Erasmus- Frankfurt nad OdrÄ…

Temat przeniesiony do archwium.
Hej , czy ktoś z Was może był na Erasmusie we Frankfurcie nad Odrą? Jeśli tak, to może podzieli się wrażeniami. Jak kształtują się tam ceny? Za każdą informację dziękuję:) pozdrawiam
A, co chcesz kupic?
Cytat: Sonjaa
Hej , czy ktoś z Was może był na Erasmusie we Frankfurcie nad Odrą? Jeśli tak, to może podzieli się wrażeniami. Jak kształtują się tam ceny? Za każdą informację dziękuję:) pozdrawiam

Zakupy robisz w Polsce (mieszkasz też, po stronie niemieckiej - stoją puste bloki), wystarczy przejść przez most.
Danke für die Antwort! A czy ktoś może wie, w jakich cenach jest akademik?:P
A czy ktoś może wie, w jakich cenach jest akademik?:P

Dziewczyno rozwalasz mnie. Podstawowych danych nie potrafisz wyszukać.
Wyjedziesz tam studiować to się w du.ę dostanie.

http://www.dsslubice.ugu.pl/index.php?id=6

Studenci wynajmują najczęściej duże mieszkanie na kilka osób i taniej wychodzi.
po to są fora, żeby pytać;-)

qui rogat, non errat
genau, coitus interruptus
po to są fora, żeby pytać;-)

qui rogat, non errat

Po to jest internet, by ruszyć d..pę i samemu poszukać.
hej Sonjaa!

Jak co pytaj siÄ™ mnie, jestem tutorem dla Gastis na Viadrinie.

pozdro
Właśnie, Pan Tutor ci poda to gdzie indziej. Aber vom Tuten und Blasen keine Ahnung.
Mit dem Kopf gegen die Wand schlagen verbraucht pro Stunde 150 Kalorien
To jest bardzo dobre świadectwo dla Lukara-Administratora. Bo jego forum rozprzestrzenia neofaszystowskie poglądy i widać od razu, że jest nasycone tymi anty-niemieckimi typkami, co mają betonowe brązowe głowy. Nawet Tutor Neo_Adonis się pod tzym podpisuje. A Lukar toleruje te przeciw nacjonalistyczne podskoki śmierdzących polskich gnojów.
Lukar!
Bardzo dobrze robisz, że ich tolerujesz. Mam nadzieję, że twoi pracodawcy też są takimi neofaszystami. Szczególnie facebook. Muszę do nich zameldować, że u ciebie jest centrala neofaszystów. Zobaczymy, czy ci to będzie smakowało. Badziewie!
https://niemiecki.ang.pl/forum/brak-wkladu-wlasnego/205469/page/1#post1284384
edytowany przez zochama: 06 lut 2011
generalnie jak mogę być "anty-niemiecki" jeżeli mój koleś jest Niemcem? :)
gdy piszesz "dito" pod dym małym zasranym hitlerkiem. Proste, Panie Tutorze? Czy logika u ciebie też szwankuje?
Cytat: Neo_Adonis
Mit dem Kopf gegen die Wand schlagen verbraucht pro Stunde 150 Kalorien

echt? ... zu wenig um abzunehmen :-)
Neo-Adonis! Abyś wiedział, o co szło. Cytuję:
zochama, dałeś tam linka do tego tematu. Fakt, mój błąd, że początkowo poszedłem na duża łatwiznę (ale nie każdy musi umieć niemiecki, uważam, że dobrze mówię po angielsku i nieźle, jak na samokształcenie, po hiszpańsku), to czego nie usunąłem z powodu limitu czasu zostało, więc forum_spamanin może przeczytać, to co zostało usunięte było, tylko i wyłącznie, podjazdem (głupie słowo, ale lepszego mi brak na tą chwilę) do Ciebie. Dałem się sprowokować, a ostatnio o to łatwo, nie będę się tłumaczył, bo jak już pisałem, sporo winy jest po mojej stronie. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, nawet jeżeli ograniczyła się do wejścia w mój temat i napisania, że jestem nieukiem ;)

Co do nazistów. Nie jestem nazistą, potępiam wszelkie tego typu akcje etc. Bliżej mi lewej strony niż tej skrajnej prawej. Naprawdę nie wiem po co ciągle to powtarzasz.
Widziałem podobne "akcje" w innych tematach. Skoro jesteś na tym forum i w chodzisz na tematy dla "ignorantów" to chyba po to by pomóc? Jeśli uznasz, że użytkownik chce żeby wszystko odwalić za niego to nie pisz. Będziesz zdrowszy.
Przepraszam za wszystko co napisałem, naprawdę nie chciałem i nie jestem taki, ale mam bardzo trudny okres w życiu (nie nie chodzi o maturę, ani o szkołę).
Jeszcze raz dziękuję, przepraszam i pozdrawiam. Życzę miłego dnia.
ej ty zośka-skuśka jedno mnie zastanawia, nie lubisz pedałów i krytykujsz Kaczyńskiego, to jak to jest?
edytowany przez Akon1: 06 lut 2011
a kto ci takich bzdur naopowiadał, Kniepissler? Umisz się nawet zastanawiać? Oj, robisz postępy. Myślenie ma przyszłość, ale otem potem.
mów dużymi literami, bo cie zrozumieć nie idzie!
Aha, wir sinnieren wieder, Mann, hast du aber Geduld. Schon wieder einen feuchten Furz hinein reingelassen? Sehr praktisch. Ein wenig frischer Wind kommt. Du merkst es nie, dass du ein Psycho bist. Die Hoffnung ist bei mir schon laengst gestorben. Und du pupst und pupst un pupst...
ooo, bist du jetzt wieder hammel? ich bedanke mich
edytowany przez Akon1: 06 lut 2011
nudny jesteÅ› i do dupyUnd an deinem kulawem Deutsch koenntest du und solltest du arbeiten. Feuchter furzer.
edytowany przez hammel: 06 lut 2011
nicht gemerkt, alle beschweren sich über dich?
Cytat: hammel
nudny jesteÅ› i do dupyUnd an deinem kulawem Deutsch koenntest du und solltest du arbeiten. Feuchter furzer.

Es ist nach 19 Uhr... dein Alkoholspiegel hat wieder das Standard-Maß erreicht.
edytowany przez ja___: 06 lut 2011
das spielt keine Rolle. er ist den ganzen Tag so freundlich.
Müsst ihr immer so sehr vom Thema abschweifen? Die Olle wollte sich bloß über die Uni informieren...

Ja jestem tutaj na stałe, ale jestem w Interstudis - organizacji która zajmuje się studentami gościnnymi. Największem plusem Viadriny jest bliskość Polski (Vorglühen) i Berlina (Party).
Ceny - za akademik po niemieckiej stronie od 150€ do 250€. Więkoszość Erasmusów mieszka na August Bebel. Żywność kupuję się albo w Aldim albo w Netto w FFO albo idzie się do Biedro po polskiej stronie, lecz nie zawsze chce mi się stać 30 min w kolejce. Takie rzeczy jak kosmetyki czy nie które alkohole są tańsze po niemieckiej stronie.

pozdro
endlich eine konkrete Antwort, danke;-)
Temat przeniesiony do archwium.