na pewno będę poszukiwać możliwości;)
tandem holendersko-polski? oooch, jestem jak najbardziej za :)) wyśmienity pomysł :-))) jak tylko wrócę z wymiany z Anglii musimy ten pomysł wcielić w życie :DDDD
Anczi
No to czekam na twoj kontakt ;)

Tot ziens :)heel prettig avondje :)
Sfeter
Minä puhun vähän suomea, pidin hyvin suomesta :)
Kuinka voitko?
Ja mam material do finskiego, skoro mieszkalem w Estonii, mowie po estonsku, to jezyk podobny do finskiego Tez mi sie podoba jak ten jezyk brzmi :)
Jesli chcesz sie dowiedziec wiecej, po prostu pisz do mnie :)

Näkemiin ;)
nic nie zrozumiałam heee ;p ale z chęcią dowiedziałabym się więcej ;)
das ist holländisch und heißt

"Wir sehen uns, (einen) sehr angenehmen Abend" // sein Deutsch ist auch nicht gut
Sferer
Odpowiedzialem do ciebie po finsku, to znaczy: Jak sie masz? " mowie troche po finsku, bardzo lubie jezyk finski
Japanese, nigdy nie pisalem ze znam niemiecki. ich habe nie geschrieben dass ich Deutsch kann !

Co do holenderskiego, zdanie jest poprawne !
To jest forum do j. niemieckiego a nie finskiego czy holenderskiego, wiesz tez o tym?
wo bleibt bloß Eure Gastfreundschaft. Statt sich über einen neuen qualifizierten Besucher zu freuen, wird er erstmal angepflaumt... AT würde jetzt schreiben: o tempora, o mores...
dokładnie to forum j.niemieckiego, Brazylia z całym szacunkiem dla kolegi uległa polskim siatkarzom..czego niestety nie uda nam się nigdy w piłce nożnej.
i co z tego że to forum j.niemieckiego? każdy ,może się rozwijać;) nawet na tym forum ;p Polacy...eh aby tylko komuś dokopać i udawać znawców w każdej dziedzinie ;/ taka mentalność.
Mamy cos z portugalskiego?

"Tromba" jest to samo co u nas i w j. portugalskim ;)
do vergettigrego:
możesz mi podać swój email? W razie gdybym nie mogła później odnaleźć tego wątku... odezwę się tak szybko jak wrócę z wymiany z Anglii :))) aaachh, od 4 lat marzę o nauce holenderskiego :))

a powiedz mi jeszcze-skaąd znasz tak dobrze język polski? :)))
Czesc Anczi

Dziekuje za twoje komplementy, wiesz ja sam sie nauczylem jezyka polskiego, czytam duzo, szczegolnie czasopisma. Mozesz mi podac twoj e-mail, wiec ja napisze do Ciebie :)

Milego wieczoru
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka