proszę o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |
wird,gestützt auf die Strafanzeige vom 06.07.2010, wegen
überschreitens allgemeiner, fahrzeugbedingter oder signalisierter Höchstgeschwindigkeit nach Abzug der vom ASTRA festgelegten Geräte- und Messunsicherheit ausserorts und auf Autostrassen um 30 km/h

begangen am 15.10.2010 auf der strecke burgdorf-wynigen
In Anwendung von
Schuldig gesprochen und
verurteilt zu:
-Einer Geldstrafe von 10 Tagessätzen von Fr.30.00, ausmachend total 300.00
Der Vollzug Geldstrafe wird aufgeschoben mit einer probezeit von 2 Jahren.
-einer Verbindungsbusse von Die Ersatzfreiheitsstrafe bei Nichtbezahlen wird auf 6 Tage festgesetzt

den verfahrenskosten bestehend aus den Gebühren 300.00

Total zu bezahlender Betrag(bedingter Vollzug Geldstrafe berücksichtigt) 900.00

Strafregister
Dieses Urteil wird im Strafregister eingetragen.
Pejsate forum na gazeta.pl ją wyśmiało i teraz lezie do nas:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,516,12[tel],12[tel],WAZNE_blagam_o_przetlumaczenie.html
Cytat: hammel
Pejsate forum na gazeta.pl ją wyśmiało i teraz lezie do nas:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,516,12[tel],12[tel],WAZNE_blagam_o_przetlumaczenie.html

a co tutaj jest do wyśmiewania nie umiem niemieckiego i to jest takie śmieszne
Powoli dowiemy się o co chodzi, prawda? Ale mądrzyć to się potrafisz. Przepisz to jeszcze porządnie, ten twój tajemniczy list, gdzie nie wiadomo od kogo i dla kogo?
Hrabia Jecki zaszczycił nawet post ggaabbii swoją obecnością.

ggaabbii - czuj się wyróżniony
prosta sprawa: Zapłacisz teraz 300 Euro (Verfahrenskosten = koszty sprawy) i po wszystkim. 2 lata nie wolno jechać za szybko… :-)
Odprężalski znowu tutaj? Chcesz siać niepokój na forum? Po kiego ci to? Po kiego wypisujesz niezrozumiałe sms-owskie bzdury?
wtf?
Cytat: forum_spamanin
prosta sprawa: Zapłacisz teraz 300 Euro (Verfahrenskosten = koszty sprawy) i po wszystkim. 2 lata nie wolno jechać za szybko… :-)

Nie był bym tego taki pewien.
Niestety pismo nie jest całe, miejscami czegoś brakuje i są błędy.
Co to znaczy "miejscami". Całoś jest bez sensu. Ani początku ani końca Ani do kogo ani od kogo. Kto tu chce forsę i komu za co trzeba płacić. Co to jest 900. Jajek, czy PLN, czy puszek sardynek? Ludzie? Co to za bzdury? Kto tu sobie z kogo robi jaja? He?
Sorry, a może to jest very confidential? Nie wolno napisać?
Wtedy przepraszam.
Trzeba było tak od razu, że ktoś od kogoś coś za coś chce i nikt nie wie za co dla kogo i po co i kiedy. Sorry!
Cytat:
Nie był bym tego taki pewien.

Was gibts da nicht zu verstehen? "Der Vollzug Geldstrafe wird aufgeschoben mit einer probezeit von 2 Jahren."

Eine bedingt ausgesprochene Strafe wird während der festgelegten Probezeit nicht vollzogen. Begehen Sie während der Probezeit ein Verbrechen oder Vergehen, kann der Vollzug angeordnet werden.
Ist eine Strafe hingegen unbedingt ausgesprochen, wird sie nach Rechtskraft des Urteils vollzogen, das heisst, die Geldstrafe muss bezahlt und/oder die Freiheitsstrafe verbüsst werden.

Vergleichen Sie hierzu folgende Gesetzesbestimmungen:
Art. 42 Strafgesetzbuch (StGB) - Bedingte Strafen
Art. 43 Strafgesetzbuch (StGB) - Teilbedingte Strafen
Art. 44 Strafgesetzbuch (StGB) - Gemeinsame Bestimmungen (Probezeit)
Art. 45 Strafgesetzbuch (StGB) - Gemeinsame Bestimmungen (Bewährung)
Art. 46 Strafgesetzbuch (StGB) - Gemeinsame Bestimmungen (Nichtbewährung)
edytowany przez forum_germanin: 21 gru 2010
Du bist sicher Japa Nur er kann so deppet sein.
cały dokument wrzuciłam na internet teraz będzie wszystko dokładnie wdać :) zależy mi by wiedzieć ile dokładnie wynosi ten mandat i do ilu dni trzeba go zapłacić ?

http://zapodaj.net/acd2196e75d2.jpg.html
Sachen gibt's, die gibt es nicht! Ale chrzanić dniami i nocami bez sensu...Pokemon.
Nie zapłacisz - idziesz na 6 dni do pierdla, jak cię znajdą.
zapłacisz = 900 Franków (kupa forsy)
Gdybyś zapłaciła od razu? Nie wiem. Nie znam szwajcarskich przepisów i nie chcę znać. Sprawa jest stara, sprzed 3 miesięcy. i to tylko z powodu 30km/h za szybko.
Już po rybach(w Niemczech masz tylko 7 dni na zapłacenie mandatu, a potem się zaczyna to samo, co tutaj masz)- Przespana rzecz.
reszta na odwrocie pisma. Nie widzimy odwrotu!
edytowany przez hammel: 21 gru 2010
Sachen gibt's, die gibt es nicht! Ale chrzanić dniami i nocami bez sensu...Pokemon.
Nie zapłacisz - idziesz na 6 dni do pierdla, jak cię znajdą.
zapłacisz = 900 Franków (kupa forsy)
Gdybyś zapłaciła od razu? Nie wiem. Nie znam szwajcarskich przepisów i nie chcę znać. Sprawa jest stara, sprzed 3 miesięcy. i to tylko z powodu 30km/h za szybko.
Już po rybach(w Niemczech masz tylko 7 dni na zapłacenie mandatu, a potem się zaczyna to samo, co tutaj masz)- Przespana rzecz.

jak zwykle krotko i zwiezle i po co te dyskusje
od razu się nie dało bo to radar cyknął zdjęcie potem było wezwanie do prokuratury i ustalali dane i dopiero teraz coś takiego przyszło. ale piszę że 300 franków potem 600 franków za co to te kwoty ?
a to druga strona i w sumie nigdzie nie ma numeru konta ani opisu jak to zapłacić http://zapodaj.net/028ddde7f981.jpg.html
Na razie nic i nigdzie nie placic. Wyrok nie jest jeszcze prawomocny. Dopiero wtedy, gdy będzie wyrok prawomocny otrzymasz wezwanie do zaplacenia podanej przez nich sumy. Jak ta suma w końcu będzie? Jeszcze nie wiadomo (przypisek mój). na razie spać spokojnie i oszczczędzać forsę.
Przy kolejnych wezwaniach: NATYCHMIAST reagować. Nie spać!
Podane są telefony, gdzie mogłabyś z nimi na ten temat bliżej pogadać, ale musisz znać dobrze niemiecki, bo szwajcarski jest straszny dla początkujących!
no ok ale byłam pewna że to już jest mandat do zapłaty to po co to przysyłają żeby oznajmić że za jakiś czas przyślą polecenie do zapłaty w wysokości 900 franków czy jest możliwe że to będzie mniejsza kwota. Jutro pojadę do prokuratury może jakieś odwołanie od tej kwoty da się napisać
Nie jest możliwe. Najwyżej większa kwota. Jak znam życie (przypisek mój).
(ile masz już lat? Nie słyszałaś o urzędach? To poczytaj Asterixa).
edytowany przez hammel: 21 gru 2010
aha czyli oni tam napisali że mam zapłacić 900 franków tak? i ta kwota jest już pewna tylko jeszcze czekać na wezwanie do zapłaty tak? bo najpierw wydawało mi się że 300 franków :(
masz podany numer telefonu to znajdź kogoś i niech tam zadzwoni bo tu to sami oszołomy są. Nie słuchaj się ich co gadają, lepiej na tym wyjdziesz.
Cytat: Akon1
masz podany numer telefonu to znajdź kogoś i niech tam zadzwoni bo tu to sami oszołomy są. Nie słuchaj się ich co gadają, lepiej na tym wyjdziesz.

i juz jestem w tobie zakochany
Dostaniesz formularz wpłaty z kwotą i tyle.
gaby z tego pisma wynika ze musisz w sumie zaplacic 900 EU lub Frankow schweicarskich
na tym pismie masz podane Bankverbindung czyli musisz na konto w tym pismie przeslac pieniadze
nie zapomniji numeru sprawy i wyroku wpisac
Cytat: diego13
gaby z tego pisma wynika ze musisz w sumie zaplacic 900 EU lub Frankow schweicarskich
na tym pismie masz podane Bankverbindung czyli musisz na konto w tym pismie przeslac pieniadze
nie zapomniji numeru sprawy i wyroku wpisac

czyli muszę zapłacić już nie czekając na polecenie zapłaty? I gdzie tam jest numer konta bo ja go nie wiedzę ?
Przestańcie! Na drugiej stronie w objaśnieniach pisze wyraźnie: nic nie robić, bo wyrok nie jest prawomocny. Nie przesyłać żadnych pieniędzy. Otrzymasz wezwanie do zapłacenia po uprawomocnieniu wyroku!
Diego, poszalej twoim kartonem. Wez w lape obie strony pisma i nie pitol dziewczynie bzdur. Kapiert?
Dziękuję wam wszystkim ślicznie za pomoc bardzo pomogliście nam. Jesteśmy zdziwieni wysokością tego mandatu więc dalej będę pisać na forum prawnym czy da się jakoś napisać odwołanie by zmniejszyć jego kwotę. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i POZDRAWIAM
Przestańcie! Na drugiej stronie w objaśnieniach pisze wyraźnie: nic nie robić, bo wyrok nie jest prawomocny. Nie przesyłać żadnych pieniędzy. Otrzymasz wezwanie do zapłacenia po uprawomocnieniu wyroku!
Diego, poszalej twoim kartonem. Wez w lape obie strony pisma i nie pitol dziewczynie bzdur. Kapiert?

kpiert ich liebe dich !
witam Znowu jestem tutaj ponieważ napisałam na forum prawnym o tym mandacie i ktoś napisał mi tak"Witam!

Z tego co wyczytałem,to mąż nie musi płacić tego mandatu,gdyż dostał w zamian coś w rodzaju "zawiasów" na 2 lata ;-] I jeśli przez ten okres nie popełni kolejnego wykroczenia na Szwajcarskiej drodze,to zostaje zwolniony z konieczności zapłaty tego mandatu."

i piszę do was czy coś takiego w tych dokumentach jest napisane ?

Życzę wam Wesołych i spokojnych Świąt :)
Cytat: forum_spamanin
prosta sprawa:

Zapłacisz teraz 300 Franken (Verfahrenskosten = koszty sprawy) i po wszystkim. 2 lata nie wolno jechać za szybko… :-)

wierz mi po prostu... ;-)

Mandat opiewa na 600 Fr. w zawieszeniu.
edytowany przez forum_germanin: 25 gru 2010
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia