Jakie mogę podjąć studia????

Temat przeniesiony do archwium.
hej, mam pytanie... jakie stusia mogę podjąć zdająć niemiecki rozszerzony , natmiast matmę polski na podstawie... mam szansę na germanistykę ? a jak tak to gdzie? najlepiej na jakąś dobrą?????? BItte hellft mir!!!!!!!!!!!!!
nie masz na nic szans. Na stusia tesz nie.
Cytat: hammel
nie masz na nic szans. Na stusia tesz nie.

du bist unmöglich
No, mówię, że on jest unmoeglich.
also was soll ich bestehen, um die Chance auf Studium zu haben?
Cytat: anus9921

Eine (oder mehrere) Nächte mit mir, den heißen Ostblock-Latino.

edytowany przez Tamod: 22 gru 2010
Cytat: Tamod

Eine (oder mehrere) Nächte mit mir, den heißen Ostblock-Latino.

a czy ty z nia jedna noc wytrzymasz to jest pytanie alkohol redukuje ...........
Anus, to chyba nie miejsce na takie pytania. Nie możesz się w szkole dowiedzieć?
Zapytaj przy okazji nauczyciela niemieckiego, co robić żeby ten rozszerzony poziom zaliczyć, bo to jedno zdanie, które wstawiłaś to tragedia.
hej, mam pytanie... jakie stusia mogę podjąć zdająć niemiecki rozszerzony , natmiast matmę polski na podstawie... mam szansę na germanistykę ? a jak tak to gdzie? najlepiej na jakąś dobrą?????? BItte hellft mir!!!!!!!!!!!!!

Masz jednak szansę! "Hellft mir..." to poziom językowy wystarczjący na studia np. na AJD. Poszukaj w wątkach a dowiesz się dlaczego. Nawet na UJ by Cię przyjęli, albo na UP w Krakowie. Gorzej z Wrocławiem i Poznaniem. Tną równo!
Cytat: beobachter
Gorzej z Wrocławiem i Poznaniem. Tną równo!

Nie mam przekonania do tego Wrocławia, ale jeżeli tak mówisz to może się coś poprawiło.
Poszli tam moi znajomi i na 4 roku (uzupełniające) jeszcze gramatykę wałkowali (PNJN) - nie żeby im się nie przydała, ale 4 i 5 rok studiów to nie powinna być szkółka językowa.
Ale może zbyt dużo wymagam po studiach?
W sumie pokemony też muszą coś robić w życiu, ale dlaczego germanistyka!? Nie starczy fryzjerstwo, czy kosmetologia?
edytowany przez Tamod: 31 gru 2010

Nie mam przekonania do tego Wrocławia, ale jeżeli tak mówisz to może się coś poprawiło.
Poszli tam moi znajomi i na 4 roku (uzupełniające) jeszcze gramatykę wałkowali (PNJN) - nie żeby im się nie przydała, ale 4 i 5 rok studiów to nie powinna być szkółka językowa.
W sumie pokemony też muszą coś robić w życiu, ale dlaczego germanistyka!? Nie starczy fryzjerstwo, czy kosmetologia?

do tych zawodow sa tez pewne predyspozycje wymagane to nie tak hop hop
Cytat: diego13
do tych zawodow sa tez pewne predyspozycje wymagane to nie tak hop hop

no też coś trzeba umieć
No, skoro tak fajnie caly dzien opowiadacie, to napisze znowu cos o sobie. Ja tam nic nie musze umiec. Kopie rowy i tyle. Trzeba tylko umiec wziac lopate do reki i te paskudztwo wywalac na powierzchnie ziemi. Jezyka nie potrzeba (poza kilkoma przeklenstwami - standart), robota jest bezstresowa. Na calym swiecie sie dogadasz. Dawaj, dawaj! No, troche w krzyzu lupie po calym dniu, ale po wyrywaniu szpargeli tez lupie. Po kiego wtedy studiowac? Po kiego sie uczyc? Skoro zycie moze byc takie proste i zblizone do natury?
Skoro zycie moze byc takie proste i zblizone do natury?

Niektórzy mają większe ambicje, a proste życie choć ma swoje uroki nie zadowala.
Choć wymachiwanie łopatą też daje satysfakcję :)
No, skoro tak fajnie caly dzien opowiadacie, to napisze znowu cos o sobie. Ja tam nic nie musze umiec. Kopie rowy i tyle. Trzeba tylko umiec wziac lopate do reki i te paskudztwo wywalac na powierzchnie ziemi. Jezyka nie potrzeba (poza kilkoma przeklenstwami - standart), robota jest bezstresowa. Na calym swiecie sie dogadasz. Dawaj, dawaj! No, troche w krzyzu lupie po calym dniu, ale po wyrywaniu szpargeli tez lupie. Po kiego wtedy studiowac? Po kiego sie uczyc? Skoro zycie moze byc takie proste i zblizone do natury?

ja tez macham lopata w ogrodku ale niefachowo i to widac

Polecam Wrocław, bo tam podobnie jak w Poznaniu jest jeszcze filologia. Reszta szkół to raczej kursy językowe. Ale i we Wrocławiu to robią, jak widac. Tej gramatyki to nigdy dosyc, bo jak się słyszy co niektóre absolwentki kaleczące język ten czy inny, to aż zęby bolą...

Kosmetologia brzmi jak filologia, stąd też niektóre osoby to nadal mylą!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe